Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Zajebisty ból gardła, jakieś domowe sposoby?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, tak jak w temacie. Potrzebuje Waszej pomocy, bo strasznie nakurwia mnie gardło. Znacie może jakieś dobre sposoby na pozbycie się bólu ? Tak mnie nakurwia, że nic nie jem, nie piję a ślinę przełykam raz na 2-3 min. jak już muszę. Tabletki (strepsils) z miodem i cytryną żuję jak szalony... i dupa :/

Pozdrawiam.

Opublikowano

Działa to na każdy ból gardła nie zależnie od syfu na które chorujemy ? Katar, suchy kaszel + gardło doszło później. Oczywiście biorę leki na Kaszel, lecz nie mam nic na gardło..

Opublikowano

Cześć, tak jak w temacie. Potrzebuje Waszej pomocy, bo strasznie nakurwia mnie gardło. Znacie może jakieś dobre sposoby na pozbycie się bólu ? Tak mnie nakurwia, że nic nie jem, nie piję a ślinę przełykam raz na 2-3 min. jak już muszę. Tabletki (strepsils) z miodem i cytryną żuję jak szalony... i dupa :/

Pozdrawiam.

Nawpierdalaj się lodów, mi zawsze pomaga.

Opublikowano

"Gulgaj" sobie wodą z solą. Zrób to z około 5 łyżeczek soli. Albo idź do lekarza ;)

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Tak jak up , woda z solą , możesz jeszcze spróbować ogrzewać gardło (w jakimś szaliku chodzić i spać , bo zapewne śpisz przy otwartym oknie jak tak gorąco).

Opublikowano

jak masz flegme to zasmaraj i ja wypluj, jezeli ci sie tam nazbieralo tego gowna to trzeba sie teog pozbyc tez dziala

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

4 góra 5 łyzek soli z gorącą wodą i płukać tzn gulgotać :D

zetrax.jpg

Nie jestem najlepszy na świecie, ale lepszych ode mnie nie ma.

Opublikowano

Syrop :

Sok z cebuli, cytryny, posiekany czonek i miód. Pić powoli po łyżeczce co jakiś czas. Staraj się tego niczym nie popijać i przegryzać przez jakieś 20-30 minut po wypiciu.

Taki miks to naturalny antybiotyk.. Do tego gardełko owinąć szaliczkiem, leżeć w łóżeczku. Wziąć jakąś aspirynkę.

Pomaga ! Pozdrawiam.

f.png

Opublikowano

Co do alkoholu to sie chyba chlopaki mylicie. Gardlo mnie zaczelo nakur*iac w czwartek. W sobote pilem wodke zas w niedziele browary i wodke ale nawet to nie pomoglo. Bralem jakies leki, pilem ciepla herbatke i nic. Myslicie ze bimber pomoze? :D Chociaz pomysle nad mleczkiem z czosnkiem i miodem :) I to nie jest takie zle jak mowicie :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...