Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Shaco vs Fizz

Frappi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2.png

Posiadam: 6300 IP

Zależy mi na: na tym aby po osiągnięciu 18 lvl mało osób dawało mi rade a ja dawałbym rade pojechać każdego z małą ilością HP bo już widziałem nie raz takie przypadki jak Shaco 400hp pojechał 3 osoby z full hp

Preferuję: Shaco i Fizz

'' Nigdy nie rozmawiaj z debilem. Na początku zniży cię do swojego poziomu a następnie pokona inteligencją ''

Opublikowano

To wszystko zależy od feeda i przeciwnego teamu. Jeśli jest ogarnięty enemy team to shaco w late za dużo nie zrobisz. Więc polecam fizza.

Opublikowano

Jak chcesz "jechać" wszystkich potrzebujesz postaci ze skillami AoE.

Z tych dwóch to fizz, shaco musisz ogarnąć AP + robić counter jungle.

Ja ci jeszcze polecę malzę,

3 skille AoE, ulti stun. E truta, Q silence.

Opublikowano

Shaco bez farmy i killów na początku jest niczym w late. Tylko kryty od pleców są spoko.

Fizz ma doskok, dodge z E fajne Ulti które slowuje.

Ja bym brał fizza.

Opublikowano

Bierz fizza

Plusy :

-Dobry escape mechanizm

-Duży brust

-Bardzo dobry do tf (dzięki swojemu ulti ) .

-Przechodzenie przez jednostki .

Minusy :

-W early słaby

-stun = dead

Bierz fizza jednym słowem .

Opublikowano

Shackiem możesz najwyżej potrolować. Do niszczenia z małą ilością hp lepiej sprawuje się Fizz bo ma AoE + nie jesteś możliwy do wychwycenia, a jak ogarniasz to też masz free flasha i ulti które dużo robi w TF'ie.

Opublikowano

Polecam ci Shaco.

Pod Q masz takie coś jak "ulepszony flash" Teleportuje cie jak flash nastepny atak to krytyk i jestes niewdzialny.

Pod W są takie "laleczki" bynajmniej ja je tak nazywam dają feara na goscia który podejdzie i zadaje dmg dobre do escape albo gdy sie ma malo hp.

Pod E masz kosy które zadają dmg.

Jeśli użyjeśz Q+E to dobrze tym mozesz dobic ;)

Pod R nasze ulti które jest bardzo przydatne daje ono nam klona który zadaje dmg i dość spore dmg jeśli wybuchnie jest on chyba 18 sek i na 3 lv zadaje 600dmg

Zazwyczaj wrogowie bija klona my dajemy Q i bijemy od tylu a oni nadal biją klona.

Jeśli naciszniesz ALT możesz kontrolować klona :)

W shaco Dajemy na początek doran,Berki,Phantom,Dalej moge dać troche dmg albo spamować Phantomami zalezy ile mamy kasy :D

@Edit i nie mówcie że bez farmy shaco nie ujdzie bo ja wcale nie farmie i nie jest tak zle.

800-200-110647.jpg?6323

Opublikowano

Bierz fizza, op burst, łatwy do ogarnięcia, świetny skill z patykiem :)

Polecam ci Shaco.

Pod Q masz takie coś jak "ulepszony flash" Teleportuje cie jak flash nastepny atak to krytyk i jestes niewdzialny.

Pod W są takie "laleczki" bynajmniej ja je tak nazywam dają feara na goscia który podejdzie i zadaje dmg dobre do escape albo gdy sie ma malo hp.

Pod R nasze ulti które jest bardzo przydatne daje ono nam klona który zadaje dmg i dość spore dmg jeśli wybuchnie jest on chyba 18 sek i na 3 lv zadaje 600dmg

Zazwyczaj wrogowie bija klona my dajemy Q i bijemy od tylu a oni nadal biją klona.

W shaco Dajemy na początek doran,Berki,Phantom,Dalej moge dać troche dmg albo spamować Phantomami zalezy ile mamy kasy :D

@Edit i nie mówcie że bez farmy shaco nie ujdzie bo ja wcale nie farmie i nie jest tak zle.

-30lvl na 95%, nie chciał bym cie w grze.

Phantom na początek :O Wg. mnie na żadnej postaci się nie opłaca zbytnio jako 1 item.

W dodatku spamować phantomami hahaha, po co? 2 powinny ci wystarczyć na całą gre,

a drugi powinno się jak już składać jako jeden z ostatnich itemków.

Osobiście wole IE pierw składać, ew. potem Phantoma. Większy burst :)

Opublikowano

Powiem tak:

Fizz nie trzeba się ostro feednać żeby robić duże dmg.

Shaco jeśli idziesz na jungle to musisz często gangować w tedy pocisniesz każdego.

Ja osobiście bym ci polecił warwick , dobre dmg dobry tank a z tych 2 raczej fizz

b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png
Opublikowano

Shaco jest fajny do trollowania, ale potrafi pocisnąć i tak i tak, nikt nie wspomniał, że ma ładny backdoor D:

A Fizz jest przyjemnym AP carry.

Cóż, wybór należy do Ciebie, obydwie postacie są dobre, jednak ja bym wybrał Fizza.

Vaneris.pl - przekrocz granice wkurwu.

^^'

Opublikowano

Jak panowie wyżej, Fizz jest doskonały. W early może trochę jest słabszy od naszego "jokera", lecz potem w TF'ach odgrywa znaczącą rolę swoim ultim. :)

PMK3yt4.png

Opublikowano

Polecam ci Shaco.

Grałeś kiedyś w LoLa? Start buty i 3 poty bo w 50 sekundzie wracasz z linii. Shaco wyłącznie na jungle - według mnie najlepszy jungler w grze i chyba tylko nim chodze do jungli.Spam Phantomami? Masz chociaż 20 lvl? Lepiej dać Mobility/Berserki + trinity + latarke + infinity + GA + BT i krytykami napieprzasz ,bo masz zeala z trinity , AP do zabawek i ulti z trinity , manę ,co shaco się przyda.Jungle czyści najszybciej ,więc polecę go.

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Shaco jest słaby w late, mało przydatny w tf. Może się przydać do backdoor'ów.

Fizz ogólnie fajny, ma skilla podobnego do plamy Vlada, dash, osłabienie leczenia i przydatny w tf ult.

Grałeś kiedyś w LoLa? Start buty i 3 poty bo w 50 sekundzie wracasz z linii. Shaco wyłącznie na jungle - według mnie najlepszy jungler w grze i chyba tylko nim chodze do jungli.Spam Phantomami? Masz chociaż 20 lvl? Lepiej dać Mobility/Berserki + trinity + latarke + infinity + GA + BT i krytykami napieprzasz ,bo masz zeala z trinity , AP do zabawek i ulti z trinity , manę ,co shaco się przyda.Jungle czyści najszybciej ,więc polecę go.

Na upartego można zrobic shaco pod supporta.

Opublikowano

i tak co by sie nie zlozylo na shaco to w late bedzie gownem (chyba ze wyfarmi sie jak jakis ad carry czyli 30 minuta 250+ csa lub zabije z 20 osob)

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Jak poprzednicy brałbym Fizz'a, bo może shaco lepszy w early ale gównem jest w late.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...