Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Rebellion Pack - Opis

chemikxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mass-Effect-3-Free-Rebellion-DLC-HD-Game-Trailer-PC-PS3-X360-YouTube-720p.webm_snapshot_00.10_2012.05.29_17.12.06.jpg?139d23

Premiera - 29.05.2012r

Platforma - PC/XBOX360/PS3

Nowe Postacie:

Quariański Szpieg/Inżynier

04.png

Quariański Inżynier (mężczyzna): quarianie spędzili wieki na gromadzeniu części i naprawie statków; przetrwanie ich rasy zależy od ich umiejętności technicznych. Gdy wprowadzili do walki granaty piorunowe dowiedli swojej przydatności także na polu bitwy.

Quariański Szpieg (mężczyzna): quariański Szpieg musi być podstępny na polu walki, w czym niezmiernie pomocny okazuje się ich umiejętność Skanu Taktycznego.

Vorcha Żołnierz/Strażnik

03.png

Vorcha Żołnierz: dzięki swojej unikalnej fizjologii i zdolności Żądza Krwi dołączają do walki i są świetnie przygotowane do utylitarnego wyposażenia żołnierza.

Vorcha Strażnik: wrodzona agresywność tej rasy sprawia, że są szokująco wytrzymałymi wojownikami, i w parze z umiejętnością Miotacz Płomieni, vorcha Strażnik jest kimś z kim trzeba się liczyć.

EX-Cerberus Adept/Szturmowiec:

05.png

EX-Adept Cerberusa: w wyniku eksperymentów Człowieka Iluzji mających na celu ulepszenie ludzkiej fizjologii, byłe przedmioty badań Cerberusa są bardzo dobrze wyszkolonymi w walce biotycznymi specjalistami. W wyniku tego, potrafią oni rozgromić przeciwników za pomocą Rozbicia i Osobliwości.

EX-Szturmowiec Cerberusa: gdy Człowiek Iluzja sięgnął po indoktrynację w celu zapewnienia sobie lojalności swoich oddziałów, wielu agentów Cerberusa uciekło i dołączyło do Przymierza w celu powstrzymania Żniwiarzy. Teraz będąc w tej samej drużynie (wykorzystując Bicz) szybko dowodzą swojej wartości.

Nowe Mapy:

Baza Jadeit [sur'kesh]

01.jpg

Otoczona przez wielkie wodospady, Baza Jadeit mieści się w starożytnym rezerwuarze stworzonym przez salarian wieki temu. Wykorzystaj wąskie gardła w budynkach bazy aby uzyskać przewagę nad wrogami i wraz ze swoją drużyną zdobywajcie kolejno każde pomieszczenie, pieczołowicie wypierając wroga w celu osiągnięcia zwycięstwa.

Baza Bogini [Thesia]

02.jpg

Położona w centrum metropolii znajdującej się na Thessii, Baza Bogini jest jedną z ostatnich twierdz oporu asari przeciwko Żniwiarzom. Przez swoją okrągłą budowę, bazę tę trudno kontrolować. Zapewnia ona przy tym dobrą osłonę i położone wyżej pozycje strzeleckie, więc uważaj na siebie.

Nowe Bronie:

08.jpg

Karabin Cerberusa ?Błotniak?: te zmodyfikowane przez Cerberusa Motyki są w pełni automatyczne. Eksperci Cerberusa ograniczyli odrzut, lecz przy tym musieli osłabić i moc pocisku. Broń ta wykorzystywana jest przez elitarne oddziały Cerberusa, które stale ćwiczą aby każdy pocisk miał znaczenie.

07.jpg

Karabin Snajperski ?Krysae?: ta turiańska broń wykorzystująca antymaterię została specjalnie zmodyfikowana do zabijania sił Żniwiarzy. Celownik karabinu korzysta z dalekomierza, który dopasowuje przybliżenie celu do optymalnej dla strzelca wartości., co przydaje się szczególnie w momencie, gdy korzystający z niego snajper zostaje zmuszony do walki na średnim i bliskim dystansie. Jego wyspecjalizowana amunicja zarówno przenika przez pancerz przeciwników, jak i eksploduje. W desperackim ruchu turianie opublikowali schematy tej broni w extranecie, dzięki czemu każda fabryka nada się do jej produkcji, w nadziei, że pomoże to w przezwyciężeniu Żniwiarzy.

06.jpg

Zautomatyzowana Strzelba ?Reegar?: ta elektryczna broń to ulepszony schemat Pistoletu Piorunowego, która generuje stały prąd na swoim celu. Nazwa tej broni pochodzi od nazwiska quariańskiej rodziny Reegarów, których marines dzielnie służyli w walce z gethami.

Nowy Cel Misji:

Wybierane losowo podczas 3, 6 i 10 fali, nowe zadanie będzie wymagało od drużyny przechwycenia pakunku o wysokim priorytecie oraz bezpiecznego przeniesienia go do wyznaczonej strefy odbicia.

Nowe miejsce w Ekwipunku:

W ekranie wyposażenia pojawi się dodatkowy slot, oferujący graczom stałą premię, która nie wygaśnie po zakończeniu danej gry. Nowe bonusy będą zawierać m.in. ulepszenia broni i postaci, a będzie je można zdobywać poprzez pakiety wyposażenia.

Trailer:

Jak zainstalować DLC?

1.Uruchamiamy bibliotekę gier w Origin

2.Wciskamy PPM na grze Mass Effect 3

3. Wybieramy "Pokaż dane gry"

4.Wciskamy "Kup Dodatki" i wybieramy Rebellion

5.Po pobraniu cieszymy się DLC

:)

Jak dostać postacie i bronie z DLC?

1.Wchodzimy w sklep w grze

2.Wybieramy paczkę którą chcemy kupić

3.Trzymamy kciuki aby wylosowała się upragniona broń/postać

;)

Wykorzystane źródła:

www.shadowbroker.pl

www.blog.bioware.com

Opublikowano

Gram od wczoraj w to DLC. Jest odjazdowe jak narazie, tyle tylko że widziałem już ludzi biegających z miotaczami ognia, albo jako Ex Cerberus, Vorcha lub Quarianie Faceci.

Swoją drogą... Czy Złoty medal nie stał się teraz zbyt trudny ? Bo wcześniej przed Rebelią na Odrodzeniu, mimo iż na lagach ukończyłem złoto przeciwko Cerberusowi w bazie Biel. Chyba że baza Nefryt i Bogini naprawdę są tak trudne jak pisali.

Opublikowano

Złoto jest teraz dosyć trudne na nowych mapach, lecz jest idealne dla zgranych drużyn :)

Osobiście odblokowałem Snajperkę (Już na X) oraz strzelbę (na I) a także postacie: Żołnierz Vorch, Adept Ex-Cerberus

Cóż,BioWare zrobiło z Ex-Cerberusa [Adepta] Totalnego szturmowca. Później jeszcze dodam skille nowych postaci i krótki gameplay z nimi.

Opublikowano

Ciekawe, ciekawe, podoba mi się szczególnie mapa na Thessi, ma jakiś taki szczególny urok... A broni to ja do tej pory nie odblokowałem tych co były wcześniej, nie grałem jakoś specjalnie dużo i mam zaległości ;D No ale cóż, wydają się być zabójcze.

Btw. tutaj fajny trailer tego DLC :)

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

Ładny ładny, aczkolwiek nie podoba mi się, że na skrypcie forum nie da rady umieścić np. obrazka po lewej, a tekstu po prawej - wtedy byłoby jeszcze bardziej estetycznie. Rozumiem więc, że te przerwy w tekście muszą być, więc nie odejmuje za to punktów :D

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

Jak dla mnie odjazd tut. Brakuje mi tu tylko wzmianki o nowych postaciach i ich skillach.

Co do nowych map. Baza Nefryt jest okay, właśnie Złoto na niej ukończyłem, po kilku wcześniejszych nie udanych grach. :D Ale na Bogini to muszę skilla nabrać, bo duchy są overpower. :/

Opublikowano

@DesoPL

Wzmianka o nowych postaciach jest, może jutro dodam o ich skillach.

@Fredi11

Dodałem filmik z twojego postu (Trailer Rebelii)

Opublikowano

Panowie nie wiem jak wy, ale ja już całkiem ładnie radzę sobie w Bazie Nefryt przeciwko Gethom i Cerberusowi.

Gorzej jest z żniwiarzami jak nagle z każdej z stron wyskakują Brutale i Banshee, ostatnio taką sytuacje miałem ale w Bazie Kondor.

Anyway... Polecam kupować Ulepszone Pakiety Widma póki są ! Możecie dorwać stałe ulepszenia dla postaci. ;)

Opublikowano

Czy bron "Reegar" ma coś wspólnego z Kaal Reegarem z ME2? :D. Fajnie, że wychodzą darmowe update, ale obawiam się, że niedługo zabraknie BioWare'owi pomysłow. Chyba, że będziemy grali deatchmatche Żniwiarze vs Miażdżypaszcze...

NIe chce zakładac nowego tematu: Na androidzie pojawiła się gra ME: Infliltration, wcześniej dostępna na Io'sy. Sterujemy w niej agentem Cerberusa i ponoć można grę powiązać z ME3, wliczajac zasoby wojenne do ostatecznego starcia.. Krótko: Wasze opinie na temat gry.

Opublikowano

Tak. Ten Karabinek Reegar jest nawiązaniem do Kal'Reegara z ME2 w Haestromie i w Flotylli. Co więcej jest o nim wzmianka w ME3, w Informacjach Przymierza. ;)

Ja chcę już Błotniaka Cerberusa dostać ! FUUUUUUUU ! (Znerfiona Motyka)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...