Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]Z maszyna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam pliki serwerowe by rain :D (LoL) no i mam mały problem pisze sysinstall ustawiam ip itp ( dobrze ogladalem pare poradnikow ) potem resetuje i wpisuje login haslo potem : ./start i all sie uruchamia pod koniec pisze :

Mysql_real_connect: Can't Connect to MySQL server on "192.168.15.53" (Czego takie IP ?!)

W sysinstall robie takk :

Configure ---> Networking ---> Interfaces --> em0 --->No ---> No ---> IPv4 : 5.136.204.140 (bez .100) ---> Name server 4.2.2.3 ---> IpV4 : 5.136.204.100 ( z koncowka .100) Netmask : z 255.255.255.0 na ---> 255.0.0.0 ---> OK ----> Would you like to bring the em0 interface up right now ? ---> YES ---> cancel,cancel,exit install ---> /etc/rc.d/netif restart ---> Pisze nam ze jest ip 5.136.204.100 ----> ifconfig pisze na ip : 5.136.204.100 potem resetuje maszyne i wlaczam portmapy z koncowka .100 (duzo ich mam) --> wpisuje znowu login haslo i pisze : ./start --> Pojawia sie ConnectDBChceckAuth ---> Operation time out (x4) --> Mysql_real_connect: Can't Connect to MySQL server on "192.168.15.53" WTF ! HELP

Opublikowano

a czy po błędzie wyskakują jakieś inne ? Czy leci dalej linijka ?

EDIT: ja też tak mam, tylko potem leci reszta linijek i wszystko ładnie się odpala. Spróbuj zalogować się do Navicata czy będziesz miał połączenie.

mca.png
Opublikowano

a czy po błędzie wyskakują jakieś inne ? Czy leci dalej linijka ?

EDIT: ja też tak mam, tylko potem leci reszta linijek i wszystko ładnie się odpala. Spróbuj zalogować się do Navicata czy będziesz miał połączenie.

W navicat wszystko chodzi dalej leca ilnijki Operation time out chyba lukne "" Zara dam Edit

Jak się laczylem (przez clienta ) to na maszynie wyskoczyly jakies 9c 29 cf e8 10 10 c8 57 ITP ITD ?? Oco chodzi ...

Opublikowano

W configach masz wpisane ip 192.168.15.53 zamiast localhost lub jest takie ip wpisane w pliku /etc/hosts dla tlumaczenia adresu localhosta.

- zabezpieczenia: logowania do serwera na klucz RSA, baz danych - TUNEL SSH, FIREWALL, ANTY-DOS, aktualizacja systemu

- jaile: (podział serwera dedykowanego na kilka pod serwerów z oddzielnymi adresami IP, usługami, kontami użytkowników, konfiguracją itd.), aktualizacja jaili, autorestart jaila z wewnątrz jaila

- optymalizacja logów, bazy mysql, naprawianie bazy mysql, automatyczny backup na zewnętrzny serwer FTP, poprawny licznik graczy online, itd.

- programowanie: edycja/pisanie skryptów php, zapytań (query) SQL.

Opublikowano

W configach masz wpisane ip 192.168.15.53 zamiast localhost lub jest takie ip wpisane w pliku /etc/hosts dla tlumaczenia adresu localhosta.

A jak to zmienić ? !

Opublikowano

Włączyć myślenie i sprawdzic configi w plikach serwerowych oraz plik /etc/hosts. Ewentualne błedy poprawic.

- zabezpieczenia: logowania do serwera na klucz RSA, baz danych - TUNEL SSH, FIREWALL, ANTY-DOS, aktualizacja systemu

- jaile: (podział serwera dedykowanego na kilka pod serwerów z oddzielnymi adresami IP, usługami, kontami użytkowników, konfiguracją itd.), aktualizacja jaili, autorestart jaila z wewnątrz jaila

- optymalizacja logów, bazy mysql, naprawianie bazy mysql, automatyczny backup na zewnętrzny serwer FTP, poprawny licznik graczy online, itd.

- programowanie: edycja/pisanie skryptów php, zapytań (query) SQL.

Opublikowano

Włączyć myślenie i sprawdzic configi w plikach serwerowych oraz plik /etc/hosts. Ewentualne błedy poprawic.

Po raz 1 robie serwer . Odrazu wszystkiego w głowie mieć nie będe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...