Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer no-hamachi - POMOCY !

Golden™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1338475204-U613489.png

Napewno się domyśliliście , że mam problem związany z serwerem minecraft postawionym na routerze. Opiszę bardziej mój problem , żebyście mogli mi pomóc. Mhm.. Pewnego razu postanowiłem założyć serwer no-hamachi , ponieważ chciałem grac z kolegami. Parę dni szukałem mapek , nawet prosiłem o nie tutaj na forum , ale wkońcu sam je znalazłem. Więc postanowiłem , że założe serwer na routerze , a za tem wpisałem w wyszukiwarce : 192.168.1.1 (jest to konieczne , żeby założyć serwer) potem miałem wpisać tam swoje hasło i nazwe użytkownika sieci wifi , ale tego nie zrobiłem , ponieważ miałem co do tego wątpliwości. Ktoś mi wytłumaczył , że gdy robie serwer na routerze , to tak jakby gracze się podłączają do mojego internetu , wyjaśnia to fakt , że gdy wyłącze serwer wszystkich wyrzuca (czysta logika) . Jakie są skutki uboczne serwerów no-hamachi. Opowiedźcie mi wszystko oprócz robienia owego serwera. Za odpowiedź , która mi się najbardziej przyda dam 1 dniowy limit lajków . Pozdrawiam.

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Dodam jeszcze , ze zwyciezca bedzie mogl grac na moim przyszlym serwerze. Sorry za bledy ortograficzne , ale cos mi sie popierdolilo z klawiatura

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Hakerzy mogą się włamać ale powiem ci tyle kto zainteresuje sie serwerem minecraft włamania są na wielkie serwery 100 1000 slotów albo na serwisy internetowe a na twój malutki serwerek nikt się nie włamie możesz zakładać śmiało!

Gracze podłączają sie do twojego serwera a nie internetu serwera który stoi na twoim komputerze i serwer korzysta z twojego internetu.

Polecam zrobić serwer hamachi łatwiej zrobić

Bywalec
Opublikowano

Działa to na prostej zasadzie, jak używasz routera, to masz internet, a gracz z No-Hamachi podłączają się do twojego routera spowalniając Ci go, dlatego też najlepiej gdy ma się włączony serwer i grają na nim gracze wgl. nie używać internetu, a tym bardziej coś pobierać.

5jJNSGS.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...