Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Battlefield P4F zawiesza system...

BlackAres18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem gra Battlefield P4F. Podczas grania laptop zawiesza sie ze specyficznym dla bledu krytycznego dzwiekiem. Nie da sie uzyc kombinacji CTRL+ALT+DELETE, jednym slowem zwis nie do odwieszenia :) Wiem, ze wielu graczy boryka sie z tym problemem. Posiadam komputer swtacjonarny z grafika radeona na ktorym wszystko smiga bez zarzutow, ale spalil mi sie monitor( Czytalem na jednym z forum ze gra ma problemy z obsluga grafiki NVidia GeForce) Chcialem zapytac czy ktorys z Was ma taki sam problem? CZy moze komus udalo sie go rozwiazac ? Dodam ze laptop ma tylko problemy z tą gra, inne jak Fifa 12 dzialaja bez problemow.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam nvidie i żadnych problemów.

Zrób tak :

Po pierwsze uruchomi z innej przeglądarki jako administrator.

Jak nie pomorze to reinstal gry.

Pozatym jak zwykle format kompa ale to w ostateczności.

Opublikowano

A czy twój lapek spełnia wymagania gry ?

Jak tak, ustaw wszytko na karcie na minimum.

A jak to nie pomoże włącz gre w 640x480 ( ppm, właściwości, zgodność )

Opublikowano

Też mam ten problem... Gram sobie dość długo i nagle zawiecha i jedynie reset kompa można zrobić.

Specyfikacja kompa:

CPU: Inter Pentium E2140 2x1.6 podkręcony do 2.0

Grafa: Nvidia 9600 GT 512mb własnej

Ram: 3gb

Gra ustawiona na rozdzielczość 1680x1050

Detale na medium...

Wie ktoś w czym jest problem ?

1365881062-U68160.png

Opublikowano

Więc tak-

@BlackAres18

podaj specyfikację Twojego komputera,

zainstalujcie najnowsze sterowniki, zmniejszcie detale do minimum, otwórzcie obudowę- może Wam się przegrzewa komputer- dokupcie chłodzenie.

Opublikowano

Stery najnowsze, obudowa otwarta (zawsze ;D ) dodatkowy wiatraczek chłodzący mam, temperatury są w porządku do tego niedawno smarowałem procek pastą.

1365881062-U68160.png

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Jesli chodzi o problem z zawieszaniem sie komputera, to wylaczcie karte dziekowa, problem jest spowodowany karta dzkwiekowa Realtek, gdy wylaczycie karte problem nie powinien sie pojawic, ale gra bez dzwieku jest irytujaca. :)

Opublikowano

Jesli chodzi o problem z zawieszaniem sie komputera, to wylaczcie karte dziekowa, problem jest spowodowany karta dzkwiekowa Realtek, gdy wylaczycie karte problem nie powinien sie pojawic, ale gra bez dzwieku jest irytujaca. :)

Ja mam kartę dzwiękową realtka i jakoś takich problemów nie mam.

Coś musi blokować,a co dokładnie to tego nie wiem.

Może warto zobaczyć logi punkbustera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...