Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie] Skiny na własny serwer Minecraft

Drakeseko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w pytaniu. Czy mógłby ktoś mi powiedzieć jak zrobić tak, aby dany człowiek miał dany skin na moim serwerze Minecraft?

Naroda : Like :)

Opublikowano

Czyli najlepiej po prostu zrobić własnego launchera, który ściągnie odpowiedniego klienta ?

Co musze w tym własnym cliencie zrobić, aby odpowiedni gracze mieli odpowiednie skiny?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ponawiam pytanie. Chciałbym zrobić serwer, ale oryginalne skórki w minecraft są brzydkie, poza tym chciałbym żeby zależnie od wcześniejszego wyboru gracza na przypuśćmy stronie serwera, takiego miał skina.

Wiem że jest taka możliwość, ale oczekuje jakiejś wskazówki od bardziej zaawansowanego jak coś takiego dokonać.

Weteran
Opublikowano

Zwykle jak, ktoś ma pirata a na piracie ma wgranego skina no i ma swój serwer to na swoim serwerze np:Koledzy z klasy którzy na nim grają, to mają twojego skina lecz oni go nie widzą tylko ty widzisz jak oni latają z twoim skinem.

1339226679-U337649.jpg

Opublikowano

Ale ja chce, żeby dany gracz miał już danego skina od razu po wejściu na serwer.

Widziałem coś takiego na innym serwerze, który miał własnego launchera, który sam ściagał to co potrzeba. (client)

Opublikowano

Zwykle jak, ktoś ma pirata a na piracie ma wgranego skina no i ma swój serwer to na swoim serwerze np:Koledzy z klasy którzy na nim grają, to mają twojego skina lecz oni go nie widzą tylko ty widzisz jak oni latają z twoim skinem.

Przepraszam bardzo. Ja mam pirata, nie posiadam Mineshafter i mam skina, którego wszyscy widzą. Jak tego dokonałem? Wystarczy pogrzebać w txt packiem oraz minecraftem.jar

A co do twojego pytania, to był Mineshafter. Gracz się logował na serwer i mineshafter losowo wybierało mu skina z jakichś tam stron.

Opublikowano

Polecam ci kupić minecrafta a nie piracić skoro grasz w tą grę i do tego masz własny serwer.

Wtedy nie będziesz musiał instalować żadnych mineshafterów itp.

hn5r.png

“Let's face it: the world is twisted. And rotten.” ― Natsuo Kirino

Opublikowano

Przepraszam bardzo. Ja mam pirata, nie posiadam Mineshafter i mam skina, którego wszyscy widzą. Jak tego dokonałem? Wystarczy pogrzebać w txt packiem oraz minecraftem.jar

A co do twojego pytania, to był Mineshafter. Gracz się logował na serwer i mineshafter losowo wybierało mu skina z jakichś tam stron.

Ja piernicze, w pliku Minecraft.jar NIE DA SIĘ ustawić skina na piracie, tak aby wszyscy go widzieli! Ile razy to trzeba ludziom tłumaczyć?

Game Over

Opublikowano

Polecam ci kupić minecrafta a nie piracić skoro grasz w tą grę i do tego masz własny serwer.

Wtedy nie będziesz musiał instalować żadnych mineshafterów itp.

Czy wy nie potraficie zrozumieć że ja nie chcę mieć własnego skina, tylko chcę żeby to gracze wchodzący na serwer nie mieli skina podstawowego, a takiego jakiego ja chcę !

Tylko o to się pytam.. Wiem że jest taka możliwośc, bo grałem na pewnym serwerze, na którym żeby zagrać trzeba było ściągnąć launchera, który ściągnął ci odpowiedniego clienta. Tylko ja mam jedno pytanie - jak coś takiego zrobić? Czy może mi osoba obeznana pomóc w tym?

Mam bardzo ciekawy pomysł na serwer, ale potrzebuje pomocy z tą właśnie rzeczą.

Bardzo dobra odpowiedź! Brawo! Like!

Teraz mam tylko pytanie. Czy można zrobić więcej skinów? Np. dla gracza Test1 skin wieśniaka, dla gracza Test2 skin rycerza ?

Opublikowano

Ja piernicze, w pliku Minecraft.jar NIE DA SIĘ ustawić skina na piracie, tak aby wszyscy go widzieli! Ile razy to trzeba ludziom tłumaczyć?

No to chodź na jakiś serwer i się przekonamy.

Wszystko jest możliwe. Wystarczy posiedzieć trochę przy tym. Wydaje mi się że chodzi ci o to że plik char.png podmieniłem... nie. Co innego zrobiłem + txt pack.

Więc jeżeli ty tego nie dokonałeś, to nie mów że jest to niemożliwe.

Opublikowano

@up

moze juz ktos wykupil konto premium pod ten nick.

@top

Trudno takie cos wykonac :) gdzies to widzialem ale polecam wykupic premium

Opublikowano

@up

moze juz ktos wykupil konto premium pod ten nick.

@top

Trudno takie cos wykonac :) gdzies to widzialem ale polecam wykupic premium

A co mi da premium, jak ja nie chcę skina, tylko chcę żeby moi gracze mieli skina?

Ludzie, czy ja mam zacząć raportować? Nie czytają wogóle topicu, a myślą że znają odpowiedź. Temat się czyta.

Opublikowano

Czy wy nie potraficie zrozumieć że ja nie chcę mieć własnego skina, tylko chcę żeby to gracze wchodzący na serwer nie mieli skina podstawowego, a takiego jakiego ja chcę !

Tylko o to się pytam.. Wiem że jest taka możliwośc, bo grałem na pewnym serwerze, na którym żeby zagrać trzeba było ściągnąć launchera, który ściągnął ci odpowiedniego clienta. Tylko ja mam jedno pytanie - jak coś takiego zrobić? Czy może mi osoba obeznana pomóc w tym?

Mam bardzo ciekawy pomysł na serwer, ale potrzebuje pomocy z tą właśnie rzeczą.

Bardzo dobra odpowiedź! Brawo! Like!

Teraz mam tylko pytanie. Czy można zrobić więcej skinów? Np. dla gracza Test1 skin wieśniaka, dla gracza Test2 skin rycerza ?

Tak można, obejrzyj ten poradnik i będziesz wiedział, wystarczy wgrać skin na FTP - [nickname gracza].png w odpowiednim folderze.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Kolego wyżej. Jak narazie, to jesteś jednym z nielicznych w tym temacie którzy udzielają się na temat. Twoje wypowiedzi bardzo mi się podobają, ale mam pytanie. Czy mógłbyś mi napisać mini poradnik jak coś takiego zrobić. Z filmiku dowiedziałem się, że trzeba dodać adres do tych skinów (rozumiem), wgrać na multi, ale jest jeden problem. Takiego skina chyba będzię miał każdy gracz, a jak zrobić więcej tych skinów?

Chcę tak jak napisałem wcześniej:

że np. gracz o nicku "test1" ma skina rolnika, a gracz o nicku test2 ma skina rycerza.

Skiny sam wykonam, tylko chcę wiedzieć jak takie coś zrobić jak wyżej napisałem.

Oczywiście w nagrodę like :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...