Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

piszczący komputer (w środku)

Makyura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

postaram sie opisać mój problem szybko i dokładnie, problem jest taki że gdy uruchamiam komputer on zaczyna piszczeć a monitor jest czarny piszczenie brzmi tak jak bym nacisnoł dużo klawiszów na raz. Pomarańczowa dioda w komputerze ciongle sie pali (nie mryga) i piszczy komputer w środku a gdy mi już się uda po wielu prubach uruchomić komputer to albo ekran jest biały albo myszką nie moge ruszać, najczęściej nie moge go uruchomić (komputer) tydzień temu komputer działał bez szwanku normalnie wszystko w nim działało nie wiem co może być powodem tego piszczenia komputera i jego nieuruchamiania się dlatego proszę was forumowiczów o pomoc. Dioda się pali na pomarańczowo (nie mryga) i piszczy komputer (w środku) a monitor jest czarny i tak jakby nic nie działało bo dioda w moim monitorze a jest uruchomiony jest też pomarańczowy a jak by monitor działał to by była zielona.

@Edit dzisiaj udało mi się jakoś go włączyć po dużych zmaganiach dlatego do was pisze ale jak go wyłącze to znowu zacznie piszczeć i będzie go trudno włączyć. Albo też zawiesza się tak że nie mogę ruszać myszką (cały obraz się zacina stoi w miejscu) i w tedy muszę go resetować (komputer piszczy tak jak by się dużo klawiszów na klawiaturze wcisneło na raz)

Gość daronian
Opublikowano

Podaj mi parametry procesora oraz model monitora - możliwe, że to właśnie z nim są problemy.

(to w ogóle notebook, czy komputer stacjonarny?)

Opublikowano

komputer, a monitor to nie wiem jaki ale to chyba nie w nim problem bo to komputer piszczy.

@Edit GeForce 6200, AMD Athlon XP 1900+, 1,58 GHz

Opublikowano

Nazwa płyty głównej MSI KT3 Ultra-ARU (MS-6380E)

Nazwa monitora Monitor Plug and Play [NoDB]

@Edit a da się innym sposobem niż zaglądanie do środka komputera jaki jest zasilacz?

Opublikowano

Nie. Liczy się marka oraz moc, np. OCZ ModXStream 2 500W.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Wyjmij moduły pamięci RAM oraz kartę graficzną, przeczyść na nich styki oraz gniazda na płycie głównej, wyjmij i włóż ponownie płaską baterię która znajduje się na płycie głównej, jeśli nie pomoże, to może być to wiele rzeczy takich jak uszkodzona pamięć RAM, chipset, karta graficzna, zasilacz.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Wyjmij moduły pamięci RAM oraz kartę graficzną, przeczyść na nich styki oraz gniazda na płycie głównej, wyjmij i włóż ponownie płaską baterię która znajduje się na płycie głównej, jeśli nie pomoże, to może być to wiele rzeczy takich jak uszkodzona pamięć RAM, chipset, karta graficzna, zasilacz.

Lub system uszkodzony.

hohohehehohohihihehehohohuhu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...