Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Ban

rado1280

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejoł.....

Jest taka sprawa

Ciupałem sobie na Chamsie ... :ninja:

I dostałem bana :)

Perma jak coś :D

Czy jest jakaś szansa aby móc grać dalej na tym koncie

czy musze zakładać nowe ? xD

mychemv.png

Opublikowano

Z tego co się domyśliłem dostałem bana na kartę sieciową ......... kompletnie nie wiem jak zmienić ten adres MAC .... Kto pomoże ? <nie dawać linku do poradnika bo czytałęm go 3 razy i nie ogarniam :P>

DAJE LIKE

mychemv.png

Opublikowano

Teraz już banów nie dostaje się na MAC tylko na na IP Guid Dysku, jeśli masz system 32 bit to możesz spróbować programem pbdownforce.

Opublikowano

Jakie ban na MAC i dysk ? oO Teraz NEXON daje bany na mobo, więc nie wiem jak możesz poradzić sobie z banem na płytę główną ;)

9368_gold.png

Specjalista
Opublikowano

IP Dysku

jak już to ID...

// jeszcze bliżej to na GUID ;)

Teraz NEXON daje bany na mobo, więc nie wiem jak możesz poradzić sobie z banem na płytę główną ;)

ten pan dobrze mówi :D

ale można sobie poradzić z tym banem, z tym że jest to kosztowne i trzeba odkryć na jaki podzespół otrzymujemy bana (dla newbie prościej kupić używanego PC specjalnie pod CA -.-)

pomogłem? wejdź tu i kliknij: pajacyk.pl

jak nie to też kliknij

Moderatorze!

Codziennie z głodu ginie jeden troll, nie bądź obojętny i już dziś nakarm trolla warnem :)

Opublikowano

ja tam gralem na vip hacku i na gordonie na kapitanie dostlame bana myslalem ze to parlament.. :D i oddalem konto koledze a moj kolega o dziwo ze mam bana gral na tym koncie hyy? oco kaman a po 2miechach moglem grac dalej? Jak masz Szczęście to moze nie dostałes bana paramenta. jakiś ziomek z nexona daje tylko bana 4tyg lub 5tyg ale parlamentów raczej nie :) z tego co wiem to próbuj wchodzić na te konto

Opublikowano

Spróbuj zrobić coś takiego

Odpowiedź już otrzymałeś. Bez problemu zmienisz ID dysku przy pomocy programu VolumeID.exe, którego link podałem wyżej. Jest tylko problem w umiejętności skorzystania z programu.

Radzę najpierw ściągnąć coś w rodzaju HardwareIDExtractor - programu, który pokaże aktualny ID dysku. Następnym krokiem jest uruchomienie programu volumeid.exe w wierszu poleceń (START>URUCHOM>CMD). Proponuję zmianę tylko niewielkiego fragmentu aktualnego numeru ID, to wystarczy. Składnia powinna wyglądać tak: volumeid X: ab12-cd34 - gdzie X oznacza literę dysku, którego ID chcesz zmienić. Następnym krokiem jest ponowne uruchomienie Windows i po sprawie.

Jeżeli zbyt radykalnie zmienisz numer ID dysku systemowego, możesz mieć problem z odpaleniem Windowsa - nie miałem takiej przygody, lecz czytałem o tego typu skutkach ubocznych grzebania w ID

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Sory za Off top ale chciałbym sobie po tym czasie zagrać w Ca. Problem jest taki, że gdy mam włączone to CMD to nie wiem co mam dalej zrobić :( Dam LIKE

mychemv.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...