Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie do osób znających się na bibliotekach MFC. Mam source, który chciałem skompilować w Microsoft Visual C++ 2008.

Visual nie miał tych bibliotek (afxwin.h, afx.h itd.), więc dorzuciłem je pojedynczo do include. No niby już prawie, że coś z tego było, ale pojawiły się kolejne problemy ^^

Jak widać nie wszystko zostało zdeklarowane i pojawiła się redefinicja jednej funkcji w targetver.h. Z tego co wiem to ten source powinien działać bez problemu.

To jest ukryta treść, proszę

source: link

Szczerze mówiąc nie mam pomysłu co z tym zrobić (ściągałem nawet SDK ze strony Microsoftu - 1.3gb, ale i to nic nie dało).

Będę wdzięczny za pomoc :)

sign.png
Opublikowano

Wersja Visual C++ Express Edition nie obsługuje MFC. Możesz spróbować z wersją Standard, albo trochę pokombinować. Ten drugi wariant opisany jest tu: www.codeproject.com/KB/MFC/MFCinVisualStudioExpress.aspx.

Gdybyś miał problemy ze znalezieniem DDK, to wyłowiłem coś takiego (231 MB): download.microsoft.com/download/9/0/f/90f019ac-8243-48d3-91cf-81fc4093ecfd/1830_usa_ddk.iso

Alternatywnie można spróbować z ostatnim Windows Driver Kit (610 MB): www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=2105564e-1a9a-4bf4-8d74-ec5b52da3d00&displaylang=en.

Zdaje się, że w obu przypadkach paczki deweloperskie zawierają starsze wersje MFC.

Opublikowano

ehh dzięki za ddk ^^

ale jakby Ci to powiedzieć...

..dalej problem mam :D

albo ten kod jakoś po chińsku pisany, albo ja upośledzony jestem.

Teraz wypluwa mi inne błędy:

więc wpadłem na genialny pomysł żeby usunąć namespace (wiem że std używane było w bibliotece iostream, ale takowej w tym source nie znalazłem), ale tym razem dostałem 3 errory.

Późno już, więc nic nie wymyśle pokombinuje jeszcze jutro, ale czarno to widzę.

sign.png
Opublikowano

Z C++ już tak jest, że robisz jeden krok do przodu i 3 do tyłu :P Trochę przy tym pogrzebałem i udało się to doprowadzić do takiego stanu, że kompiluje się w trybie Debug z jednym ostrzeżeniem. W trybie Release brakuje mi jakiejś statycznej biblioteki MFC, więc prawdopodobnie też by poszło, ale na komercyjnej wersji VC++.

Projekt: http://www.mediafire.com/file/4myeqmojmmz/KalHooksFiX.rar

Ostrzeżeń typu warning C4244: 'return' : conversion from 'const time_t' to 'LONG_PTR', możesz się pozbyć wymuszając konwersję typów przez dodanie w nawiasie przed zmienną typ docelowy (LONG_PTR). Wyłączyłem też w opcjach projektu wczytywanie prekompilowanych nagłówków i pozbyłem się zdublowanej funkcji DllMain. Zmodyfikowałem też dwie rzeczy zgodnie z wskazówkami z arta, w linku, który wcześniej Ci podałem.

Opublikowano

o wielkie dzięki teraz faktycznie nawet się kompiluje :D

Można już próbować coś działać na tym kodzie. hmm a ja 3 dni się nad tym męczyłem ^^

sign.png
  • Dodaj nową pozycję...