Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

W laptopie nie chca działać mikrofony.

Mat3jros

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z działanim mikrofonów w moim laptopie. E 725

Posiadam 3 (wbudowane w słuchawkach ) i żaden nie działa, sprawne są na 100% gdyż na komputerze wszystko jest ok.

Wiecie może jaka jest tego przyczyna ? Powchodziłem w ustawienia audio i poustawiałem wszystko na max ale dalej to samo,

Na laptopie jak i komputerze mam windowsa XP. Może to problem z kartą dźwiękową ?

Opublikowano

Spróbuj kliknąć na ikonkę głośnika i potem dać na "urządzenie do nagrywania" i kliknąć na "mikrofon" może masz wyłączony lub wyciszony.

29wr21h.png

Opublikowano

W ustawieniach wszystko dobrze, sprawdzałem, dałem full głosność, wyciszenia nie było,

Nie wiem co sie dzieje :| może wejście w laptopie szwankuje ?

Opublikowano

To w takim razie wnioskuję że Twoja karta dźwiękowa jest zepsuta, a to z allegro to nie wiem jak działa ale możesz spróbować czy będzie działać.

29wr21h.png

Opublikowano

Właśnie wszedłam na ubuntu by sprawdzić czy karta dźwiekowa jest dobra, i jest. Na ubuntu micro działa bez problemu, nic nie instalowałem, żadnych sterów, nic,

więc coś w windowsie musi być nie tak :\ sa jeszcze jakieś pomysły ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...