Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Dylemat

Jano900

Kupno  

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. Orygina? czy pirat

• Orygina?
      9
    • Pirat
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dylemat co do kupna gry mass effect 2. Chodzi mi o to czy kupić czy pobrać pirata. I o co chodzi z tym DLC czy on jest od razu przy kupnie gry? Jadę w sobotę do mediamarkt i chce wiedzieć czy kupić czy nie.

Chociaż mam dylemat czy wejdzie. Mam taki komp http://imageshack.us/photo/my-images/841/beztytuufik.png/. Mój kolega sugeruję iż zadziała bez problemu. Ja myślę że powinno działać bez większych problemów. Strona can you run it mówi że nie spełniam wymagań ale powinno działać. No i nie wiem czy kupić a muszę wiedzieć do soboty.

Opublikowano

Powinno pójść,ale spodziewaj się lagów....Chociaż,że mam sposób żeby nie było lagów.Rozdzielczość musisz ustawić na 800x600.

Kupuj oryginała jeśli chcesz mieć nową postać.

Opublikowano

Czyli? I tak wiem lagi będą ale spodziewam się takich do wytrzymania. Nie takie lagi się miało.

I jak ktoś wie jaka będzie cena bo powyżej 40zł nie kupię. Niestety ale pieniędzy nie mam dużo.

I z tym DLC jak jest?

Opublikowano

Heheh, jak nie pójdzie, jak Mass Effect 2 śmiga u mnie szybciej od jedynki? I dalej - Mass Effect 3 szybciej od dwójki?! Optymalizacja z każdą częścią gry jest coraz lepsza, spokojnie Ci zadziała. Mi przy 1 GB RAM'u hulała na 1024x768 :) A cena? Jest ciut większa niż 40 zł, ale bez oryginała nie będziesz mial DLC...

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

Hmm... Obawiam się że kupię. Ale czekam dalej na wasze wypowiedzi.

Na empik.com pisało że 110 zł. Mam nadzieję że w mediamarkt będzie taniej.

Opublikowano

Na Originie sam kod kosztuje 55 zł, jedynym minusem jest fakt, że nie będziesz miał fizycznego nośnika, ale to chyba nie problem, prawda? :) Będziesz miał dostęp do DLC (tych darmowych oczywiście, za inne zabulisz) a gierke pobieresz prosto z Origina - transfer w nim dużo lepszy niż na Steamie więc nie powinno być problemu. Polecam!

EDIT : Jest także na Originie Mass Effect 2 Digital Deluxe Edition za 60 zł - nie jest jednak napisane co ta edycja ma wprowadzać, ale i tak wydaje mi się, że napewno coś dodaje. 5 zł nie różnica, polecam to drugie :D

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

Wolę wersje normalną pudełkową. Steam mam ale nie używam wole gry na płytce.

Doszedłem do wniosku że grę kupię. Ale moglibyście określić ilość fps jaką będę miał? Nie chce bulić 50zł za grę w której potem będę miał 5fps. I jedyna nadzieja w tym że gra jest dobrze zoptymalizowana. Mój kolega twierdzi że na gorszym sprzęcie spokojnie grał.

Opublikowano

Wersję pudełkową kupisz za 50 zł w EA Classics, otrzymasz tam kod na kilka DLC i przepustkę do Sieci Cerberusa.

Te DLC to są.

Miejsce Lądowania Normandii.

Zaeed Cena Zemsty.

ARC Projector.

I sama przepustka sieciowa w zestawie.

Opublikowano

No to w sobotę lecę do mediamarktu.

I bo ciągle nie mogę zrozumieć. Jak kupię w sklepie to będę miał dlc?

Opublikowano

Jak kupisz wersję pudełkową, to dostaniesz przepustkę do sieci Cerberusa w której jest Zaeed, ARC Projector i Miejsce Lądowania Normandii.

Opublikowano

Ostatnio było promocje na steamie, mogłeś dostać podstawkę za 20 zł :P. A niektóre DLC są darmowe, np wspomnienia Zaeeda, a niektóre - Shadow Broker i Arrival są niedostępne w Polsce, więc zapłacisz co najwyżej za DLC z Kazumi i Zbuntowaną WI (zapomniałem nazwy, sorki). Reszta to dodatkowe stroje, ogólnie rzecz biorąc - chłam :c.

Wina zawsze leży po środku. Nie wiadomo tylko, gdzie leży środek.

Opublikowano

Są spolszczenia do LOTSB i Arrival, więc nie stanowi to problemu, tylko tyle że musisz zmienić kraj pochodzenia na social bioware forum np.

Opublikowano

Czyli pudełkowa wersja nie ma dlc? Bo piszecie o jakiejś sieci cerberusa. I czy opłaca się pobrać demo żeby sprawdzić czy ruszy? Nie chcę bulić 50zł żeby potem nie działało.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Na tej karcie graficznej nie ma szans odpalić jakiejkolwiek części gry Mass Effect. Sam się o tym przekonałem na starym laptopie. Karta graficzna którą posiadasz nadaje się do internetu lub do gier typu Call Of Duty 1 itd. Jakby udało ci się to uruchomić jakimś cudem to i tak będą straszne lagi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...