Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[XBOX 360][Pytanie] Wifi , multiplayer

GoCraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , chce kupic XBOXA 360 250GB DYSK i Wersje SLIM z tym wifi .

Teraz tak czy jak bede miał wifi to bede musial kupowac to xbox live cos tam ?

Jak miec skina w mc na xboxie ? mam premium na kompie musze kupowac cos zeby miec na xbox ?

czy w xboxie minecraft jest jakasz wyszukiwarka serwerów ?

Czy jak sie kupie BF3 lub MW3 to ładnie będe mogl grac multiplayer :) z WiFi ?

Po co jest to XBOX LIVE na 3 miesiace za 40 zl ?

Co warto wiedziec wzwiasku z tym ze kupuje xboxa ?

ile kosztuje 2 pad dla kolegi ?

Idze grac multi w fife ?

Jak nagrywac filmy z xboxa

Jak sie komunikowac z xboxem np, na kompie mamy TS3 (w tym jakims zestawie mam sluchawki )

To wszystko troche pytań jest . THX !

Opublikowano

1. Teraz tak czy jak bede miał wifi to bede musial kupowac to xbox live cos tam ?

- wystarczy podłączyć się do internetu ale jak chcesz grać w multi i korzystać ze wszystkich opcji xbox live to musisz kupić.

2. Jak miec skina w mc na xboxie ? mam premium na kompie musze kupowac cos zeby miec na xbox ?

- tego nie wiem, wiem tylko że musisz zapłacić za mc 1600 microsoft points (to jakies 60 zł)

3. czy w xboxie minecraft jest jakasz wyszukiwarka serwerów ?

- nie ma, multi w mc na xboxie polega na tym, że można zrobić serwer z twojej mapy single. po prostu kolega do ciebie dołącza i gracie razem, max może być na serwerze 32 osoby gdzie musza grać 4 na 1 konsoli.

4. Czy jak sie kupie BF3 lub MW3 to ładnie będe mogl grac multiplayer :) z WiFi ?

- będziesz mógł z tym że musisz wykupić wcześniej wspomniany abonament Xbox Live Gold

5. Po co jest to XBOX LIVE na 3 miesiace za 40 zl ?

- po to żeby móc grać na multi i korzystać ze wszystkich możliwości live

6. Co warto wiedziec wzwiasku z tym ze kupuje xboxa ?

- nie wiem (najważniejsze rzeczy chyba już wiesz z mojej odpowiedzi)

7. ile kosztuje 2 pad dla kolegi ?

- cena to jakieś 50 - 150 zł (używane - nowe)

8. Idze grac multi w fife ?

- tak

9. Jak nagrywac filmy z xboxa

- jeśli chcesz filmy hd musisz wykosztować się jakies 500-600 zł i kupić nagrywarkę Hauppage HD PVR czy jakoś tak, słabsze jakości to tylko jakaś kartę gdzie cena to jakieś 50 - 200 zł, lub przystawić aparat do tv i nagrywać...

10. Jak sie komunikowac z xboxem np, na kompie mamy TS3 (w tym jakims zestawie mam sluchawki)

- na xboxie można tworzyć rozmowy prywatne gdzie gadają tylko 2 osoby lub całe grupy, nie wiem ile osób może być najwięcej w tej grupie ale gadałem chyba w 12 i było ok

Opublikowano

Więc tak, odpowiadająć w miarę po kolei.

Żeby grać w multi TRZEBA mieć obligatoryjnie konto Gold, inaczej możesz tylko z nim się połączyć z XLive, Wifi to tylko dodatek, taki, że nie musisz się bawić w kable z podłączaniem xpudła do neta.

Z tego co wiem, MC trzeba kupić osobno, bo to osobna produkcja, co do skinów i innych rzeczy związanych z grą to wiem nie za wiele (jedynie, że żeby grać w MC ze split-screenem trzeba mieć telewizor/monitor Full HD)

Oryginalny pad do Xboxa od M$ to ok. 150zł, są tańsze/droższe innych firm.

Tak w fifę mozna grąc na konsole do 4 graczy na 1 konsoli lub przez internet.

Żeby grać przez internet np. w BF3 własnie potrzebujesz tego abonamentu wykupionego, inaczej nie ma możliwości gry przez internet, możesz tylko korzystać z marketu albo podstawowych funkcji internetowych.

Jakbym o czymś zapomniał napisz ;)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Ładnie dziękuje wszystkim za wypowiedzi to moze kolejne pytania i lajki :)

1. Co daje mi xboxlive (szczegółowo)

2.Xbox live : czy sa jakies wersje np. silver , gold , diamond

3.Cena to 40zl za 3 miesiące ? http://allegro.pl/xb...2352427581.html

4.Czyli WIFI , mi nie jest potrzebne ? Tylko np do PADA

5.Czy jak kupie to Xboxlive to musze miec wifi ?

6.Czy oplaca sie kupic takie gry jak : MC,BF3,MW3,BO2,FIFA, . Jakie jeszcze polecacie ?

7.Bede mial telewizor 52 cale chyba (5000zl) kupuje bo EURO 2012 jest , czy pojdzie grac w 2 na 1 ekranie w MC ?

8.Te mircosoft pointy jak je zdobywac procz kupna na allero .

9.Zadaje dużo pytan prawda :) ??

THX daje lajki , duzo pytań bo nie wiem co mnie czeka i nie chce sie zawiesć bo np.Zeby grac prez multi i musze kupowac xbox live to mnie zawiodło juz ale to tylko 40zl na miesiąć :)

Opublikowano

1. Co daje mi xboxlive (szczegółowo)

- xbox live pozwala Ci na grę multi, pobieranie zawartości premium jak dema czy inne bajery czy oglądanie youtube i możesz rozmawiać w grupach, gdy nie masz abonamentu tylko rozmowy prywatne.

2.Xbox live : czy sa jakies wersje np. silver , gold , diamond

- jest tylko xbox live silver i gold, silver to zwykłe konto gdzie jesteś tylko podłączony do internetu, możesz rozmawiać ze znajomymi ale nie możesz grać online, to co daje gold wymieniłem wyżej

3.Cena to 40zl za 3 miesiące ? http://allegro.pl/xb...2352427581.html

- tak, 1 miesiąc bodajże 30 zł, 3 miesiące to 40 - 60 zł, 12 miesięcy (+2 gratis) to 100 - 150 zł

4.Czyli WIFI , mi nie jest potrzebne ? Tylko np do PADA

- wifi jest ci tylko potrzebne jeśli chcesz podłączyć konsole do internetu BEZPRZEWODOWO

5.Czy jak kupie to Xboxlive to musze miec wifi ?

- nie, nie musisz, gdy nie masz wifi podłączasz internet kablem

6.Czy oplaca sie kupic takie gry jak : MC,BF3,MW3,BO2,FIFA, . Jakie jeszcze polecacie ?

- na początek te powinny ci wystarczyć ;) chociaż mc odłożyłbym na koniec bo masz to na pc, a na xboxie nie ma najnowszych update itp.

7.Bede mial telewizor 52 cale chyba (5000zl) kupuje bo EURO 2012 jest , czy pojdzie grac w 2 na 1 ekranie w MC ?

- będziesz mógł o ile jest hd ale przy takiej rozdzielczości nie ma opcji żeby nie był hd :P

8.Te mircosoft pointy jak je zdobywac procz kupna na allero.

- allegro lub kupić w sklepie (w sklepie dużo drożej)

9.Zadaje dużo pytan prawda :) ??

- od tego właśnie jest forum ;)

Opublikowano

Bardzo dziękuję za wszystkie wypowiedzi , teraz ostatnie pytanie .

Ponieważ mam 900zl i mam dylemat . Kupić xbox 360 slim czy telefon xperia arc s.

Bardzo ciężki wybór . Proszę o wypowiedź . Pozdrawiam .

Opublikowano

No jo ,.właśnie sprzedałem.swoją stara xperia , będzie.mi brakowało androida i gg przez wifi , i minefraft na komórce że . Ale chyba kupię xboxa .

EDIT : Pisałem z tel , ale błędy . :)

To jak powiadacie XBOXA :) No dobra xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...