Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Procesor-(Lagi CF)

myshot4you000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Juz postawilem pare postow na ten temat. Mam W cf ping 140-160 czyli nie taki zly ale za to FPS skacze w okolicach 10-15 i grac sie nie da. Posciagalem programy takie jak directx i inne . Ale moje pytanie dotyczy tematu. Czy powodem tych fps'ow moze byc temperatura procesora? Wynosi ona 30-32 stopnie. Jest wiatrak ale komuter lezy na boku nie chce mi sie wyjasniac dlaczego. Jesli to nie wina temperatury procesora to sam juz nie wiem co mam zrobic. A jesli wina temperatury to jaka ona powinna byc.

Znacie to uczucie, gdy po zadzwonieniu budzika zamykasz oczy na 3 sekundy a mija 40 minut ?

Opublikowano

Taka temperatura jest bardzo dobra. Ja na laptopie mam 40-45. Jeśli masz takie niskie pingi to spróbuj przeczyścić kompa CCleaner'em i podaj parametry komputera, tj. procesor, ilość ram, karta graficzna i jaki system. Coś pomyślimy.

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

No juz podawalem we wczesniejszych postac wszystko. Moze ktos wrescie mi pomoze wiec podam jeszcze raz dokladne info o wszystkim.

No to zaczynamy:

Wczesniej mialem windowsa xp. I cf mi ladnie chodzil. Po przeprowadce zakladanego mialem nowego neta. Vectra ale wczesniej tez mialem z vectry i teraz jeszcze jest transfer 8mb a mialem kiedys 2. I postawilem nowego wina 7 64-bit. Ściągnąlem directx 10 i 11.(nie pomoglo) sciagnalem SlowPC-fighter. (nie pomogło) uzyłem game booster'a (nie pomogło) radzili mi usunac folder TEMP to usunalem (nie pomoglo) zainstalowalem .NET framework 4.0 (nie pomogło) ograniczyłem przepustliwośc internetu(nie pomoglo) adobe flash player(nie pomoglo) 'dodam ze na procesorze nie mam juz pasty ale to chyba nie powinno robic problemu skoro temperatura jest wystarczajaco mala'

Teraz Moj komputer:

Ram: 3.5 GB.

Procesor: Pentium? Dual-Core 2.50 GHz

64-Bitowy system operacyjny. Jesli chcecie jeszcze jakies info o

Internet 16mb. kompie to piszcie.

Karta graficzna 1GB.

PS; rozdzielczośc w cf ustawiona na minimalna.

Będe wdzięczny za rozwiązanie problemu i zmniejszenie lagów w cf.

I co do czyszczenia kompa to chyba nie ma co bo system mam postawiony na nowo od jakiegos tygodnia moze troche wiecej. (

Znacie to uczucie, gdy po zadzwonieniu budzika zamykasz oczy na 3 sekundy a mija 40 minut ?

Gość patrykkos
Opublikowano

myshot4you000 rozumiem twój problem ale to jest już chyba 3 temat z kolei o tym samym. Po co zakładasz nowy jak możesz o to zapytać w starym ? -.-

Opublikowano

No komputer masz bardzo dobry, więc CF powinien chodzić na Full detalach i rozdziałce.

Teraz tak sprawdź czy w uruchomionych procesach masz jakieś programy co zżerają sporą ilość procesora i pamięci RAM. Jeśli takowe są i jakieś nie potrzebne to powyłączaj je. Duże obciążenie bardzo zwalnia stabilność gry.

Po drugie - ściągałeś nową instalkę CF'a i instalowałeś ? Jeśli nie to polecam tak zrobić.

Po trzecie - mimo tego, że masz małą temperaturę to polecam zastosować pastę na procesor. Pomaga.

Po czwarte - Win7 64bit ma większe wymagania od 32bit. Jeśli masz możliwość to zainstaluj Win7 32bit lub Win XP.

Jak nic nie pomoże to jeszcze o czymś pomyślimy. ;)

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

No komputer masz bardzo dobry, więc CF powinien chodzić na Full detalach i rozdziałce.

Teraz tak sprawdź czy w uruchomionych procesach masz jakieś programy co zżerają sporą ilość procesora i pamięci RAM. Jeśli takowe są i jakieś nie potrzebne to powyłączaj je. Duże obciążenie bardzo zwalnia stabilność gry.

Po drugie - ściągałeś nową instalkę CF'a i instalowałeś ? Jeśli nie to polecam tak zrobić.

Po trzecie - mimo tego, że masz małą temperaturę to polecam zastosować pastę na procesor. Pomaga.

Po czwarte - Win7 64bit ma większe wymagania od 32bit. Jeśli masz możliwość to zainstaluj Win7 32bit lub Win XP.

no to tak :

mam sciągniętego najnowszego cf'a.

wszystkie nie potrzebne procesy zawsze wyłączam i nic nie dają

no to chyba wróce do xp'ka ;/ wydaje mi sie ze w 99% powinno pomoc. wiec dzis to zrobie.

Opublikowano

Ustaw sobie w ustawieniach CF , Najmniejsze detale graficzne . Proponuje jeszcze zaistalować GameBoster , Program ten służy do zamykania nie potrzebnych programów . No i co dalej polecić ci mogę defragmentacje dysku , Oraz głównego folderu z grą.

Powinno pomóc

1337878273-U378523.png
Opublikowano

Ustaw sobie w ustawieniach CF , Najmniejsze detale graficzne . Proponuje jeszcze zaistalować GameBoster , Program ten służy do zamykania nie potrzebnych programów . No i co dalej polecić ci mogę defragmentacje dysku , Oraz głównego folderu z grą.

Powinno pomóc

Napisał, że ma na najmniejszych. Do tego GameBooster nie pomoże, bo XTrap wykrywa go jako hacka.

Spróbuj najpierw Win7 32Bit. Powinno lepiej być.

@Down

Spoko. ;) No defragmentacja nie zaszkodzi i jak najbardziej jest wskazana. :)

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Napisał, że ma na najmniejszych. Do tego GameBooster nie pomoże, bo XTrap wykrywa go jako hacka.

Sorry nie wiedziałem że wykrywa go jako hacka , ale Defragmentacja napewno nie zaszkodzi.

1337878273-U378523.png
Opublikowano

@Down

@Down

jak zmienic z 64 na 32\? instalowac od nowa wina? ;/

Opublikowano

jak zmienic z 64 na 32\? instalowac od nowa wina? ;/

Tak musisz mieć wersję 32bitową. Inaczej nie da rady. ;)

tak btw. Masz wszystkie sterowniki wgrane ? Od płyty głównej, karty graficznej ?

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

tak btw. Masz wszystkie sterowniki wgrane ? Od płyty głównej, karty graficznej ?

mam do karty graficznej ale na plyte glowna jeszcze nie zainstalowalem bo plytke zgubilem a na necie nie moge znalesc.

chociaz podobno po zainstalowaniu win 7 wszystkie sterowniki same wchodza. ale do dźwieku nie ma i chyba do plyty tez.

Opublikowano

Dobra znalazlem plytke do plyty glownej.

Ale właczam instalke i wyskakuje komnunikat

AUSUHWIO.DLL

Can't Execute Kernel Mode Driver Service

Klikam ok po czym wyskakuje nastepne okienko

ASCDDMI.DLL

Can't load ASUSHWIO.DLL

Klikam ok i wyskakuje ostanie okno

ASUS Support CD Setup Program

Can't Load ASCDDMI.DLL.

Co jest grane? -.-"

Opublikowano

Dobra znalazlem plytke do plyty glownej.

Ale właczam instalke i wyskakuje komnunikat

AUSUHWIO.DLL

Can't Execute Kernel Mode Driver Service

Klikam ok po czym wyskakuje nastepne okienko

ASCDDMI.DLL

Can't load ASUSHWIO.DLL

Klikam ok i wyskakuje ostanie okno

ASUS Support CD Setup Program

Can't Load ASCDDMI.DLL.

Co jest grane? -.-"

Być może płytka jest uszkodzona i dane na niej, bo nie może załadować ważnych plików. Musisz znaleźć na necie sterowniki.

Sterowniki same się instalują, ale to są standardowe sterowniki i nie są tak w pełni funkcjonalne jak normalne. ;)

xKaMaSx

exMod

Memory

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...