Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Gra lekkim czołgiem

mas12mix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poradnik dla początkujących. Którzy dopiero zaczeli grę LT ( skrót czołg lekki)

Grałem wieloma czołgami lekkimi . Najbardziej podobają mi się francuzkie czołgi. Mają fajny wygląd i dobry DMG jak na czołgi lekki na szybkość też nie można narzekać.

Czołgi lekkie to uszy i oczy naszej drużyny. Pluton bez czołga lekkiego bardzo ryzykuje atakując na ślepo.Nie posiada żadnej informacji o działaniach wroga.

LT musi być ciągle w ruchu jakiekolwiek zatrzymanie daje dla wroga łatwiejszą szansę zrobienia z ciebie złomu. Najpierw czołgi lekkie powinny poczekać w bazie i patrzyć na artę.

Dlaczego? Ponieważ kiedy jedziemy od razu to nie da to i tak żadnego skutku jeżeli antyleria nie będzie ustawiona. Czołg lekki powinien zwiadować w taki sposób żeby po wykryciu wroga czołgi ciężkie lub medy mogły mieć go na lufie i spokojnie oddawać ogień.

Zawszem w ulepszaniu moich LT zaczynałęm tak: 1. gąska 2. silnik/wieża 3.radio 4. działo. Takie ulepszanie jest zawsze dla mnie najwygodniejsze.

LT muszą unikać zwarć. W walce z wrogiem są bezsilne( oprócz amx ) posiadają słabe działo i słaby pancerz. Co czyni że mają niskie szanse przetrwać z wrogiem stojąc i atakując.

Najlepiej dla scouta jest jechać z boku mapy i podstawą też jest używanie wzniesień skręcanie co utrudni zdjęcie nas. Kiedy przedostanie się do bazy wroga zdejmuje arte. Życie scouta nie jest zbyt długie więc po takiej akcji pewnie umiera.

Opublikowano

@up

Grałeś kiedyś w WOT???? Piszesz dużo postów (chyba konkurencja :D) ale w przeciwieństwie do mnie większość nie wnosi nic do tematu (staram się aby przynajmniej 1/5 postów był sensowny) Wiem że możesz być newbie ale udzielając porad zazwyczaj patrzy się nie z perspektywy 4 pierwszych tierów. Francuskie LT są wolne ale zaraz po tych dwóch u-botach następują szybkie medy (jedne z najszybszych w grze). Rosyjskie LT (bt2, bt7) pomimo dużej prędkości nie wykorzystują

jej ze względu na tier w którym się znajdują. Późniejsze rosyjskie MD nie umywają się do francuzów pod względem scautu (może a20). Rosyjskie medy są czołgami wsparcia.

Wiem że może trochę surowo ale sądzę że najlepiej jeżeli pisze się porady dotyczące czołgów którymi się jeździło i gdzieś doszło (min. VII tier)

Opublikowano

1)Za mało jak na poradnik.

2)Irytujące kolory.

3)Napisałeś jedynie kilka prawd gry lt.

Opublikowano

1. Trochę mało tekstu jak na poradnik

2. Oczy mnie bolą od tego tekstu (kolory)

3. Powinieneś wyrażać się bardziej kulturalnie, nie np. "arte" tylko artylerię. Taki problem napisać o 5 znaków więcej?

sygnatura111.jpg
Opublikowano

dla mnie jako nowicjusza w grze wot poradnik bardzo dobry. panowie up chetnie przeczytam wasze poradniki skoro ten wam sie nie podoba.

Opublikowano

poszukaj na forum ja kiedyś w jakimś poście napisałem mini tut (a raczej opis) do każdej klasy czołgu.

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/518634-tutzwyciezyc-goliata-czyli-jak-uszczypnac-duzo-wiekszego/

Może nie bezpośrednio do lt skierowany ale tylko ten jest gotowy. W czerwcu dodam własny o lt jeśli nalegasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...