Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Bardzo duży ping w cs'sie

Nerku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z cs'em mam strasznie duży ping neta mam szybkiego mam 6 mb/s bez ograniczeń z stream komputer mam bardzo dobry kiedyś jak nie miałem przerwy w cs'a miałem pingi max 20 a teraz mam po 200 help ;\

JAK ZMNIENIĆ W CS PING NA NAJMNIEJSZY ?

ZA POMOC DAJE OCZYWIŚCIE LIKE :D

Opublikowano

Wpisz te komendy:

cl_rate "20000"
rate "25000"
cl_cmdrate "101"
cl_updaterate "101"
cl_cmdbackup "2"

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

A nie lepiej żeby sobie sam do swojego neta ustawił?

Wejdzie na pierwszy lepszy serwer z wymuszaczem i mu przestawi, chyba że wymuszacz jest do kitu.

@topic

Zmieniałeś dostawcę internetu?

Jeśli nie to standardowo> Czyszczenie kompa ccleanerem/defragmentacja/spybot/antywirus/wyłączenie programów obciążających ram i łącze

Łap to:

Zmniejszenie pingu poprzez zmianę konfiguracji systemu

Niewielka część z Nas wie o tym, że Windows XP Professional oraz Vista w podstawowych konfiguracjach uruchomione mają funkcje "UPDATE". Funkcja ta została stworzona specjalnie po to, aby rezerwować 20% przepustowości naszego łącza internetowego. Wyłączenie takiej rezerwy może zmniejszyć twój ping nawet o 5-10 ms.

Aby wyłączyć ową rezerwę należy uruchomić narzędzie "ZASADY GRUPY". Uruchamiamy je następująco: Menu Start -> Uruchom, tam wpisujemy "gpedit.msc" następnie wciskamy "OK". Na naszym ekranie ukaże się pożądane narzędzie.

Z menu po lewej stronie wybieramy "Szablony Administracyjne" następnie w głównym oknie wybieramy opcję "Sieci" potem "Harmonogram Pakietów QoS" i "Ogranicz Rezerwowalną Przepustowość". Do naszej dyspozycji mamy teraz 3 pozycje: Nie Skonfigurowano, Włączone, Wyłączone. Wybieramy opcje "włączone" i w okienku "Limit Przepustowości" (%) ustawiamy na 0 ( zero ). Następnie klikamy "Zastosuj" i OK. Teraz już możemy zamknąć okno "Zasady Grupy".

Zostaje nam teraz zrestartować komputer. Po zrestartowaniu cieszymy się pingami o 5-10 ms mniejszymi.

a_ap_rocky_signature_by_durty530-d5r6scd.jpg

Po za forum nie pomagam! Pomogłem? Daj

LIKE!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...