Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tutorial]Stare Gry.

Toriz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiele gier które nie działają normalnie na Win 7, są stare, jeszcze gdy nie było Siódemki. Oto sposób. Testowane na wielu grach, Między innymi Scarface,Empire Earth itp.

1) ściągamy najnowsze sterowniki do komputera

3) Wchodzimy w menu start, klikamy na wyszukaj programy i pliki, wpisujemy msconfig i prawym klawiszem myszy klikamy i uruchamiamy jako administrator.

3) W konfiguracji systemu klikamy na zakładke Rozruch(BOOT), następnie opcje zaawansowane(advanced options), następnie klikamy i zaznaczamy ptaszkiem liczbę procesorów(number of processors).

4) jeżeli mamy procesor jedno lub wielo rdzeniowy(2,3 lub 4 rdzeniowy) to wybieramy 1, a jeżeli wiemy że mamy kilka procesorów to wybieramy 2 lub tyle ile mamy. Potem klikamy OK i Zastosuj.

5) Restartujemy komputer i włączamy grę.

Miłego Grania, mam nadzieję że pomogłem :)

Dobre miejsce zamieszczenie?

Proszę o zdjęcie %

Opublikowano

Tut stary jak świat, ale dla zielonych się przyda, którym nie chce się czytać. :)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Wiem że stary :) Ale wiele osób nie wie co i jak :P Myślę że się przyda. Poza tym nie ma takiego na forum chyba ? :P

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...