Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[POMOCY] minecraft zżera mase procka

aligator199749

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z minecraftem a mianowicie po włączeniu minecrafta użycie CPU skacze między 80-100% a użycie pamięci RAM wzrasta o około 0,5Giga i strasznie laguje grę nawet jak dodam ramu :(

Parametry komputera:

Procesory:

CPU #1 Pentium? Dual-Core CPU E6500 @ 2,93GHz

CPU #2 Pentium? Dual-Core CPU E6500 @ 2,93GHz

Właściwości karty wideo:

NVIDIA GeForce GT 220

1024 MB

Specyfikacja od producenta: http://www.nvidia.pl..._gt_220_pl.html

Pamięć fizyczna (RAM):

#1 GOODRAM DDR2 GR800D264L6/2G

#2 GOODRAM DDR2 GR800D264L6/2G

Specyfikacja od producenta: http://goodram.com/p...L6-2G_256x4.pdf

System operacyjny:

Windows 7 Home Premium (64-bit)

Jakieś pomysły???

Opublikowano

Wysoki priorytet na proces javy + optifine. Jak nie pomoże, to zmień karte, ta którą aktualnei masz, to nadaje się tylko do gimpa i pakietu office

Polecam hosting cubehost.pl

Opublikowano

Wysoki priorytet na proces javy + optifine. Jak nie pomoże, to zmień kartę, ta którą aktualnie masz, to nadaje się tylko do gimpa i pakietu office

sam się nadajesz do pakietu office.......(a może i nawet paint ciebie nie akceptuje :O)

a co do optifine to o tym mi nie mów bo to już mam jakieś 3 miesiące a problemy zaczęły się wczoraj wieczorem tak nagle mi ścięło grę i dupa blada ciągłe lagi.... po reinstalce minecrafta to samo, nie wspominajcie o reinstalacji systemu bo instalowałem go jakieś 2 miechy temu(stery zaktualizowane tuż po instalacji systemu) a z żadną inną grą nie mam problemów, więc nie wiem co się dzieje z minecraftem.

Liczę na jakąś sensowną odpowiedź ponieważ wysoki priorytet nic nie pomógł.

Opublikowano

Przeczyść all w kompie.

Jeśli chodzi ci o zakurzenie w kompie to robiłem to przy reinstalacji systemu czyściłem(przedtem przez jakieś 2 lata(może trochę mniej) był nieczyszczony i nic mu się nie działo) mam 3 wiatraki więc małe jest prawdopodobieństwo przegrzania procka.

PS. czytaj dokładni posty napisałem wyżej że wczoraj wieczorem zaczęły się problemy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...