Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spolszczenie AION.

OutsideR96

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej witajcie.

Pobrałem sobie Aion'a i znalazłem spolszczenie, lecz ze strony nie da się pobrać go.

Może ktoś wrzucić na hosting spolszczenie i podać link, będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Ja grałem przez miesiąc na globalu od połowy marca do połowy kwietnia i konta mi nie zablokowali. Chyba że się coś zmieniło.

sygnatura2.png

Opublikowano

To sie ciesz ? A jak pomaga CI legion ? Lub ktoś inny ? Jeżeli piszesz jakies dziwne rzeczy po PL, których w slowniku nie ma.

A co do bana to jest to integracja w pliki gry. Przy wyższym lvl ban Cie nie minie 50+

Opublikowano

Instalując spolszczenie jest coś takiego jak okrojona wersja. Dzięki niej takie rzeczy jak nazwy mobów są dalej po angielsku, a np questy po polsku, tylko z angielskimi lokalizacjami itp. Idealne rozwiązanie dla ludzi z twoim podejściem ^_^ Co do tego banowania, sprawa nie jest taka oczywista. Niby egzekwują, ale osobiście nie widziałem osoby która by dostała bana za spolszczenie. Cytat z innego forum:

Jako uzupełnienie podam fragmenty rozmowy z prowadzącym projekt fanowskiego tłumaczenia Aiona na polski (IronSquad):

"„Pytanie: Czy używanie spolszczenia jest legalne? Czy mogę dostać za to bana?

Odpowiedź: Spolszczenie powstało poprzez podmienienie zawartości angielskiej paczki językowej. Podczas wczytywania gry, paczka ta niejako "przedstawia" się jako ta oryginalna, a gra ją wczytuje bez jakichkolwiek zastrzeżeń. Dzięki temu również serwery, które mają ustawiony domyślny język angielski i nie przyjmują żadnych innych, bez problemu przepuszczają graczy posiadających tę paczkę językową. Nie ma więc obaw, że ktokolwiek używający spolszczenia zostanie zbanowany, ponieważ administratorzy serwera nie wiedzą, że gracz nie korzysta z oryginalnej paczki językowej, a jedynie z jej "drobnej" modyfikacji"

I dalej:

"QooBooS

10 kwie 2012, o 00:33

Chyba jeszcze przed wakacjami kontaktował się z nami polski przedstawiciel NCSoftu i wypytywał nas o szczegóły naszego projektu, tj. w jaki sposób się organizujemy, w czym tłumaczymy itp. Po krótkiej wymianie maili zaproponował nam nawet pomoc (oczywiście do pewnej granicy), lecz kontakt się urwał. Wynika z tego, że NCSoft wie o naszym projekcie i najwyraźniej im to nie przeszkadza, że sobie tłumaczymy za darmo, prowadząc fanowski projekt. Gdyby tak nie było, już dawno dostalibyśmy od jakiegoś ichniejszego prawnika czy kogoś w tym stylu maila, zmuszającego nas do wycofania się z projektu.

Jeśli NCSoft wyrazi temu sprzeciw, to skończymy projekt i obejdziemy się smakiem. Na razie jednak nie zamierzamy przestawać tłumaczyć Aiona, bo sprawia nam to radość i satysfakcję, a przy okazji mamy darmową lekcję języka angielskiego w praktyce"

Podsumowując - co to oznacza:

1. GM-owie (obecnie Gameforge) jak się dowiedzą o spolszczeniu to mogą zbanować konto. Obstawiam, że to zrobią, bo bezwzględnie nie wolno grzebać w plikach źródłowych.

2. Praca IronSquadu nie przeszkadza NCsoftowi w chwili obecnej, ale to nie oznacza automatycznej autoryzacji. Nadal nie wiadomo, jakie jest oficjalne stanowisko NCsoftu.

3. Konta Korzystające ze spolszczenia są poważnie zagrożone zbanowaniem.

Cytat z innego forum

sygnatura2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...