Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomocy]W kupieniu nowego komputera do 1500zł.

Tieru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie chcę propozycji z kupieniem składaka na esc.pl, ponieważ tam jeżeli chcę kupic komputer na raty muszę osobiście pojechac do Gdańska i to umówic, a blisko tam nie mam, więc nie pojadę.

Pomóżcie mi z wybraniem komputera do gier (najlepiej składaka) w Toruniu (nie musi byc tylko Toruń, tylko ja chcę żeby była możliwośc kupienia na raty bez umówienia tego osobiscie w sklepie zamiast z kurierem np.).

Interesuje mnie taki komputer

http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=47545

Więc tak, chcę aby na kompie gry chodziły bez lagów na:

The Elder Scrolls V Skyrim :: FULL

FIFA 12 :: FULL

GTA IV :: ŚREDNIE/FULL

Saints Row The Third :: ŚREDNIE/FULL

Battlefield 3 :: LOW z lekkimi lagami

I inne gry śr/full bez lagów.

@TrueFaith - pomóż !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :PPPPPP

Za każdy pomocny post punkcik reputacji :).

(Jakby co jestem cały czas w temacie tak do pierwszej w nocy)

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

Opublikowano

Haha 2 tygodnie w dziale komputery i ktoś mnie prosi o pomoc :D Widzę że tu 4-5 osób ogarnia temat...

Musisz się dowiedzieć w sklepach techplanet.pl lub morele.net czy da się umówić na raty.

Poszukaj też na ceneo.pl najtańszego sklepu i tam najlepiej kup. Można też zrobić akcję że bierzesz kredyt w Toruniu, płacisz za kompa na raz i tylko spłacasz kredyt co miesiąc. ESC.pl nie polecam bo jest bardzo drogo, ale mają łatwy sposób konfigurowania zestawu :)

Po prostu zależy gdzie jest tanio i gdzie można wziąć na te raty (ew. tani sklep + kredyt tak jak mówiłem)

Tutaj masz nową konfigurację po paru przemyśleniach:

http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=47602

Niech cena Cię nie odstrasza ! W innym tanim sklepie zapłacisz do 250 zł mniej. Procesor jest o wiele wiele wydajniejszy, na poziomie Intelów I7. Zasilacz 400W na styk, zostaje max kilkadziesiąt Watów ale będzie stabilnie. Karta zostaje żeby ograniczyć koszt.

PS Wychodzi 1555 zł (ten nowy zestawik) bez obudowy, części wybieranie w najtańszych sklepach, obudowa może być bylejaka za 50 zł, nie będzie się grzać specjalnie komp. To już od Ciebie zależy czy przekroczysz budżet. Jeśli nie chcesz, to wcześniejszy zestaw jest dobry.

Opublikowano

Morele.net

Jak kupić towar na raty?

Kupowanie na raty jest bardzo proste i przyjemne.

Wystarczy wykonać 2 proste kroki:

1. Złożyć zamówienie

Można wybrać opcje płatności ratalnej zarówno przy odbiorze osobistym towaru jak i przy wysyłce towaru kurierem.

2. Podpisać umowę ratalną

Składając zamówienie wybiera się najwygodniejszy dla siebie sposób i miejsce podpisania umowy ratalnej:

- przy odbiorze zamówienia w netPunkcie

- u kuriera który przyjedzie z umową do domu klienta

Uwagi:

1. Podpisanie umowy u kuriera wydłuża czas realizacji zamówienia (od 3 do 8 dni), gdyż jest ono przekazywane do realizacji dopiero po otrzymaniu od firmy ratalnej informacji, że kurier wrócił do Banku z podpisaną umową.

2. W przypadku gdy bank nie ma możliwości udzielenia kredytu ratalnego dla danego klienta (zdarza się tak gdy klient ma przeterminowane lub niepłacone w terminie kredyty) jest on o tym informowany natychmiast po złożeniu zamówienia. Pracownik sklepu Morele.net zaproponuje wtedy modyfikacje lub anulowanie zamówienia.

Nie potrzebny mi droższy procesor, tamten starszy wystarczy :).

I tak później jeszcze będę dokupywał monitor i drukarkę.

Mógłbyś mi pomóc za 5 plusików złożyc sprzęt na morele wzorując się z esc.pl ? :D (Tylko ze starszym procesorem ;p) Bo nie mam limitu i net mi strasznie muli (4kb/s)

Czegoś źle nie zrobiłem może (części nie pomyliłem?).

Lp ID Nazwa Cena Ilość Wartość

1 441138 Płyta główna ASRock 960GM-GS3 FX 167,21 167,21 Usuń

2 244577 Pamięć Good Ram DDR3 4 GB (2x2GB)/1333MHz PC3-10600 CL.9 (GR1333D364L9/4GDC) 98,00 98,00 Usuń

3 451414 Dysk Western Digital Caviar Green, 3.5'', 500GB, SATA/600, 64MB cache (WD5000AZRX) 303,00 303,00 Usuń

4 436170 Karta graficzna Vertex3D Radeon HD4850 1GB DDR5 PX 256BIT DVI/HDMI/DS BOX (471250502-9191) 279,01 279,01 Usuń

5 279341 Obudowa I-BOX FORNAX 5004 BEZ ZASIL. PRESCOT 70,00 70,00 Usuń

6 285638 Zasilacz Fortron FSP400-60APN 80 166,00 166,00 Usuń

7 414341 Procesor AMD Athlon II X4 631 BOX (FM1) (100W,32NM) (AD631XWNGXBOX) 289,00 289,00 Usuń

8 351348 Lite-On iHAS122-18 Super AllWrite DVD+/-R 22x, SATA czarny Wewnętrzny PC 71,00 71,00 Usuń

Suma 1443,22

Jeżeli będę u nich tak na części kupował to oni mi złożą kompa? Jak tak to za jaką cenę?

51dd70965ae71.png

World of Metin2

Opublikowano

FM1 to padaka na tą chwilę. Na FM2 zaraz wychodzi oficjalnie Brazos/Trinity. Tutaj lepiej sprawdzi się to:

http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=47608

Opublikowano

Wie może ktoś czy na morele.net, gdy kupuję na części to oni złożą kompa mi czy sam będę musiał?

@Tam od 1500zł można wpisac kod promocyjny np. na pen-driva 4gb (jeżeli z montażem wyszło razem mi 1508zł to mogę wpisac ten kod na pen-driva?)

51dd70965ae71.png

World of Metin2

Opublikowano

@UP

Za 50 zł chyba kompa składają.

PS

Też jestem z Torunia :D

: . . . . . . . . .,'´`. ,'``;
. . . . . . . . . .,`. . .`—–'..
. . . . . . . . . .,. . . . . .~ .`- .
. . . . . . . . . ,'. . . . . . . .o. .o__
. . . . . . . . _l. . . . . . . . . . . . /
. . . . . . . _. '`~-.. . . . . . . . . .,'
. . . . . . .,. .,.-~-.' -., . . . ..'–~`
. . . . . . /. ./. . . . .}. .` -..,/
. . . . . /. ,'___. . : /. . . . . .
. . . . /'`-.l. . . `'-. .'........ . .
. . . ;. . . . . . . . . . . . .)-.....l
. . .l. . . . .' — ........-'. . . ,'
. . .',. . ,...... . . . . . . . . . .,'
. . . .' ,/. . . . `,. . . . . . . ,'_____
. . . . . . . . . . .. . . .,.- '_______|_')
. . . . . ',. . . . . ',-~'`. (.))
. . . . . .l. . . . . ;. . . /__
. . . . . /. . . . . /__. . . . .)
. . . . . '-.. . . . . . .)
. . . . . . .' - .. .....-`

Opublikowano

Metin2Singapore - jest też kod promocyjny dający montaż za 1 zł i dowóz kurierem za 0 zł :) Wolałbym to niż pendriva.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...