Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poważny problem] Błąd uruchomienia.

Drakeseko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdy próbuję połączyć się z serwerem, lub wejść na Battlelog za pomocą Origin wyskakuje taki błąd:

Błąd uruchomienia

Nie można uruchomić gry Battlefield 3 ™. Upewnij się, że gra

została zainstalowana prawidłowo i spróbuj ponownie.

Wczoraj skasowałem wszystko co było w środku w folderze Battlefield 3 (pusty folder z grą), i ściągałem na nowo. Dlaczego tak zrobiłem? Ponieważ gdy próbowałem dezinstalować grę, to się nie dało. Klikam "dezinstalacja", ale na nic. Mniejsza z tym. Gdy skończyłem ściągać grę ponownie, to nadal nie działa. FAQ nie pomogło, przeczytałem pełno porad z różnych forum.. Na nic..

Jeśli EA tak traktuje graczy, to wrzucam na YouTube filmik jak palę pudełko z grą..

Edit:

Wrzuciłem na ea.com ten problem, ale oczywiście mamy niedziele, i nie pracują..

Opublikowano

Nie działa, ale o dziwo mimo to że kliknę, to naprawia się, a nie jak w przypadku deinstalacji, nic się nie włącza.

Opublikowano

Skoro usunąłeś pliki z gry, musisz jeszcze przeczyścić rejestr- zrób to.

Następnie zainstaluj grę, a gdy problem będzie występował nadal-

Origin -> BF3 -> PPM -> Napraw

Opublikowano

W jaki sposób mogę przeczyścić rejestr ?

Edit:

Gdy naprawa dobiega końca, zaczyna się chyba coś ściągać, ale nie chce się zacząć ściągać ponieważ musze się zalogować jako administrator. Problem w tym, ze gdy uruchamiam Origin jako administrator, to i tak nie działa.

Opublikowano

Polecam program CCleaner :P.

A przy naprawie musi Ci się wszystko pobrać więc musisz uruchamiać Origin'a jako administrator.

Opublikowano

Usunąłem rejestr CCleaner, traf chciał, że mam to na komputerze. Następnie wykonałem naprawę, i nawet udało mi się coś zainstalować. Niestety to nie pomogło. Gdy włączam Battlefield 3 to pokazuje status "Gra w Battlefield 3", nawet jest aktywny proces bf3.exe, ale nic poza tym. Nie włącza się battlelog. Gdy sam wchodzę na battlelog, wybieram serwer, to wiecznie piszę "joining server". Gra się nie włącza, to samo co powyżej, gdy próbuję włączyć battlelog.

Opublikowano

to masz problem.

Processor: Intel Core i7-3960X 16 GB RAM

Grafika: Gigabyte ATI Radeon HD7950 3GB DDR5

Karta dzwiękowa : Creative Sound Blaster Recon3D Fatal1ty champion

Dysk: 3 TB + dodatkowy 1 TB + zewnętrzny 500GB :3

Happy-Forever-Alone-Guy-Meme-Face-Blank-Template-340x200.jpg

Opublikowano

1. Start -> Uruchom -> Regedit

HKEY LOCAL MACHINE/SOFTWARE/WoW6432Node/EA Games

Zmień ścieżkę na instalacji (GDFBinary & InstallDir) na

C:\Program Files (x86)\Origin Games\Battlefield 3

Opublikowano

1.Użyj programu "Revo Uninstaller" i użyj zaawansowanego usuwania. Proces ten usunie wszystkie rejestry związane z BF3 wraz z grą.

2.Po tym ściągnij od nowa grę.

Powinno pomóc.

CPU: Intel Core i5 3350p /// MOBO: Gigabyte GA-Z68AP-D3 /// GPU: MSI Geforce GTX 660 Ti OC 2GB /// PSU: XFX Core 550W 120mm 80+ SLI PSU /// HDD: Seagate 500GB /// RAM: Crucial 8GB 1333MHz

a71211487f3a47a8.png

Opublikowano

1. Start -> Uruchom -> Regedit

HKEY LOCAL MACHINE/SOFTWARE/WoW6432Node/EA Games

Zmień ścieżkę na instalacji (GDFBinary & InstallDir) na

C:\Program Files (x86)\Origin Games\Battlefield 3

Mam Windows 7, na którym ten sposób chyba nie działa.

Opublikowano

Wiem, że powinienem pisać do 24 h, jeśli chodzi o duble post, ale to jest ważne.

A mianowicie ... Revo Unistaller skasował grę, rejestr, od nowa ściągnąłem, nie działa.

Oboma sposoba na dole nie mogę wejść do gry:

Origin -> Battlefield -> dodany zostaje proces bf3.exe, status w Origin też zmieniony, i nic poza tym

Battlelog -> serwer -> dodany zostaje proces bf3.exe, status w Origin też zmieniony, i nic poza tym

Nie wiem już co robić. Przeszukałem wiele for, już 2 razy reinstalowałem grę, kasowałem rejestr, zmieniałem położenie na dysku. Nic nie pomaga. Ea.com nie pomogli.

Opublikowano

Może nie do końca zrozumiale napisałem swój błąd.

Gdy próbuję włączyć grę przez Origin, zmienia się status na Gra w Battlefield 3 TM, i po chwili ukazuję się błąd:

Nie można uruchomić gry Battlefield 3 TM. Upewnij się czy została poprawnie zainstalowana i spróbuj ponownie.

Gdy wchodzę na stronę battlelog, wchodzę na serwer, i piszę dołączanie do serwera, to ten sam problem występuje.

Nie wiem co robić, dwa razy reinstalowałem Battlefield.. Próbowałem wielu opcji, od kasacji rejestru, kasowania Battlefield 3 różnymi programami (opcja "deinstalacja" z poziomu Origin po prostu nie działa), zmiany położenia na dysku.. Nic !

Proszę o pomoc!

Opublikowano

C:\Program Files\Origin Games

Zmień nazwę folderu na z battlefield3TM na BATTLEFIELD 3

Start -> Uruchom -> Regedit -> HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\EA Games

Usuń przy plikach "TM"

jak nie zadziała- próbuj naprawiać grę. (Origin - BF3- PPM- NapraW)

Opublikowano

Nie działa. Teraz naprawiam grę i zobaczę co z tego. Jak nie zadziała, przywrócę komputer do stanu fabrycznego, i wtedy zobaczę..

Opublikowano

Jednak nie będę przywracał komputera..

Macie jakieś inne pomysły?

Pisałem na Battlelog na forum, ale tam nie pomagają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...