Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Krecaca sie moneta- zmiana linku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie :D Zapewne nie raz zastanawialiście się jak zmienić link który wyświetla się po kliknięciu na złotą monetę:

screenhunter01may262353.gif

Aby zmienić link łączymy się z ftp naszego serwerai wchodzimy w config danego channelu np /usr/serverfiles/game/game/ i edytujemy plik config, a następnie szukamy linijki MALL_URL:

W tej pozycji zmieniamy link na jaki chcemy np MALL_URL: mpcforum.pl

Ja akurat dla testu wpisałem nk.pl :

screenhunter02may262353.gif

To na tyle :) Być może już i parę osób to ogarnęło, ale znaczna część serwerów bynajmniej z moich obserwacji ma standardową stronę z configa :) Jeśli chcesz się odwdzięczyć to wejdź na ten link i pomóż mi :)!

http://www.mpcforum.pl/topic/631109-problemokno-szeptu-i-brak-ikonki-szarzy/page__p__4537019#entry4537019

Pozdrawiam :D

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Oke, a w tym samym pliku zmienia się napis 'sklep z przedmiotami'? Szczerze przydatne, bo nie wiedziałem o tym ;p

@Down. nie obrażaj oke? Nie edytowałem tego dlatego pytam.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano
http://www.mpcforum.pl/topic/485428-tutorialzmiana-adresu-otwieranej-strony-itemshopu/

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wybaczcie, że troszkę odkopię, ale mam z tym mały problem.

Mój serwer chodzi na game 2089.

Po zmianie adresu w configach, gra jakby dodaje coś do adresu.

Jak ustawię google.pl to wywala komunikat googla, że nie znaleziono strony google.pl/ishop... cos tam. :P

Wie ktoś może jak to naprawić. Nie próbowałem zmiany bajtów, bo nie uśmiecha mi się z moją prędkością wysyłania wrzucać na VPS game. :P

Opublikowano

w game musisz /ishop zmienic na / albo na stronie w .htaccess rewrite ishop na index.php

Opublikowano

po co komu tak kombinowac

.htaccess

RewriteEngine on
RewriteRule ^ishop index.php

i tyle

Opublikowano

droll.

w configu dodajesz.

MALL_URL: adres.pl/index.php?

adres bez http:// oraz www.

na koncu musi stac znak zapytania. np://

ravia.eu/index.php?

ew. może być ravia.eu/?

nie musi.

Opublikowano

htacces nie potrzebne , dziwne rozwiązanie.

lepsze niz wasze kobinowanie z linkami w paru configach a tak to mozna tam zmienic na jaki plik ma "przepisywac"

nie musi.

wystarczy dac adres.pl/? albo i bez /

Opublikowano

@eMaxx, z ciekawości sprawdziłem u siebie, działa bez żadnych znaków zapytania itd.

to nie wiem jak Ci przekazuje zmienne getem.

to tak jak byś na stronie wysyłał coś metodą $_GET i w linku dał index.phpzmienna=zawartosc, a nie index.php?zmienna=zawartosc

widocznie game sam dodaje ?, chociaz mi to nie działało bez znaku zapytania.

Opublikowano

"Sklep z przedmiotami" zmienia się w locale, w pliku "locale_interface" 274 linijka(SYSTEM_MALL = Sklep z przedmiotami).

Thx za tutek, przydało się(dałem Facebooka :D). Btw. czy kupywanie w grze nie buguje IS'u? Niby 5 min przed kupieniem czegoś w IS, lepiej być wylogowanymm.

sygna2e.jpg

• 11 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...