Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rejestracja [Ze strony do Minecrafta]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż mam taki problem, na jednym z serwerów widziałem jak rejestracja przebiegała na stronie a po rejestracji konto zostało utworzone na serwerze z pluginem AuthMe.

Pytanie jest takie, jak wywołać połączenia między zwykłym hostingiem a pluginem Authme na serwerze?

Wyglądało to przykładowo tak:

Nick:

Hasło:

Rejestruj

Po rejestracji konto na serwerze zostało utworzone natychmiastowo i zezwalał mi grać.

Opublikowano

"Skrypty java" koleś co ty pierdolisz... Jak się nie znasz to zamknij dupę swoimi rękami i nic nie pisz... Wracając do tematu wystarczy połączyć plugin

AuthMe z mysql i zastosować system rejestracji oparty o PHP np:. ten

http://funkcje.net/view/2/12673/index.html

Mój nowy Internet:

2813783276.png

Opublikowano

Serwer mam postawiony na hostingu, i trochę problem w tym jak zrobić połączenie między PLIKAMI Rejestracyjnymi od Strony by po np. klawiszu "Rejestruj" dodało go do folderu authme. i Czy jest wymagane zrobienie Rejestracji poprzez Baze MYSQL by takie zjawisko wywołać?

Przepraszam za Double Post

Ale czy da się konkretnie zrobić tak bo na serwerze rejestracja przebiega nie w bazie MYSQL tylko w pliku i pytanie jest takie czy da się połączyć by po rejestracji zapisało one w pliku.

Plugin zwie się Authme i rejestracja przebiega w pliku auths.db.

Opublikowano

Ech nie za bardzo znam się na php itp. umiem tylko jedynie je edytować

Czy znajde gdzieś Tut czy coś w tym stylu jak to wszystko wykonać?

Dokładnie mówiąc skrypt php na stronie łączący się z bazą minecrafta na stronie

Co wykonać w bazie mysql na hostingu

Opublikowano

tuta nie ma, ale wystarczy ci to:

https://wiki.php.net/

Jeżeli umiesz czytać ze zrozumieniem, to nie będziesz miał problemu z lekką edycją kodu.

Mój nowy Internet:

2813783276.png

Opublikowano

Ogarnąłem skrypt rejestracji ale rozglądałem się po paru tematach i zauważyłem, że trzeba 2 plik z Połączeniem całkowitym do Bazy mysql Hostingu, jest gdzieś jakiś gotowiec jak go wykonać czy coś w tym stylu?

Opublikowano

Nie ma żadnego gotowca, a jeśli nawet to na forum obowiązuje zakaz dawania "gotowego rozwiązania" Lepiej gdybyś napisał to w innym dziale np:. "Tworzenie stron www"

Mój nowy Internet:

2813783276.png

Opublikowano

znalazłem plik takowy ale jest problem z połączeniem

patrząc na różne itp rzeczy jeden użytkownik wywnioskował mi, że Host nie daje dostępu do połączeń zewnętrznych

Czy jest taka możliwość?

Opublikowano

Ok udało mi się wszystko wykonać, lecz mam problem z Phpmyadmin dodawanie kolumn ale to już nie dotyczy tego działu.

Można zamknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...