Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[C++] Strona w Okienku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Czy jest jakiś skrypt który pobiera strone i wstawia do Okienka? Coś podobnego do Launchera Minecraft'a lecz on jest w Javie.

Mam Skrypt:

#include <iostream>
#include <conio.h>
int main()
{
std::cout << "http://test.test/test.php" << std::endl;
getch();
}

Ale on mi tylko wyświetla adres strony.

Także proszę o pomoc!

Ps. Chodzi mi o to jak stronę WWW wyświetlić w Okienku!

Weteran
Opublikowano

#include <iostream>
#include <conio.h>
int main()
{
std::cout << "http://test.test/test.php" << std::endl;
getch();
}

Ale on mi tylko wyświetla adres strony.

Brak mi słów...

Naucz się podstaw języka i wyjdź chociaż jedną nogą poza konsolę.

Dodam jeszcze, że w c++ są również gotowe silniki przeglądarek, np. w Qt WebKit - QWebBroswer. Napisano w nim przeglądarkę 'Opera'.

Opublikowano

Qt WebKit - QWebBroswer. Napisano w nim przeglądarkę 'Opera'.

Brak mi słów...

Naucz się podstaw webdevelopingu i wyjdź chociaż jedną nogą poza Qt.

Dodam jeszcze, że Opera do renderowania stron internetowych korzysta z silnika Presto, który nie ma nic wspólnego z Qt, zaś o QWebBrowser pierwsze słyszę. Zapewnie chodzi o wrapper do QAxWidget, który implementuje kontrolkę IWebBrowser przez ActiveX - która, jak wiadomo, jest po prostu Internet Explorerem, i już wybitnie nie ma nic wspólnego z Operą.

Ta sygnatura jest pusta.

Weteran
Opublikowano

Brak mi słów...

Naucz się podstaw webdevelopingu i wyjdź chociaż jedną nogą poza Qt.

Dodam jeszcze, że Opera do renderowania stron internetowych korzysta z silnika Presto, który nie ma nic wspólnego z Qt, zaś o QWebBrowser pierwsze słyszę. Zapewnie chodzi o wrapper do QAxWidget, który implementuje kontrolkę IWebBrowser przez ActiveX - która, jak wiadomo, jest po prostu Internet Explorerem, i już wybitnie nie ma nic wspólnego z Operą.

Sorry, ale chodziło mi o Opere na komórkę, wersji na komputer nigdy na oczy nie widziałem, więc nie wiem jak jest.(a może mi się już całkiem popieprzyło :huh: )

Chociaż GUI w wersji pc zdaje mi się że jest robione w Qt.

Nie zaimponowałeś mi tą aluzją, nie dostaniesz lajka :<

Opublikowano

Sory, ale znam się na C++ Klasy, zmienne itp... Zadałem proste pytanie i czekam na odp. czy w ogóle da się coś takiego zrobić.. Jak sie da to powiedzieć jak można to zrobić... Tworzę stronę w PHP/HTML i chcę aby ona była wyświetlana w Aplikacji którą stworzę...

Opublikowano

No kurw...

Mam Ci gotowy projekt wysłać czy sam wpiszesz

webbrowser

w googlach??

Na youtube jest pełno filmików przedstawiających sposób użycia tej kontrolki.

xD

262xro2.jpg

xD

Weteran
Opublikowano

Sory, ale znam się na C++ Klasy, zmienne itp... Zadałem proste pytanie i czekam na odp. czy w ogóle da się coś takiego zrobić.. Jak sie da to powiedzieć jak można to zrobić... Tworzę stronę w PHP/HTML i chcę aby ona była wyświetlana w Aplikacji którą stworzę...

Skoro się znasz, to nie widzę powodów żebyś zadawał jeszcze tu jakieś pytania. Bierz się do roboty! :)

Ale tak jak mówiłem: nie możesz sobie od tak tego napisać. Znajdź jakieś biblioteki/platrofrmy do tego celu. W konsoli tego nie uda ci się zrobić...

Opublikowano

@up

czemu nie?

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano

Poza Konsole wyszedłem... ale nie znam wszystkich Bibliotek jak i nie wiem jak je używać... Wiem że: CURL jest chyba od tego, ale nie za bardzo wiem o co chodzi...

Weteran
Opublikowano

@Assarelliuss

Dla chcącego nic trudnego. Miałem okazję z czegoś takiego korzystać na systemie freeBSD.

Ale bardziej chodziło mi o to, żeby zainteresował się jakimś gotowym silnikiem, bo od zera nie ma sensu tego robić.

@Up

Równie dobrze mógłbyś to napisać w czystym winsock. Zerknij na coś takiego jak Qt(zaraz znowu mnie zbesztają, że trzymam się ciągle jednej biblioteki).

+ łap to http://www.mpcforum.pl/topic/577661-tutqt-creator-wstep/

Opublikowano

Poco tyle zabawy jak można to napisać w 5 minut w AutoIt?

Pamiętaj wybieraj język w którym najszybciej i optymalnie da się wykonać daną aplikacje a nie utrudniaj sobie życie bo w końcu poco są inne języki oprócz C++?.

Weteran
Opublikowano

Pamiętaj wybieraj język w którym najszybciej i optymalnie da się wykonać daną aplikacje a nie utrudniaj sobie życie bo w końcu poco są inne języki oprócz C++?.

Inne języki nie są do niczego ptorzebne! C++ 4ever \m/ ! <_<

A tak na serio, to i owszem - powinno się korzystać z wielu języków, ale gdybyś powiedział dla 'prawdziwego' programisty aby skorzystał z AutoIt bo jest łatwiej, to by ciebie wyśmiał.

Opublikowano

A tak na serio, to i owszem - powinno się korzystać z wielu języków, ale gdybyś powiedział dla 'prawdziwego' programisty aby skorzystał z AutoIt bo jest łatwiej, to by ciebie wyśmiał.

Tutaj muszę przynać ci racje dlatego że AutoIt jak narazie nie jest językiem który miał by swoje miejsce w top rankingu "wybitnych języków" lecz do napisania czegoś na szybko i nie w sposób jakiś szczególny to jest jednak dobrym językiem, może kiedyś doczekamy

się pewnych zmian w nim i tym własnie prawdziwym programistą nie będzie już tak do śmiechu.

No ale jak narazie to C++ jest w czołówce co do aplikacji i zaawansowania autora tematu stwierdzam z mojej obserwacji że wystarczy mu AutoIt.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...