Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

The best of Mass Effect

Zavetti

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejcia! Wracam do życia na forum, dział jak widać prężnie się rozwija, więc tworzę kolejny temat stricta opiniotwórczy. "Liczę na przyjazną wymianę danych" :D :

1. Najgorsza/najmniej lubiana przez Was postać w grze ( towarzysz na Normandii)

2. Najgorsza/najmniej lubiana postać w grze (jako pomocnicy, np Wrev, Bailey itp)

3. Najbardziej lubiana postać w grze (towarzysz)

4. Najbardziej lubiana postać w grze (pomocnik)

5. Najlepszy moment w serii

6. Najdziwniejsza postać (której zachowanie wychodziło ponad skale, czy stereotypy)

7. Najtrudniejsza decyzja w serii

8. Najbardziej *hmm* "wzruszająca", że tak to ujmę scena w trylogii - nie licząc zakończenia w 3 ;).

9. Co WY byście zmienili, czego Wam brakuje. (też bez zmian w zakończeniu )

Zacznę:

1. Nie wiem czemu, ale zawsze najmniej lubiałem Jacoba. Nie jestem rasistą, ale po prostu nie lubiałem z nim rozmawiać; był sztywny jak słup.

2. Zdecydowanie Wrev, prostacki ponad wszelkie normy, nie widać po nim, że to brat Wrexa.

3. Cięzko mi wybrać jedną osobę, bo Wrex, Thane, Legion, Garrus, Grunt, Vega, Ashley - to postacie, które podwyższają przyjemność z grania. Wybieram jednak Legiona, sam nie weim czemu.

4. Z pomocników - w pierwszej części Anderson, w drugiej kpt Bailey, w trzeciej Wrex.

5. W jedynce - misja na Virmirze, w dwójce - Misja samobójcza, w ostatniej części - finałowa bitwa na Rannochu, stanięcie twarzą w twarz (?) ze Żniwiarzem.. Coś świetnego :)

6. Wrex i Legion. Kroganin wyróżniał się od innych, miał wizję przyszłości - chciał połączyć wszystkie klany, miał szacunek do innych: nie przeszkadza mu obecność Garrusa, czy Mordina, po wyleczeniu genofagium chciał uniknąć wojny. Bardzo pozytywna postać. Natomiast Legion przekonał mnie swoją otwartością i szczerością - tuż przed jego "śmiercią" w trójce widac,że był czymś więcej niż robotem, z którego można zrobić lampe do czytania. Pokazał też, że Gethy to nie tylko 'ci źli', ale i syntetycy, którzy chcą pokoju.

7. Wybranie pomiedzy Gethami a Quarianami, jeśli nie mamy możliwości zawarcia pokoju, śmierć Kaidana albo Ashley, wybór pomiędzy Samarą a Morinth.

8. Śmierć Mordina i Legiona.

9. Nie mam bladego pojęcia.. Na pewno brakuje mi kilku misji, które powinny być w podstawce (nie licząc From Ashes to chociażby - odbicie Omegi). Mam tylko nadzieje, że wszystko się wyjaśnic i z czasem dostępne będą (płatne, a jakże..) DLC.

Opublikowano

1: W kwestii ME1 to Kaidan, po prostu nie lubię go i tyle ! :D Nie wiem co w nim kobiety widzą. :P W ME2 to Zaeed, po prostu siedzi w tej ładowni i zbija bąki. W ME3 i guess znowu Kaidan. xD

2: Wreav bo to jak powiada Wrex, to wrzód na tyłku jest. Poza nim jeszcze tylko Udina, bo łaknął władzy i aż za dużo jej dostał. :D

3: Wrex i Garrus w ME1, bo to jest kox ekipa razem z Shepardem. W ME2 to zdecydowanie Legion i Garrus. W ME3 i think Liara i Garrus.

4: Bailey, bo sporo dla nas robi w ME2 i ME3.

5: Mam kilka takich momentów. Pierwszy to Virmir w ME1. Drugi to Baza Zbieraczy w ME2. A w ME3 to Szturm na Bazę Cerberusa i Powrót na Ziemię.

6: Mordin, nie jest typowym Salarianinem.

7: Czy uratować Raknii czy Grunta.

8: Poświęcenie Legiona, dla pokoju między Quarianami i Gethami.

9: Jedynie na chwilę obecną co bym zmienił, to dodał bronie z multiplayera do singla do kupienia w terminalu widm.

Opublikowano

Jak już zabawa się rozkręca, to też sie przyłącze :D Witaj Zav!

1. Zdecydowanie Jack, nie cierpiłem jej, ani razu tak nie przechodziłem gry, żeby ona przeżyła xD

2. Dalatrasa Salarian - menda, egoista, myśli tylko o sobie w obliczu wojny...

3. Ciężko tutaj wybrać... Garrus zapewne będzie na pierwszym miejscu, potem Wrex, chociaż on tylko w jednej części był. Dobra jest także Liara, bo Ashley w trzeciej części mi się nie podoba, czemu jej styl zmienili?!

4. Joker, Joker, i trzeci raz Joker! Szczególnie w drugiej części, jak ciągle drażnił się z EDI :D

5. Chyba wszystkie sceny bitew w kosmosie, są tak profesjonalnie zrobione, że BioWare dobrze zrobiło biorąc się za film ME.

6. Ciężko tu wybrać, ale chyba postawię tutaj na Mordina - zdecydowanie dziwny, "jak chomik napojony kawą" :D

7. Kaidan i Ahley... chociaż nie - Mordin. Jednak dla zwycięstwa w wojnie potrzebne są ofiary więc poświęciłem Mordina, ale żałowałem tego cały czas :D

8. Jak grałem pierwszy raz, nie wiedziałem, że Grunt przeżyje walkę z raknii w trzeciej części, szczególnie po jego heroicznym natarciu na nich i skoku w przepaść. Szczerze - wzruszyłem się wtedy, bo lubiłem tego kolesia, jak zresztą wszystkich krogan :D

9. Więcej humoru w grze, o ile jedynka była w miarę śmiechowa, szczególnie gdy się szło drogą renegata, to dwójka i trójka już tak bardzo nie nadążają za nią.

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

1. Kaidan - Beznadziejny Charakter i wygląda jak pedał, który tylko czeka aby mnie zgwałcić :/

2. Steven Cortez - Nie przepadam za gejami ;p

3. Tali'Zorah - Po prostu jest najlepiej zaprojektowaną postacią w grach

:)

4. David Anderson - Ciekawa postać, nie znosi polityki i jest zawsze bojowo nastawiony

5. Scena wyleczenia Genofagium i śmierć Mordina. Jak dla mnie epicko smutna scena

xD

6. Mordin - Był dziwny, zaskakujący i nietypowy. Inaczej nie potrafię uzasadnić.

7. Ujawnienie sabotażu zasłony lub ukrycie prawdy o sabotażu

8. Ekhm... Śmierć Mordina

9. Więcej spotkań starych znajomych i więcej ciekawych zbroi.

P.S. Ciekawy temat Zavetti, ale co do twoich pierwszych słów - nie widzę aby się rozwijało. Ciągle widzę tylko 4 aktywnych użytkowników w tym dziale ;D

Opublikowano

Dział się rozwija, bo powstaje coraz więcej tematów, a Mass Effect jest najdroższą grą z własnym działem na forum, wiec się ciesze z jego rozwoju ;).

ps. można uratować i grunta i królowę raknii i kompanie aralakh jednocześnie, deso :)

Opublikowano

Uratuj królowę Raknii, wykonaj misję lojalnościową Grunta w ME2. Potem uratuj królowę, zarówno KA jak i Grunt będą w ekipie.

Opublikowano

1. Najgorsza/najmniej lubiana przez Was postać w grze ( towarzysz na Normandii)

2. Najgorsza/najmniej lubiana postać w grze (jako pomocnicy, np Wrev, Bailey itp)

3. Najbardziej lubiana postać w grze (towarzysz)

4. Najbardziej lubiana postać w grze (pomocnik)

5. Najlepszy moment w serii

6. Najdziwniejsza postać (której zachowanie wychodziło ponad skale, czy stereotypy)

7. Najtrudniejsza decyzja w serii

8. Najbardziej *hmm* "wzruszająca", że tak to ujmę scena w trylogii - nie licząc zakończenia w 3

;)

.

9. Co WY byście zmienili, czego Wam brakuje. (też bez zmian w zakończeniu )

1.Zaeed, nie lubie typa :)

2.Wreav, twardogłowy idiota

3.Garrus, Liara, Legion

4.Kirrahe

5.Walka z żniwiarzem na rannoch

6.Kai Leng ( Co tam robi ninja? o.O

7.Wybór między quarianami i gethami

8.Romans z Liarą:)

9.Nic :D

742611478555387739101.jpeg

Weteran
Opublikowano

1.Jack, nie po prostu nie wiem czemu ale nie lubię go.

2.Wreav, po prostu dureń i idiota jak dla mnie.

3.Legion, Grunt, Vega.

4.W trzeciej części Wrex.

5.Ww ME3 to Szturm na Bazę Cerberusa

6.Kai Leng też właśnie się dziwie tej postaci ninja.

7. Miedzy quarianami

8.Śmierć Mordina.

9.Wszystko jest dobrze.

1339226679-U337649.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...