Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Jarvan IV czy Darius?

diablo066

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Darius to nowy champ. Bardzo mocny na topie z tego co widziałem. Jego ulti jest masakryczne (chyba true dmg gdzieś widziałem), a nawet jeśli nie to i tak sporo bije. Jarvan to raczej jungler jak dla mnie. Ma bardzo ogarnięte early ganki, masowy slow, a na 6lvlu z demaciańską areną miażdży, do tego nawet niezły z niego dpsik w early.

Gold Member

nvm

Opublikowano

Według mnie lepszy jest jarvan.

+ coś w rodzaju stuna

+ ulti - klatka

+ wytrzymały

+ możesz iść junglę i topa

- niektórzy go niszczą na topie

- musisz ogarnąć

Opublikowano

Użytecznośćw TFach Jarvan > Darius.

Jar to dobry jungler, solo toper też przecietny, z jungli ma jedne z najlepszych ganków w grze - dash z podbiciem, slow i ulti zamykające nie jedną a więcej osób w małym obszarze robiąc przy tym nie mały dmg.

Darius, dobry solo toper przeciwko champom które go nie zkitują, musi być budowany twardo bo w Tfie zanim dobiegł by do celu zostałby zabity, skille mu tego nie ułatwiają bo są czysto ofensywne w dodatku pewnie zostaną osłabione, za dużo osób krzyczy ze nie potrafią sobie z nim poradzić. O jungli dużo nie jestem w stanie powiedzieć, ganki ujdą jeśli ma szansę dobiec do celu.

Opublikowano

Bierz Jarvana , Dariusa znerfia co z tym idzie , nie wiadomo jak bardzo ;] Bierz Jarvana :D

51256155628504671483.png

By CheaterMan

Opublikowano

Darius will be nerf. (yyy...)

Bierz sobie jarvanka.

Ulti na ganki/do tf.

Przyciągnięcie, nie brakuje cc, duże survi.

Opublikowano

Darius

+ Dobry do TF

+ Wytrzymały

+ Wyciska bardzo duży DMG ze skilli

- Bardzo duże prawdopodobieństwo nerfa...

Nie, nie jest dobry TF i właśnie posiada też trochę minusów, ale najwidoczniej, albo jesteś zapatrzony w tą postać, albo -30.

Jarvan to tak samo jak Darius, Offtank, a nie tank, więc nie wiem czy o to Ci chodziło. Jeżeli to ma być bardziej > tank to Mundo będzie odpowiedni lub ew. Amumu. Z tych dwojga i tak bym wybrał Jarvana, bo więcej zrobi dla drużyny, niż dla siebie.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

A ja bym Ci polecił pozbierać trochę kaski na Draven'a, który wyjdzie już niebawem. Interesujące umiejętności, ogólnie dość sceptyczna postać. Jeżeli dozbierasz kup Dariusa i Draven'a, grając raz tym, raz tym na bank Ci się nie znudzi.

98763533515051689628.png

Opublikowano

Tyle że ja bardziej potrzebuje dobrego junglera zarazem dobrego w early jak i w late game. A przy okazji jakie supp polecacie ?

RGFya0xvcmREaWFibG9zX19fZXVuZV9fXzQxNl9fX01lR2VfX18zX19fMTAwX19fbm9uZS5wbmdfX184X19fbm9uZV9fXzAwMDAwMF9fX3NvbG8=.png

Pomogłem daj + to w końcu nic nie kosztuje ;D

Opublikowano

Tyle że ja bardziej potrzebuje dobrego junglera zarazem dobrego w early jak i w late game. A przy okazji jakie supp polecacie ?

Dobry Jungler przydatny w Late Game to wspomniany już Lee Sin. Jeśli mowa o Supportach:

• Alistar - w late game może robić za tanka, poza tym dwa stuny (w formie podbicia i wypchnięcia) pozwolą Twojemu AD Carry uciec od ganku. Przydatne ulti w team fightach.
  • Nunu - zarąbiste ulti, slow i buff do speeda. Nadrabia brak heala innymi umiejętnościami, poza tym może być lekko wytankowany co z pewnością nie zaszkodzi. Po lodowym sercu jest już ciężki do ubicia i przydatny teamowi.
  • Soraka - OP heal, ulti nie raz ratujące dupę team'owi poza tym ma silence i skill pod mane.
  • Janna - ulti które przydaje się do stealowania m.in barona (odpowiednio rzucone). Poza tym w razie ew. przegrywania starcia, ulti może pomóc przy odwrocie.
  • Sona - nieziemski stun na ulti, heal i pozostałych nie pamiętam.
  • Leona - trzy stuny, po prostu coś nieziemskiego. Z AD Carry gdy dopadniecie samotnego przeciwnika, raczej po tej serii nie wstanie.

98763533515051689628.png

Opublikowano

@up sona to najgorszys support atm, nic soba nie prezentuje do tego jest papierowa, a Leona ma 2 stuny a nie 3

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

A ma ktos jakiegoś ciekawego bulida dla jarvana? i czy malphite i voli nadają się na jungle ?

RGFya0xvcmREaWFibG9zX19fZXVuZV9fXzQxNl9fX01lR2VfX18zX19fMTAwX19fbm9uZS5wbmdfX184X19fbm9uZV9fXzAwMDAwMF9fX3NvbG8=.png

Opublikowano

Widziałem duzo dariusów i jarvanów ale napisze tak

Jarvan 1 dobry build i carruje gre / nic więcej nie napisze bo to wszystko wyjaśnia op champ/ POLECAM

Darius łatwo stealowac i tak nerfa dostanie dlatego go nie polecam

Opublikowano

Jarvan jest lepszy. Poza tym jest tańszy xD

Dariusa mają osłabić w nowym pachu więc nie ryzykuj.

Tu masz filmik z patcha:

http://www.youtube.com/watch?v=Fusp6idi-3w&feature=g-all-u

15005964.jpg

Nie zbieram ani minusów ani plusów... Ja po prostu się udzielam.

Opublikowano

Bo mam to 6300 IP i nie wiem kim na jungle iść bo w moim team nie ma takiego konkretnego tanka i dlatego myśle nad hecarimem. A ulta nie znerfią o to ciekawe u Dariusa.

A voli nadaje sięna jungle ?

Opublikowano

Dziekuje wszystkim za pomoc :) Kupilem Lee Sina oraz skorke do niego.

Pzdrawiam poleciaøy like :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...