Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Ciasto w Minecraft

Rzary.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

:)

W moim pierwszym poradniku opiszę wam wszystko o cieście w Minecrafcie

;)

Wygląd ciasta :

cake.png

Co nam będzie potrzebne do stworzenia ciasta

3 wiaderka mleka

2 cukru

1 jajko

3 zboża

Crafting ciasta wygląda tak :

Wady/Zalety/Ciekawostki

Wady

Ciasto wymaga wielu różnego rodzajów przedmiotów, by zostać zrobionym, dlatego zrobienie ciasta zajmuje trochę czasu.

Jeśli zjesz tylko kawałek ciasta, to będziesz musiał wrócić znów do tego miejsca, by móc dokończyć je jeść.

Zalety

Od momentu, gdy ciasto zostanie położone na jakiejś powierzchni i może być użyte kilkukrotnie, w SMP może z niego korzystać wielu graczy.

Jeśli jest jakiś obszar, gdzie wiadomo, że potrzeba będzie dużej ilości walki, możesz postawić na ziemi ciasto i używać go podczas starć, zamiast przełączać się między przedmiotami w podręcznym inwentarzu.

Ciekawostki

Ciasto jest wysokie na mniej niż połowię bloku (dokładnie 43.75 centymetrów). Dlatego nie może być używane jako schody.

Dopóki trzymasz ciasto w ręce, wydaje się ono być zwykłym przedmiotem, a nie blokiem. Co ciekawe, obraz ciasta w plikach terrain.png i items.png jest taki sam.

Kiedy postawisz ciasto na lodzie i na nie wejdziesz, pośliźniesz się.

Ciasto, w odróżnieniu do innych bloków, umożliwia otwieranie skrzyń znajdujących się pod nim.

Istnieje błąd, dzięki któremu można umieścić ciasto na cieście, jednak zjedzenie ciasta z dołu spowoduje zniknięcie górnego.

Umieszczenie ciasta na pół-bloku spowoduje, że będzie ono lewitować, tak jakby leżało na normalnym bloku.

W Item Selection (w trybie Creative) ciasto jest pokazane dwukrotnie - raz jako blok, drugi jako item.

Poradnik wykonany przez mnie i moją koleżankę wikipedie :)

Opublikowano

Po co taki tutorial?

Nie lepiej wejść na

pl.minecraftwiki.net

i tam masz wszystko...?

P.S Niby tut ciekawy, ale po co takie coś?

sygnatura111.jpg
Opublikowano

Po co wy takie durne tutki robicie .... Zaraz napiszecie jak przetopić cobla..

Camorra Skyblock - 94.23.246.207:25085

Opublikowano

bezsensu takie cos nie przyda sie

Następnym razem napiszcie za co dostaje warna a nie że w poscie nieznane i bez notatki

Opublikowano

Początkowym graczom się przyda...Jak Ty zaczynałeś grę w Minecraft , wszystko wiedziałeś ? -,-

Jak ja zaczynałem wchodziłem na minecraft wiki początkującemu graczowi nie będzie się chciało wpisywać w google

"Debilne poradniki do minecrafta skopiowane z minecraft wiki"

1330007971-U359964.png

Opublikowano

Wtf... Jutro zrobię poradnik jak scraftingować kilof, jakie są rodzaje kilofa i co kilof robi....

jphk7l.jpg

Moje projekty

SyrenBot (Spambot +bot do NosTale)

http://www.mpcforum.pl/topic/722632-botspambot-syrenbot/#entry5226411

Opublikowano

Napisałem , że to mój pierwszy poradnik tego typu , a wy nic innego tylko hejt -.-.Poradnik specjalnie napisałem , żeby zbić moje 5 % i mi się udało ;).

Jak tb za to zbili chociaż 1% to ja jestem święty .. Sam napisałem 2 i ani 1 % nie zleciał ; ) Czyżby łapówka ? :D

Opublikowano

Poradnik specjalnie napisałem , żeby zbić moje 5 % i mi się udało ;).

Za to powinieneś dostać +50%

jphk7l.jpg

Moje projekty

SyrenBot (Spambot +bot do NosTale)

http://www.mpcforum.pl/topic/722632-botspambot-syrenbot/#entry5226411

Opublikowano

Hahaha,jesteś zabawny , dawno się tak nie uśmiałem.-,-Widzę , że jesteś nowy na forum , wiec co Ty możesz wiedzieć :).Jutro dopiszę mało znane bugi z ciastem.

Do mnie to było ? - http://www.mpcforum....er/388506-cosa/ ... I kto tu jest nowy ;) To napisz te bugi a nie jak ciasto zrobić ..

@Down <bitch_please> Zablokowane mam tamto konto ...

Opublikowano

ehh, było ;c

http://www.mpcforum.pl/topic/637215-tutcake-czyli-wszystko-o-ciescie-d/

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...