Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Yorick vs Jarvan IV kogo brać

RastamanxD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Według mnie lepszy jest jarvan.

+ coś w rodzaju stuna

+ ulti - klatka

+ wytrzymały

+ możesz iść junglę i topa

- niektórzy go niszczą na topie

- musisz ogarnąć

Opublikowano

Wybierz Jarvana, jest naprawdę wytrzymałą postacią która posiada większość zalet. Połączenie E i Q daje doskonały efekt, a w dodatku możemy połączyć to z ulti (bez flesh'a itp. nikt nam nie ucieknie). Przydatne w Team Fight'cie gdzie oddzielić możemy AD od dystansowych którzy i tak atakowali by nas bez względu na to czy są w klatce, czy poza nią. Doskonały Jungler, Solo toper i na lane też się nieźle spisuje. Po prostu idealna postać, grałem nią ale niestety jeszcze nie posiadam :P nie miałem chęci zbierać na niego na chwilę obecną, jednak m.in to co wypisałem motywuje mnie do zakupu.

Jednak jeśli chodzi o Yoricka. Posiada doskonałe ulti, które przydaje się w late game. Jeżeli padnie focus na najbardziej nafeedowanego i ten padnie już na start TF'a, wystarczy, że go wskrzesisz i tak jakby ten dostaje drugą szansę na pomoc w nabiciu ace. Cóż więcej się nie wypowiem, bo niezbyt znam, ale myślę, że Jarvan lepszy.

98763533515051689628.png

Opublikowano

Jarvan to bardzo dobry jungler. Na 2 lvlu ma świetny gank + aoe slow :) od 6lvla z ulti też robi swoje.

Yorick - dobry pick na topa. Potrafi zoutfarmić dużą większość toperów, ze względu na dobry spam skillami. Wbrew pozorom nie jest late useless gdy dobrze zagrasz early i złożysz dobry build ;)

Gold Member

nvm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...