Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Doradźcie Brand vs Karthus

ziomek11304

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli chodzi o tych dwóch championów to obaj są nieźli lecz ja na MIDA zawsze chodzę Brandem ;)

sy89ps.jpg

Opublikowano

Ja osobiście wolę karta.

Q super zasięg dmg, regeneracja many z E + AoE atak.

Masowe cc z W.

Ult do TF i na dobitki.

Opublikowano

Ja osobiście polecam Brand'a, chociaż Karthus też jest bardzo dobry. Szczególnie to jego ulti ;]

E6c9g1v.gif

Opublikowano

BRAND!

Jego DMG + COMBO, nie do ucieczki, wytrzymały, nie taki trudny do ogarnięcia, grałem ostatnio na branda, to b. ciężko było uciekać - a jak q+w+e , odrazu śpisz ( przy dobrym ogarnianiu nim)

Opublikowano

jak chcesz carrować late to polecam ziggsa (4AoE skille, najlepszy czster w tfach) a z tych 2 to karthus. Early nie ma jakiegoś wspaniałego, ale po złożeniu rabadona bomby+defile+ulti=penta kill

Opublikowano

Karthus:

+ Potężne ulti które potrafi odmienić bieg wydarzeń w late game.

+ Umiejętność pasywna pozwalająca wstać mu po śmierci.

+ Świetny slow, naprawdę jednym słowem zajebisty muszę powiedzieć.

+ Q nie zabierające praktycznie many, idealne do last hit'u.

+ Przydatny w late game.

- Cel wielu ganków.

- Średni stopień trudności.

- Stealer (dla jednych wada, dla innych zaleta).

98763533515051689628.png

Opublikowano

Na Karthusa insta bany w rankedach... Przynajmniej jak sobie siedzę na spectatorze to zawsze ban Morgana Shaco Karthus Shen Kassadin Soraka itp.. Dla mnie Karthus dla ludzi którzy zaczynają z LoLem, bo jest wyśmienity do ksucia za pomocą ulta ;d Ucieka 3 gości z po team fighcie z 100 hp a Ty ult... Tripple kill a potem to już z samych bombek i profanacji możesz ich rozwalać jak feednięty jesteś.

Brand to świetny nuker 1vs1 nie ma nikt szans, w early game możesz zdjąć na combo kogoś, E+Q+W+R i może wcześniej ignite :)

Większy FUN z grania jest Brandem, grając Karthusem co chwile można się spotkać z 'KARTHUS, ULTI NOW!!!!!!!!!!" *wciskasz R* DOUBLE KILL. A potem płaczące dzieci 'fed karthus by ulti is bad'

Brand ze względu na AoE skilli, pasywka to mini ignite, świetny burst.

Opublikowano

Na Karthusa insta bany w rankedach... Przynajmniej jak sobie siedzę na spectatorze to zawsze ban Morgana Shaco Karthus Shen Kassadin Soraka itp.. Dla mnie Karthus dla ludzi którzy zaczynają z LoLem, bo jest wyśmienity do ksucia za pomocą ulta ;d Ucieka 3 gości z po team fighcie z 100 hp a Ty ult... Tripple kill a potem to już z samych bombek i profanacji możesz ich rozwalać jak feednięty jesteś.

Brand to świetny nuker 1vs1 nie ma nikt szans, w early game możesz zdjąć na combo kogoś, E+Q+W+R i może wcześniej ignite :)

Większy FUN z grania jest Brandem, grając Karthusem co chwile można się spotkać z 'KARTHUS, ULTI NOW!!!!!!!!!!" *wciskasz R* DOUBLE KILL. A potem płaczące dzieci 'fed karthus by ulti is bad'

Takie bany to na 1200-1300 ELO ziom .

@Top

Śmiało bierz karthusa:

-zarypisy slow + jakby mini ward.

-Q co 1 sec z op dmg jeżeli trafisz w 1 postać

-Ult który atakuje wszystkich żyjących na mapie zadając masakryczny dmg w late game ( dobry do dobijania jeżeli ktoś ucieknie)

-Niby ktoś pisze w late game słaby lecz tak nie jest. Jeżeli ogarniesz go do perfekcji jest maszyną do ubijania

Opublikowano

Ruskom udało się wyjaśnić, już nie robią noob bana/troll picka shaco. Nareszcie nie muszę patrzeć jak tym uselessem robią jungle w tydzień chyba i lamią w late.

Opublikowano

Dami, nie wiem czy na 1200-1300 :) Ostatnio oglądałem meczyk jakiegoś streamera z USA to poszły takie same bany, tylko zamiast na Shaco poszedł ban na Siona/Nocturna chyba.

@Offtop Shaco przed nerfami robił 2 buffy naraz pacynkami, pamiętam jeszcze te czasy jak robiło się go pod AP i stawiało 2834848234 pacynek w krzakach licząc na to że ktoś wejdzie ;d ;d

Opublikowano

Hmm, oba champy są dobre. Po pierwsze ile masz PZ/IP (Jak kto nazywa). Po drugie:

Mi osobiście bardziej do gustu przypadł Brand. Łatwy do ogarnięcia, bardzo fajne i dobre skille oraz łatwy stun. Także jak i Karthus ma fajne ulti na dobijanie, np. gdy dwóch przeciwników na midzie (lub innej lini. Tutaj akurat zastosowałem wypowiedź do tematu) ma mało hp i biegną obok siebie, rzucasz na jednego ulti i leżą obaj bo ulti Branda odbija się od celu do celu.

Karthus, postać równie dobra, ale moim zdaniem trudniejsza do ogarnięcia. Jego "Q" jest dobre, ma dobry zasięg. Są też w nim plusy takie jak np. gdy rzuca się na ciebie dwóch przeciwników (Tu są małe szanse na przetrwanie, no chyba, że masz dobry build) włączasz skilla, już nie pamiętam na którym przycisku, co wysysa przeciwnikom w kole HP, kilka "Q", ciskasz ulti i leżą.

Koniec:

Bardziej polecam Branda. Większe prawdopodobieństwo, że przetrwasz ucieczke z niskim poziomem HP, ponieważ Brand jest raczej bardziej wytrzymały. Moim zdaniem mocniejsze i "lepsze" skille. Chyba, że nie masz 6300 PZ/IP i ci się nie chce zbierać na Branda no to wiadomo Karthus.

Tyle ode mnie.

PS. Jeżeli nadal masz wątpliwości to polecam przetestować oba champy na "PBE". Tutaj dodaje linka co i jak o "PBE" :

http://www.mpcforum.pl/topic/529063-tut-jak-zagra-na-publicznej-becie-lola/

Lub:

Przenieś Mnie !

Opublikowano

Hmm, oba champy są dobre. Po pierwsze ile masz PZ/IP (Jak kto nazywa). Po drugie:

Mi osobiście bardziej do gustu przypadł Brand. Łatwy do ogarnięcia, bardzo fajne i dobre skille oraz łatwy stun. Także jak i Karthus ma fajne ulti na dobijanie, np. gdy dwóch przeciwników na midzie (lub innej lini. Tutaj akurat zastosowałem wypowiedź do tematu) ma mało hp i biegną obok siebie, rzucasz na jednego ulti i leżą obaj bo ulti Branda odbija się od celu do celu.

Karthus, postać równie dobra, ale moim zdaniem trudniejsza do ogarnięcia. Jego "Q" jest dobre, ma dobry zasięg. Są też w nim plusy takie jak np. gdy rzuca się na ciebie dwóch przeciwników (Tu są małe szanse na przetrwanie, no chyba, że masz dobry build) włączasz skilla, już nie pamiętam na którym przycisku, co wysysa przeciwnikom w kole HP, kilka "Q", ciskasz ulti i leżą.

Koniec:

Bardziej polecam Branda. Większe prawdopodobieństwo, że przetrwasz ucieczke z niskim poziomem HP, ponieważ Brand jest raczej bardziej wytrzymały. Moim zdaniem mocniejsze i "lepsze" skille. Chyba, że nie masz 6300 PZ/IP i ci się nie chce zbierać na Branda no to wiadomo Karthus.

Tyle ode mnie.

PS. Jeżeli nadal masz wątpliwości to polecam przetestować oba champy na "PBE". Tutaj dodaje linka co i jak o "PBE" :

http://www.mpcforum.pl/topic/529063-tut-jak-zagra-na-publicznej-becie-lola/

Lub:

Przenieś Mnie !

Szczerze mówiąc i brand i khartus to papier , czemu np swaina mu nie polecicie lub lux le blanc

Opublikowano

@UP Że Brand no tu bym się nie zgodził. Nie polecamy, bo jest to pytanie o "Brand vs. Karthus".

PS. LeBlanc jest trudna do ogarnięcia bo szybko pada przy masowych atakach. Owszem ma bardzo dobre skille jednak bardzo mało obrony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...