Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[build] Teemo

GoldenUser

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Można podać build eq do Te Emo ? Proszę o polskie nazwy, oraz proszę o wymienienie + i - gry Te Emo :). Możecie mi w sumie też doradzić kim zagrać :D. Najlepiej dotychczas grało mi się Ashe, zawsze miałem nią najwyższe staty :D

Opublikowano

Zacznij butki i 3x pot, buduj berki ( ew. merce jeśli enemy ma tons of cc ), nashor tooth, mallady, rabadon, można coś w dmg i survi potem.

@Down

Faktycznie :)

Buty Berserker ( Te na AS ), Ząb Nashora, Malady ( niebieski mieczyk jakby, AS + AP daje ), Czapka rabadon? Lolz, po polsku dziwnie to brzmi.

Opublikowano

@Up jesteś ślepy? Pisał , że chce nazwy po Polsku ...

@Topic : Jak dla mnie teemo najlepszy jest pod AP/AS.

+ ?

Oślepienie , szybki atak speed , mocny dmg z trutki , grzybki nawet ladny dmg , mozesz sie bawić w warda ;)

- ?

Papier.

0092644162c54cbb9289b6e67ef37e4b.png

Respect is earned, not given. You people have done nothing to earn my respect. 

Opublikowano

Masteries.

No więc, sprawa ma się prosto.

21/9/0.

W każdym przypadku, ale.

W buildach on hit dajemy w pierwszym drzewku tak samo jak na AP (chyba każdy wie jak wygląda drzewko catera), a w przypadku kiedy budujemy Teemo AD (dafuq) to dajemy drzewko AD. W defense dobijamy do +30 HP.

Runy.

I tu znów mamy wybór, ale szerszy.

W przypadku AP i on hit Marki są na Magic pene, ale reszta... On hit może pozwolić sobie na jakieś survivalne takie jak mres per lvl, czy quinty flat hp, ogółem on hit robi runki pod swoje preferencje, podczas gdy AP bierze:

Marki Pene

Seale Mana regen

Glyphy AP

Quinty AP

A AD?

Normalka, Marki AD, Quinty pene, Seale armor, a glyphy Mres per lvl.

1) AP Teemo.

Dużo osób narzeka, że Ap teemo ma dobre dmg z przelicznikiem tylko na Q, a reszta ciuja warta bo nie puścisz combo i ogółem tylko for fun.

Przyznam rację- Ap Teemem boję się na rankeda iść, aczkolwiek przecież nie gra się tylko ranków.

Ogólem cała zabawa polega na tym, że dręczymy AD carry, bo puszczamy Q, a oni przez 2.5 sek nie mogą NIC zrobić, a samo Q robi dobre dmg, potem dmg z truty i grzyb pod nogi a potem... W i zwiewamy. Ogółem niby noob sprawa, ale grzyby zjadające 700 hp rozstawione po całej mapie wnerwiają, chomik strzelający strzałkami po 500 dmg, a następnie słabszymi, ale też trującymi też wnerwia. Granie tak daje dużo funu i szczerze często gram tak, dominiony albo normale.

2) On hit teemo. Sprawa już poważniejsza, bo Madredy każdy lubi, jak i Wits'a. Map control mamy dalej, a grzyby dalej sadzą jakiś dmg, bo mamy penetrację. Oczywiście, trzeba nam AS, co ma synergię z trutą i pasywką. Dobra rzecz, ale są dwa problemy:

a) gdzie takim dziwadłem iść? Solo top jest chyba jedynym rozwiązaniem, ale nie mamy sustainu i możemy tam iść tylko przeciwko niewielu przciwnikom, głównie tym polegającym na AA bardzo, bo Q wtedy ma status OP.

B) Tak samo, postać pod same on hity nie zawsze się przyda... Bo nie zawsze enemy mają tons of hp na madredy, a niestety, ale z on hitów głównie do wyboru mamy Madredy, malady, Ionic, Wits'a. Poza tym coś na survi, nie? No właśnie. Więc na ranku jeśli pickujemy Teemo to lepiej jeśli nie gramy solo, a u enemy widzimy już Cho i siona czy coś.

3) AD Teemo.

Coś, co według mnie jest bezsensem. Można, ale CZEMU? AD Teemo ma tylko i wyłącznie blinda który MOŻE przydać się w walce przeciwko innemu AD. Równie dobrze można zbudować Malze AD czy Fiddla. Albo Anię, ma ten jej range co w sumie czyni ją lepszą od Chomika. Jednakże niektórzy tak grają, więc muszę o tym wspomnieć.

Co do skilli, wspomnę tutaj: W wypadku AD jak i AP maksujemy Q, potem E i W, z ultem kiedy się da. Znów w przypadku On hit E, potem Q i na koniec W.

Teraz itemy:

1) AP.

Core to: item_75.jpg i item_17.jpg. Niemalże jak on hit, nie?

Zwiększa to nam AP odrobinę, odrobinę AS i w sumie nie mamy już problemów z resem enemy, na dłuższy czas.

Następne są 4 itemy, które nie są must have, ale są najodpowiedniejsze.

item_84.jpg- AP odpowiednik malleta, tylko że... Działający jak mallet, bo nasze AA daje magic dmg, co daje znów Slowa. Do tego AP i hp. Lubimy to.

item_88.jpg- trochę resa i trochę mov speeda. To tego AP i genialne unique dla Nas. Do tego mała ilość many, którą nie pogardzimy.

A czemu genialna? Bo Podlatujemy do kogoś Q, AA, W, AA i spieprzamy. Mamy właśnie zaaplikowane na enemy dużo magic dmg, dwukrotnie Nasze AP jako AD i cód miód orzeszki. A dzięki Speedowi jesteśmy jak Rammus na kulce. Naprawdę dobry item na gryzonia, choć pewnie zostanę zjechany.

item_94.jpg- to normalne, że enemy budują mresa. Jest też normalne, że to kontrujemy.

item_18.jpg- kop do AP to kop do DMG. Kop do DMG jest kopem do DMG.

Ale ale. Gdzie survi, nie? Jeśli rylai nie wystarcza, to... Rabadona można odpuścić lub Voida, zależnie od tego czy enemy mają dużo resa czy nie. Licha bym raczej zostawił bo daje mresa, więc już jakaś forma survi.

Alternatywne itemy na survi?

item_29.jpg- nie lubimy się z casterami? Viola. I do tego ta banieczka, taka seksi.

item_22.jpg- nie lubimy się z caterami, a wolimy dmg od banieczki? Proszę bardzo.

item_40.jpg- wku**ia nas ich AD? tanio, a skutecznie.

item_76.jpg- mamy więcej kasy, a AD wkurza? To wolimy to, bo daje fajną aurę, manę i CDR. Ale jest drogie, cholerstwo.

item_62.jpg- coś bardziej softowego na AD, ale za to dającego hp, czyli coś w stylu "Wnerwia mnie AD, ale ap też cośtam robi"

item_64.jpg- Item mówi sam za siebie. Padłeś, powstań.

2) On hit.

Core jest identyczny jak AP, bo tutaj znów output będzie magiczny, więc resa enemy trzeba zniwelować. Ale do core dodajemy madredy. Czyli ma się sprawa tak:

item_75.jpgitem_17.jpgitem_55.jpg AA boli, Armora mamy, AS mamy <całe 1.7>, a do tego jakieśtam 40 AD. A dalej?

item_21.jpg- Jeden z ostałych się On hit itemków, prawie must have. brakującego dotychczas mresa mamy i do tego jeszcze więcej więcej dmg. I to TANIO. Lubimy ten item i możemy złożyć nawet przed madredami bo są diablo drogie, oczywiście jeśli to casterzy Nas wnerwiają.

item_124.jpg- drugi on hit item. Już gorszy i osobiście przeze mnie nie lubiany poprzez muszność uderzenia 4 razy. Co prawda dmg jakieś jest, ale... brać tylko jeśli mamy dobre stuny w teamie. Serio.

Jednakże, warto zaopatrzyć się w item_94.jpg, bo mres potrafi on hitom namieszać.

Jednakże, znów survi.

Wszystko jak wyżej, choć odradza się abysala, chyba że enemy serio ma tonę mresa.

3) AD.

Cóż, tutaj... Jako, że Teemo nie ma żadnego wbudowanego... niczego dobrego do AD, to sugeruję:

item_25.jpgitem_111.jpg. Buty zależnie od enemy, wiadomo. Dla AD CC to straszna rzecz, więc merce są w cenie. Latarnia jest czymś oczywistym.

Potem tradycyjnie droga Atmy, czyli:

item_15.jpg i item_16.jpg. Potem jakieś survi jeśli enemy są straszni, a jeśli nie są straszni to IE i Pd czy coś.

Ale jak już mówiłem: ODRADZAM GRANIE GRYZONIEM NA AD.

Gameplay.

Tutaj znów zależy od ścieżki którą wybraliśmy, ale jest parę cech, które zachowuje nasz champion:

a) MAP CONTROL! Grzyby, grzyby, grzyby. Zawsze i wszędzie.

B) Focus AD CARRY, Nie po to mamy blinda, żeby oślepiać Anię. Na dodatek można śmiać się z Lee.

A teraz co i jak z AP Teemo.

Ap Teemo może iść na Mida lub topa, ale zależy to od enemy, sugerowałbym pograć nim trochę i zobaczyć z czym mamy problemy, bo liczba sprawiających Teemo problemy postaci jest serio długa. Oczywiście, jeśli gramy for fun, to gra się fajnie np. duecik Shaco I Teemo na bocie. Ogółem w tym wypadku grzybami nie stawiamy na kontrolowanie mapy, ale na dmg, więc stawiamy je tak, żeby w nie wchodzono, na równi z gwarantowaniem widoczności.

Spamujemy z Q, które ma duże obrażenia, po złożeniu Licha robimy jak mówiłem:

Q, AA, W, AA i spierniczamy.

On hit Teemo:

On hit bierze w sumie tylko topa, gdzie tak jak i AP staramy się harrasować enemy z Q, bo na topa zdarza się wielu right clickerów. Taka irelia czasem zrobi się smuta ;> Blindujemy LeeSina, kiedy się da i wyśmiewamy go na chacie, w TF obieramy za target AD carry, ale wiemy też, że cele z dużą ilością hp to nasza specjalność, więc carry można tylko zblindować, team go zje, a my tymczasem pozbawiamy masy hp kogo innego. Grzyby pełnią rolę bardziej kontroli mapy niż dmg, ale dalej mogą coś zrobić dzięki naszemu pene, więc nie obawiamy się ich używać ofensywnie.

AD Teemo:

Toto dziwadło na bota z supportem jeśli pójdzie, to będzie smieszne, bo do pięt nie dorówna poważnemu AD.

Więc udajemy się na topa, gdzie udajemy, że jestesmy Gp czy czymś innym co składa latarnię (tylko, że u niego to ma sens) i jedziemy. Grzyby są prawie bezużyteczne jako źródło DMG, chyba, że w liczbach bardzo małych, więc nastawiamy się bardziej na oświetlenie mapy niż na ZATRUWANIE enemy życia. Odradzam, znów.

Mówiąc o enemy musiałbym całą książkę napisać, więc w skrócie:

Boimy się Casterów, zwłaszcza hard CC. Szczególnie nie lubimy Morgany i Cho'Gatha... Morg ma tarczę, a cho lubi zjadać chomiki.

Najbardziej lubimy znów right clickerów z wiadomych względów. A, jeszcze olaf jest złem wcielonym. Tyle na ten temat.

Mam nadzieję, że w jakiś sposób ogarnąłem temat teemo... Ech. Dobranoc. Proszę o wybaczenie literówek, braki znaków, ale niestety po "podglądzie" znikają podkreślenia, a szukania "ręcznie" jakoś nie jestem entuzjastą.

Ps. Granie tą postacią daje serio dużo frajdy, a skiny są fajne. Może nie jest pro pickiem jak jakiś LeeSin, ale naprawdę ją polecam! biggrin.gif

Poradnik by EdocSil

Zdejmijcie parę procent ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...