Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Do 3150 (olaf vs gragas oraz inne)

Wisniowy1905

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.png

Postacie: Gragas vs. Olaf

Zależy mi na: Fajnej postaci

Dodatkowe informacje: Chciałbym poznać wady i zalety tych postaci. Posiadam cos ok 3200IP i nie wiem czy zbierac wiecej kasy czy kupic cos do 3150.

Mam 21 lvl. Rozpatrzę propozycje także innych bohaterów.

Opublikowano

Możesz kupić olafa.

Toporek, dmg+lifesteal z W, E true dmg, ult na tf/escape system.

Będziesz miał duże survi + dmg.

Opublikowano

Dobrą postacią za 3150 jest Gangplank. Możesz go robić pod offtanka jak i pod kryty.

+Ulti

+W- które usuwe negatywne efekty i leczy

+Dobre survi (przy offtank-u)

+Kontra na wiele postaci na topie

+Ogromny dmg z Q (gdy robisz go pod kryty)

-Gdy robisz go pod kryty wszyscy cię fokus-ują i giniesz w 3 sekundy :>

76561198022992378.png

badge-10.png minecr10.png tribal10.png redsto10.png destro10.png pyroma10.png

Opublikowano

@up czemu? wszyscy sobie go chwalą (lee sina).

Wolałbym też jakiegos łatwiejszego junglera (w koncu trzeba się zacząć tego uczyć)

Ale na EU N&E na normalu pojde do jungli to nie ogarna solo topa i przegramy albo pojda we 2 na topa i bot bd sam.

@topic czekam na dalsze propozycje

Opublikowano

Jeżeli chciałbyś jungle i to łatwą - Malphite( 1350) ma duży sustain dzięki przelicznikom pod armora, nieskomplikowane skille powodują, że każdy go szybko ogarnie.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Posiadam rammusa (próbowałem junglować i coś nie wychodziło) Myślę nad olafem nadaje sie na linie i do jungli. Do do gankplanka to nie. Mam juz troszkę dystansowych.

@edit odrazu zapytam. Mógłby mi ktoś podać runki pod jungle?

Opublikowano

@up nie za bardzo znam junglerów. Kiedys (tzn. w lutym bo mialem kilka m-cy przerwy) bylo kilku junglerów (fiddle, rammus itp.) Wtedy jeszcze ryze przystosowali do jungli. Może zrobie jakąs ankiete na forum o junglerach i wtedy bd lepiej ich znal.

A to ze 1350 to nie przeszkadza

@edit SORAKA to jungler? o.O

Opublikowano

@edit SORAKA to jungler? o.O

Może tak, jeżeli trollujesz normale.

Dlatego napisałem Ci, abyś wybrał Malphite'a - to idealny wybór jeżeli chodzi o początkowe junglowanie.

marki - ad / as, seale - armor, glyphy - mr. resist per lvl, quinty - ad / movement speed - z takimi runami dasz radę każdym na jungli.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Gragas to nie tank! Posiada obszarowe skille z dobrymi przelicznikami, więc po co je marnować.

Opublikowano

Gragas, dobry tank, wytrzymały, na jungle da radę. slaby w 1vs1..

Lee Sin, hmm.. tym nie uzyskasz wygranej...

Proszę Cie.

Gragas od dawna nie jest budowany na tanka, dużo lepiej spisuje się jako ap carry.

Gragas ap caster, świetny zasięg co za tym idzie farma i harrasowanie z bezpiecznej odległości, minusem jest ze jest melee - do tego trzeba się przyzwyczaić/umieć grać.

Zadaje na prawdę świetny dmg, co prawda niby nie ma takiego nuka jak nie którzy, ale combo Q>E(Kilka AA) połączone z ulti przy większej ilości ap potrafi zdjąc przeciwnika. Gragasem z rabbadonem w 20minucie wygrywa się gry.

Lee sin, op mechanika skilli - mobilność. Świetna jungla i wyśmienite ganki, a więc tak, tym również się carruje gry.

Proszę nie wprowadzać ludzi w błąd.

Olaf, dobry jungler z niezłymi gankami jeśli celnie się rzucza, ja jednak preferuję top, dobrze prowadzony ciśnie większość melee offtanków tam spotykanych. W teamfightach trzeba jednak umieć nim grać, to nie bruiser z dashem by skoczyć na ap/ad carry i go rozwalić, tutaj trzeba odpalić ulti dla braku podatności na CC(dlatego też na olafie raczej nie składa się merców) oraz ghosta/youmuu spamując toporkami w Nasz cel.

Możesz kupić olafa.

Toporek, dmg+lifesteal z W, E true dmg, ult na tf/escape system.

Będziesz miał duże survi + dmg.

Co prawda ulti daje Nam resisty, ale to nie powód by mówić ze będzie "miał survi i dmg", najpierw trzeba go w ten sposób zbudować. A brak podatności na cc to jeszcze nie escape mehanizm, powiedzmy ze tak - ale połączone z ghostem(flash na olafie to błąd).

Jedyny prawdziwy wybór na olafa to CDR i HP.

Opublikowano

Sam posiadam Lee Sina, Nocturna fiddla etc. Poleciłbym ci kupić Nocturna do jungli. Bardzo prosty jungler i świetne ganki. Nawet mój kuzyn, który ma 11 poziom nie miał problemów z jego junglą bez run i nic :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...