Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomocy] Raid :)

LuuuuuuuziQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was . :D

Mam do was pytanie, otóż : jak zorganizować raid ? chodzi mi o to ze jak np. zaloze gildie i chciałbym z nią raidować to nie zbyt wiem jak . Może mi ktoś wytłumaczyć krok po korku (albo dac linka do jakiegoś poradnika) jak zorganizować raid na patchu 3.3.5a ;)

Z góry dzieki ;p

Opublikowano

Robisz party, robisz klikasz "convert to raid", zbierasz 10 albo 25 typa i idziecie, oczywiście muszą być tanki, healerzy i dps.

Opublikowano

Toś mu wytłumaczył! Leader raidu powinien znać taktyki na bossy,które mają w planach zabić. Nie wiem,na co masz zamiar iść i jak wygląda Twój gear,aczkolwiek na początek proponuję Wam TOC (Trial of The Crusader-oczywiście 10 osobowa) Jest to insta,gdzie gear z dungeonów spokojnie wystarczy,by zabić cokolwiek. Taktyki nie są aż takie ciężkie więc powinniście dać radę. Jak masz jakieś bardziej szczegółowe pytania to pisz śmiało.

Opublikowano

Ale mi bardziej chodzi od strony technicznej . Bo to co wy pisaliście u góry to wiem, bo już "pare" raidów zagrałem .

Mi chodzi o to gdzie mam wejsc, jak zrobić żeby dodawać ludzi do party.. o to mi bardziej chodzi . Wszystko co związane z przygotowaniem grupy do raidu .

Opublikowano

Klikasz prawym przyciskiem myszy na portret lub nick gracza i wybierasz opcję invite. Później klikasz convert to raid i tyle.

http://pl.wow.wikia.com/wiki/Raid

Opublikowano

Nie wiem,czy dokładnie zrozumiałem o co Ci chodzi..Musisz zmienić loot (jak już masz założony raid,to klikasz prawym przyciskiem myszy na okienko swojej postaci (twarz-lewy górny róg) na ML i używając komendy /rw (piszesz na czerwono,a informacja wyświetla się na środku ekranu) podajesz dany item a ludzie rollują /roll. Ewentualnie zmieniasz na NBG (Need before Greed) i rollujecie normalnie. Mam nadzieje,że pomogłem ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...