Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile uciągnią slotów te maszyny

tex666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ile uciąną slotów 1 i 2 maszyna z 20 pluginami bez netheru

1.

Processor: 6Ghz

Pamięć Ram: 4GB

Łącze: 100 Mbps

2.

Processor: 8Ghz

Pamięć Ram: 7GB

Łącze: 100 Mbps

Ile uciągnie mi slotów bez netheru i bez anti-xraya

Opublikowano

1. 50 jeśli to dedyk, jesli vps to 40 max

2. 70-80 jesli vps, jesli dedyk to do 100 slotow

Polecam hosting cubehost.pl

Opublikowano

carving85

To życze Ci powodzenia odpalić tyle slotów na VPS, na którym dyski mają po 30 mb/s per user i nie masz gwarantowanego ramu :)

Opublikowano

Nie obrazicie się, jeśli się podepnę? Pytanie to samo, więc szkoda zakładać nowego tematu. intel i5 4x 2.66+ GHz, 16GB ram i łącze 100mbit/s

Opublikowano

@aligator199749

Z tym, że ze 2gb pójdzie jako Ramdisk na mapę, więc trzeba liczyć 14GB. Duża będzie różnica?

Opublikowano

myślę że 200 mogło by pójść ale jeśli nie będzie ogromnej liczby pluginów i mapy która waży kilka giga(spotkałem się już z taką) to nie będzie problemów

Opublikowano

System operacyjny pewnie też ma spore znaczenie. Jaki byście polecili z niżej wymienionych? Mam nadzieję, że mod zaraz tu nie wpadnie z warnami za offtop :D

Debian 6.0 Stable, Ubuntu Server 8.04, Ubuntu Server 10.04, Ubuntu Server 11.04, Ubuntu Server 11.10, Ubuntu Server 12.04 (BETA), Red Hat Ent. Linux 5, Red Hat Ent. Linux 6, CentOS 5, CentOS 6, Gentoo 2012, Slackware 13, ArchLinux 2012, Open Suse 11.4, Fedora 13, Fedora 15, Mandriva, FreeBSD 7.4, FreeBSD 8.2, FreeBSD 9.0, Windows Server 2008 R2 SP1 Web Edition, Windows Server 2008 SP2 Web Edition, Windows Server 2008 R2 SP1 Standard Edition, Windows Server 2008 R2 SP1 Core Datacenter Edition, Windows Server 2008 R2 SP1 Core Web Edition, Windows Server 2008 R2 SP1 Core Standard Edition, Windows Server 2008 R2 SP1 Core Enterprise Edition, Windows Server 2008 R2 SP1 Enterprise Edition, Windows Server 2008 R2 SP1 Datacenter Edition, Windows Server 2008 Datacenter Edition SP2

Opublikowano

No no na pewno nie Windy bierz jakiegoś linuksa. Jedni będą mówili Debian inni ubuntu tak naprawdę to zależy od preferencji użytkownika. Ja korzystam z Ubuntu 11.04 i jestem zadowolony.

Opublikowano

System dużego znaczenia nie robi, ale bierz Debiana 6 64 bit lub CentOS 6 64bit.

Jeśli ten dedyk jest na kimsufi, to może być problem z dyskiem, ale jeśli tworzysz ramdisc to będzie 200 slotów spokojnie.

Opublikowano

CentOS nigdy nie używałem, więc to najmniej korzystna opcja dla mnie. Zastanawiałem się nad Ubuntu, Gentoo i Debianem, ale skoro różnicy nie ma za dużej, to chyba będzie Debian. Dzięki za pomoc

@up

Tak, to będzie ramdisc

Opublikowano

1. To z 40

2. 100-120

jphk7l.jpg

Moje projekty

SyrenBot (Spambot +bot do NosTale)

http://www.mpcforum.pl/topic/722632-botspambot-syrenbot/#entry5226411

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...