Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Bulldozer

lackidacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Parę dni temu kupiłem AMD FX 8120 i od tego czasu miewam małe problemy. Dokładnie chodzi o przycinanie w grach. W BF3 fps'y spadają do 15 i gra wygląda jak w slow motion, a w innych grach przy 120fps klatkuje niemiłosiernie. Procesor nie był kręcony i chodzi na 3,4GHz, max temperatura dochodzi do 57C, a w BIOSIE wyłączyłem Cool n Quiet, a aktywne opcje procka to: AMD Turbo Core i AMD Power Advanced Management (możliwe, że źle napisałem). Dodatkowo zainstalowałem łatki poprawiające wydajność FX'ów. Czy może to być jakaś wada procesora, czy chwilowa słabość?

7m9a.png

Opublikowano

Pewnie słabość zasilacza :) Napisz jakiej marki zasilacz + moc ( ile W ).

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

OCZ 550W 80+. Zapomniałem dodać: przez jakiś czas wszystko dobrze działało, ale niestety przestało :/

@EIDT: Z niewiadomej przyczyny problem ustał, ale wolę coś zrobić, żeby nie wrócił

7m9a.png

Opublikowano

A to być może coś ze samym procesorem, bo zasilacz jest niezły.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...