Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Citi handlowy - Lista blokad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mógłby mi dokładniej napisać co to jest i w skąd na tej liście pieniądze się biorą? Co to jest dokładnie ta lista? Jeśli w ogóle ma pojęcie proszę o pomoc.

Opublikowano

poczytaj w regulaminie , jak nie ma to zawsze masz opcje kontaktu z pomocą w banku czy to online czy przez telefon

w większości przypadków są to jeszcze nie zrealizowane, nie zaksięgowane wydatki z konta, zablokowane i odliczone od wartości oszczędności ( przelewy do innych banków, zakupu na kartę itp )

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

No mam to od kiedy otrzymałem przelew z innego banku, a dokładnie PKO. Ta kwota jakoś samoczynnie nie zostanie przywrócona do głównego rachunku? Muszę się z nimi kontaktować? Gdy np teraz wypłacę w bankomacie gotówkę, to ona będzie doliczana do blokady, czy normalnie odciągana z rachunku głównego?

Opublikowano

to nie twój problem co tam jest , banki pracują w określonych godzinach i nawet niektóre operacje zaksięgowania kwot sa przeprowadzane tylko w godzinach pracy banku

jak kwota jest zablokowana to niby jest ale nie jest zaksięgowana w systemie banku ( nie potwierdzona wpłata ) . kase masz ale musisz sobie poczekać aż system ją doda do konta

np wpłacając w piątek po południu kasę dostaniesz w poniedziałek do południa mimo ze będzie sygnalizowana wpłata już od piątku wieczorem

bank tak zmusza do używania opcji szybkich płatności za co dodatkowo pobiera opłaty przy przelewach, z reguły to zwykłe przelewy bez priorytetów tam lądują :/

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Już się pogubiłem. Dostałem przelew na konto (Citi handlowy) z banku PKO. W zablokowanych mam kwotę tą, którą otrzymałem. Tamten przelew doszedł 18.05. Nie zwróciłem uwagi nawet na tą blokadę, dopiero 2 dni temu. Mogę liczyć na to, że te ta kwota zablokowana zostanie wrócona do głównego rachunku?

Opublikowano

o to musisz pytać w banku by sprawdzić powód blokady jeśli nie masz wyjaśnione przy wpisie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Mam tylko takie coś...

Kwota transakcji zablokowanych do wykonania w walucie innej niż waluta rachunku, może się różnić od kwoty, jaka zostanie finalnie zaksięgowana na rachunku.
Wynika to z różnicy kursów walutowych dla dnia dokonania transakcji oraz dnia księgowania transakcji

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...