Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

A Disk read error occured

Rzary.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kogo to obchodzi że na ekranowej, tez ma znaki polskie i nie powód do dumy się chwalić iż nie potrafisz ich użyć

wymień/sprawdź kable od dysku dysku

znajdź sobie program co ci sprawdzi smart dysku np HDtune

najlepiej by było kilnąć cały dysk i prze partycjonować

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

i co liczysz że da sie naprawić dysk online przez rady na forum ? wątpię jak już jest uszkodzony albo częściowo niesprawny

kup/wymień na nowy

przeskanuj z instalki

przeskanuj i usuń błędy z linuxa ( dowolny LiveCD wystarczy np http://gparted.sourc....net/livecd.php )

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

skąd mam wiedzieć, najpierw cokolwiek zrób

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Live CD działa na zasadzie takiej że program działa bez uruchamiania systemu. Najlepiej wrzuć na płytkę.. podczas odpalania kompa szukaj przycisku o naziwe boot a jeśli nie znajdziesz to wciskaj

któreś F może F12 F9 może delete...

Jeśli uda ci się wyświetli ci się lista portów tzn stacja dysków, porty USB i tym podobne. Wybierasz stacje CD i program powinien wystartować :)

Chyba wszystko dobrze napisałem tak mi się wydaje :P

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

jak potrafisz to zrób ale to twój problem czy w ogóle komp z niego zabotuje

jakby ci się chciało zaglądnąc na stronę co podałem od razu miał byś gotowe rozwiązania jak uruchomić , łącznie z opcja na penie.

zresztą nie problem też uruchomić z telefonu czy tabletu, dysku usb. najprościej z CDROM albo z CDRW ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

to nagraj płytę u kogokolwiek kto ma kompa, nagrywarkę i internet , obraz to tylko 130 MB

jak masz kartę SD też można spróbować

jak nie widzi dysku to licz się z tym że i tak wyląduje w koszu niestety, bo żaden program nie naprawi uszkodzonego

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Chciałem sformatować dysk w taki sposób

-znalazłem starą płytkę windows xp

- włączyłem ją i przy wybieraniu dysku do instalacji chciałem kliknąć formatowanie

- patrze , a tu nie ma dysków o0.

Szkoda mi tego dysku...2 terabajty :D

Opublikowano

wiesz co , niech ci lepiej przy kompie zrobi cokolwiek ktoś kto się zna na tym, albo zmądrzej i użyj płytki z windows 7 a nie xp

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

a skąd mam wiedzieć, nawet nie spróbujesz zrobić to jak masz wiedzieć ty

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

ale ty nie domyślny jesteś, skoro sam nie mogę sprawdzić a tobie nawet się nie chce tego zrobić to skąd będzie wiadomo co jest z dyskiem ? problem nagrać płytkę z LiveCD i sprawdzić co z dyskiem jak podawałem? widać tak bo nadal tego nie zrobiłeś

kup nowy dysk i po problemie

p.s. nawet nie potrafisz powiedzieć czy disk jest właściwie podpięty i ustawiony w biosie i czy go w ogóle czyta płyta główna, niech ci ktoś zaglądnie i sprawdzi, poda komunikaty smart które widać przy starcie, przynajmniej żeby miał choć trochę pojęcia w tym co robi

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...