Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FPS W LOLU POMOC POTRZEBNA

olo1020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie jak moge zwiekszyc ilosc fps ? mam dosc slaby komputer i troche mnie to irytuje jak gram.

Mam Procesor intel Pentium 4 - 3.0 Ghz

Pamiec ram - 1 GB

Karta Graficzna - Ati Radeon HD 3850 - 512 MB

co moge zrobic by zwiekszyc wydajnosc. Mam juz na low detalach tylko rozdzielczosc mam maksymalna bo nie umiem grac na innej. chodzi mi o to zeby rozdzielczosci nie zmieniac tylko cos zrobic zeby podkrecic macie moze jakis pomysl ? za pomoc dam LIKE: ) Jak zaczynam gre mam okolo 20 pfs. ale gdy juz spotkam np przeciwnika zaraz jest 7-5 pfs i nie wyrabiam.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

spróbuj użyc programów typu gamebooster albo w menadżerze zadań daj proces lol'a na większy priorytet

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

Dam Ci podstawowe sposoby:

- Wyłącz wszelkie dźwięki w grze, one najbardziej ją zamulają.

- Wyłącz cienie i zmniejsz ustawienia grafiki.

- Wyłącz wszelkie komunikatory typu skype, gadu-gadu.

Sposoby które mogą troszkę kosztować:

- Brakuje Ci Ram'u więc dokup jedną kostkę za ~80 zł i wrzuć do PC.

Co do reszty, polecam zrobić format komputera, oczyści ze wszelkich śmieci i powinno być gites. Jeszcze istnieje ACE Clinet - w razie konieczności zassaj jego.

98763533515051689628.png

Opublikowano

jak nakurwiasz na max ustawieniach to się nie dziw. z takim kompem 20 fps? Człowieku ja mam laptopa z przed 7 lat i mam 30 fps po zmianie wyglądu summoners rift...

format nie zaszkodzi

Specjalista
Opublikowano

gamebooster napewno troche pomoże,

ale jak chcesz lepszych efektów to uruchom menedżer zadań i powyłączaj zbędne procesy

wyłącz takźe explorer.exe na czas grania, ten proces żre dużo ramu a podczas gry jest niepotrzebny ponieważ służy do przeglądania okien windowsa, a po grze wciskasz w menedżerze plik>nowe zadanie(uruchom)>explorer.exe

pomogłem? wejdź tu i kliknij: pajacyk.pl

jak nie to też kliknij

Moderatorze!

Codziennie z głodu ginie jeden troll, nie bądź obojętny i już dziś nakarm trolla warnem :)

Opublikowano

tzn. uzywam juz game boostera. gram na b.niskich efektach itp bez cieni tylko ze rozdzielczosc mam duza. a co do ramu nie oplaca mi sie kupowac poniewaz w tym archaicznym komputerze sa jeszcze dd1 wiec 1gb ramu 150 zl. mam zamiar nowy komputer kupic ale to tez troche kosztuje.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...