Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[procesor]

*XdeMoNT*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wolisz płacić za markę to bierz i5... Przecież nikt Cię nie zmusza?

//druga sprawa - AMD nie ADM.

Opublikowano

Za cenę i5 2500k (prawie 950-1k zł) masz FX8120(580) + 870S-C45(260) + Macho(160) i jeszcze zostaję ci grosza w kieszeni, a wydajność ta sama (i wyższa :0) Do 2500k musisz też kupić P67 Pro3 B3 (350zł) i Macho do sensownego kręcenia.

Opublikowano

O kurwa. Kupiłeś procesor za 900zł z odblokowanym mnożnikiem i nie wiesz jak się go kręci? W biosie masz wszystkie opcje.

Opublikowano

O kurwa. Kupiłeś procesor za 900zł z odblokowanym mnożnikiem i nie wiesz jak się go kręci? W biosie masz wszystkie opcje.

Duży błąd chłopcze. Też miałem taki dylemat co kupić. Przepłaciłeś za gorsze :) No chłopie. Ja kupuje za tydzien buldka FX8120 ktory na testach wyszedl lepiej niz i7 2600k. Kupie buldka, i na macho pokrece go do 5,0-5,5 GHz bez wylaczania rdzeni i będzie 2x wydajniejszy niz Twoj. Spaliles troche :)

Opublikowano

kupujcie 3 generację tak jak ja składam, i dać 1,5k zł na procesor który po podkręceniu jest na 2 lata aż to nie tak dużo

Opublikowano

Tak, bo te buldki x4 są cienkie. FX 8120 guru :D

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Nie :) Żeby 8150 był lepszy niż 8120 trzeba upolować wersję z TDP 95W(a takiej w Polsce nie ma). Zresztą 8150 to to tamo co 8120 tylko, że wyższe zegary, a zrobić 8120 na 8150 to dosłownie 20 sekund. (przestawić mnożnik w biosie.)

Opublikowano

Aha a jaka jest różnica w cenie ?? I jak bym chciała kupować za granicą to jaka to by była cena i gdzie ?

@edit i jaki polecacie program do podkręciania mojego starego AMD Athlon X2 +6000 czy w biosie ? Dodam, że mam chłodzenie Box, ale będę zmieniać w najbliższym czasie na porządne.

Opublikowano

Najlepiej załóż nowy temat do tego. Musisz najlepiej poszukać jakiejś amerykańskiej strony. Różnica cen to około 200 zł :D

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Na newegg wyłapałem FX8120 za 550zł (po przeliczeniu waluty), ale ktoś mi go sprzątnął ;/ FX8150 z 200$ będzie kosztować tam.

Opublikowano

Aha. Z tego co patrzyłam to polska wersja 8150 kosztuje ok. 850 zł (patrzyłam na proline.pl ). A 200$ to ok. 600 zł góra to i tak lepiej, a można znaleźć go na ebay.com chyba. Co wy na to ??

I ciągle czekam na odpowiedź w sprawie programu do podkręcania mojego procesora. (pytanie 2 posty wyżej).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...