Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] FileZilla

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :). Nie wiem czy to dobry dział. Ale mam drobny problem. Nie mogę połączyć się z FTP przez FileZille. Oto ss problemu:

http://imageshack.us...0/14867005.png/

Napiszę od razu, że serwer jest odpalony (można wejść do gry) navicat też jest połączony i port map ze wszystkimi portami odblokowanymi (port 22 także). Jest to mój pierwszy prywatny serwer który robię więc nie jestem tak doświadczony w tych sprawach ;/. Dodam też, że już raz mi się udało połączyć przez FileZille właśnie z tym serwerem. Natomiast następnego dnia próby połączenia zakańczały się niepowodzeniem ;/.

Ma ktoś może jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem ? Z góry serdecznie dziękuje :)

P.S Mam nadzieję, że trafiłem w odpowiedni dział :).

Pozdrawiam :).

EDIT:

Trafiłem źle z działem :). Proszę moderatora o przeniesienie :).

Opublikowano

Dział nie ten. Wpisałeś komendę /etc/rc.d/netif restart ?? Po każdym reboot'cie/resecie maszyny/wylogowaniu się musisz wpisać tę komendę.

userbarKoxownia3.png

For Templars:

╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

Opublikowano

O kurde, o tym zapomniałem ;x. Nie miałem pojęcia, że ta komenda jest za to odpowiedzialna. Problem powinien zniknąć jeśli przy starcie serwera użyje tej komendy :) ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...