Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] na temat Jtagów

Ozi96

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak przerobię konsolę to będę miał te Jtagi bo czytałem aby spolszczyć Fallouta NW potrzebne są te Jtagi.Jak by co jestem ziolony więc nie wiem o co wgl w tym chodzi :P

Lubish To?!

Opublikowano

Jtag to dostep do pamieci flash w konsoli i mozliwosc zmodyfikowania jej (wrzucenia jakiegos customowego dashboarda).

Przerobka (zapewne chodzi ci o naped) da ci tylko mozliwosc uruchamiania gier nagranych na plyty dvd-dl bez koniecznosci kupywania orginalow.

JTAG jest mozliwy do zrobienia, aczkolwiek trzeba znac sie troche na elektronice (albo powierzyc konsole serwisowi) i miec dashboard 8955 albo nizszy.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Jtag to dostep do pamieci flash w konsoli i mozliwosc zmodyfikowania jej (wrzucenia jakiegos customowego dashboarda).

Przerobka (zapewne chodzi ci o naped) da ci tylko mozliwosc uruchamiania gier nagranych na plyty dvd-dl bez koniecznosci kupywania orginalow.

JTAG jest mozliwy do zrobienia, aczkolwiek trzeba znac sie troche na elektronice (albo powierzyc konsole serwisowi) i miec dashboard 8955 albo nizszy.

Właśnie planuję przerobienie mojej Konsoli Xbox 360 Elite więc co mam powiedzieć,chodzi mi o to bym mógł grać w piraty i mieć ten JTAG.Bo zależy mi bardzo na tym ponieważ gra typu Fallout NW jest po Angielsku a jest spolszczenie na x'a gdzie można spolszczyć ale trzeba mieć tą przeróbkę JTAG.

I jeszcze jedno pytanko czy każda konsola może mieć te JTAG czy to jakieś starsze modele i ewentualnie jak to sprawdzić

Lubish To?!

Opublikowano

JTAG mozesz zrobic na konsoli z dashem 8955 lub nizszym jak napisal groky02,jesli masz nowszy to mozesz zrobic RGH(Reset Glitch Hack) to jest to samo co JTAG tylko inna metoda bo JTAG zostal zablokowany przez aktualizacje od MS w dashach wyzszych niz 8955.Najlepiej oddaj konsole do kogos kto sie na tym zna,jesli chcesz napisz PW dam Ci namiary.Pzdr

ruch_13.jpg
Opublikowano

Spoko u mnie w mieście mam serwis zajmujący się przeróbkami.I mam pytanko co mam powiedzieć bo powiem nie tak i mi tylko system zmienią i nadal bym musiał lecieć na oryginałach.Chce mieć ten JTAG i możliwość grania na piratach.

PS>Jak sprawdzić jaki ma się DASH?

Lubish To?!

Opublikowano

Dash sprawdzisz w ustawieniach systemu,jak bedziesz szedl normalnie powiedz ze chcesz zeby ci zrobili JTAG(DASH 8955) lub RGH(WYZSZY DASH).Tylko najpierw sie spytaj o cene i gwarancje bo to moga byc fachowcy z YouTube :)

Najtansze RGH kosztuje 159zł nigdzie taniej nie widzialem,sam dalem 250zl ale to bylo na poczatku jak to wyszlo :)

ruch_13.jpg
Opublikowano

Hmmm Dash to ten D? W danych systemowych jak tak to mam taki:2.0.14719.0 (BK 2.0.1 1888.0)

Lubish To?!

Opublikowano

Mozesz wziasc ta usluge, nie wyglada na sfalszowana. Z doplata 20zl (lacznie 190zl) mozesz miec przerobiony naped i zalozony RGH.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Aukcja wyglada spoko ale ze swojej strony moge polecic dobrego fachowca,sam robilem RGH i nie mam najmniejszysz zastrzezen,konsola bootuje maxymalnie 10sekund tak ze jest bardzo dobrze:)

Moge Ci podeslac GG jesli chcesz.Pozdrawiam

ruch_13.jpg
Opublikowano

Jeżeli jesteś zainteresowany zrobieniem RGH to polecam ten serwis

http://www.vega.sklepna5.pl/towar/1/przerobka-rgh-reset-glitch-hack-jtag.html

Sam tam robiłem RGH i jak narazie nie mam żadnego problemu :)

darkness3.png

Opublikowano

@up troszke za drogo :) dolicz wysylke w 2 strony to juz 240zl,moge dac autorowi namiar na ziomka co za 159 robi i to na chipach coolrunner

ruch_13.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...