Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Li Sin vs Nocturne

PuchatyMiś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Zastanawiam się, czy wybrać Li Sina czy Nocturna. W sumie jestem początkującym graczem i nie ogarniam za dobrze jungli, więc dobrze by było gdyby ta postać mogła stać na liniii i ew. gankować. Na razie daleko mi do 30 lvla i rankedów, także takie coś przejdzie ;)

Posiadam: 975 RP

Zależy mi na: możliwie wysokich obrażeniach (jednocześnie na większej żywotności niż np. Branda, który swoją drogą irytuje mnie swoją papierkowością) i na możliwie łatwej obsłudze.

Opublikowano

Obaj dobrze zbudowani nie będą papierowi i teoretycznie niezły dmg. Nocturn świetny gank od 6lvla, lee sin praktycznie od początku ma dobry + w early ma większy dmg niż nie jeden laner, którego gankujemy.

Gold Member

nvm

Opublikowano

Jeśli chcesz Nocturnem grać to tylko Jungla

Od 6 lvl świetne ganki ulti stworzone do gankowania

Dobre CC ( strach)

Dobre obrażenia

Lee Sin

Energia Zamiast many

Mobilny

Potrafi umiescić tarcze na sojuszniku

dobra Jungla

Bardzo dobre Q które musisz opanować ;).

Ja bym brał Lee Sina bo junglowanie Nocturnem wkoncu ci sie znudzi ;)

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Bierz nocturna, jest łatwiejszy do opanowania.

+ dobre cc

+ zwiększony dmg i atak speed z Q

+ tarcza, która potrafi zablokować skille (np ult karthusa : >)

+ ulti, bardzo dobre do gangowania

- trzeba opanować

Opublikowano

Noc zwykle ma lepszy dps a na pewno w late game ,ponieważ w tej fazie gry lee odstaje troszkę w dmgu od innych offtanków ( irelia, jax,riven,noc itd.).Mimo to lee to bardzo dobry jungler jak i solo top przewagę daje mu ogromna mobilność.Z nocem jest tak ,że ma bardzo mocny dmg gdy trafi przeciwnika z rączki ma niezłe ganki, baardzo mocne ulti można go robić w offtanka i w dps z lekkim survi ,lecz lee to bardziej taki klasyczny twardy offtank.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o Jungle zdecydowanie Nocturne jest lepszy (moim zdaniem), jednak Lee Sin'a też śmiało można nazwać idealnym junglerem. Ja zdecydowałbym się na Nocturna pierwszego, potem ew. Lee.

98763533515051689628.png

Opublikowano

Mam jeszcze takie wątpliwości:

Słyszałem, że Nocturnowi szybko kończy się mana i potrzebuje buffa.

Z kolei Li Sin ma energię, która równie szybko mu się kończy i potrzebuje w trakcie kombo pomiędzy skillami atakować auto atakami, żeby w połowie kombo nie stracił całej energii. W związku z tym przy moich dość mizernych jak na razie zdolnościach obawiam się, że nie ogarnę go.

Myślę jeszcze nad Dariuszem. Wszyscy znajomi go zachwalają ;)

Opublikowano

Powiem ci tak, sam posiadam Lee Sina.

Na linii jest bardzo dobry, do dżungli też, ale sam jeszcze nie ogarniam jego dżungli.

Bardzo mobilny.

Ma Energię i nie jest tak jak mówisz, robisz combo i masz jeszcze energię, a w moment zregeneruje ci się sama.

I nie jest wcale taki trudny do ogarnięcia jak mówią inni.

Nocturne, grałem na koncie kuzyna i właśnie zamierzam go kupować.

W Early szybko kończy mu się mana, ale w późniejszych etapach, już nie tak bardzo.

Bardzo fajne ulti do ganków.

Świetny pasyw.

Ogólnie całoszktałt tez świetny.

Jednak skoro wolisz spamować skillami to chyba lepiej Lee Sin, pozdrawiam.

Opublikowano

Bierz Lee Sina, dobry, nie składa się tak łatwo :D Ganki w jungle zajebiste ( Jak i cała jungla ).

Ulti dobre do złapania killa, czasem przez zksucie kogoś:P

Energia prawie sie nie konczy, spamujesz czarami a i tak sie odnawia : P

Do tego tarcza , którą jednoczesnie możesz uciec.

Q którym możesz sprawdzić barona,smoka, lub krzaki oraz zksuc tego barona, a także jak napisałem wyżej, uciec do sojusznika, a zanim przeciwnicy się zorientują o co chodzi to ty jesteś daleko i nic ci nie zrobią: P

Opublikowano

Lee Sin to według pewnego pana zwanego Stonewall008 najlepszy, że wszystkich junglerów. Znajduje się na 1 miejscu jego listy a Nocturne na 4 lub 5. Na pewno Lee Sin ma łatwiejszą junglę i łatwiej się nim gra gdyż dobry jest przez całą grę a Nocturne jest cienki w Early i brakuje mu dobrych CC (tak tak fear działa 2 sek, ale nim ciężko trafić). Co prawda Nocturnem jest łatwiej gankować.

A co do pana który napisał "Ja bym brał Lee Sina bo junglowanie Nocturnem wkoncu ci sie znudzi ;)".

Każda postać w końcu się znudzi ale nie sądzę, że Nocturn. Bawi gdy uruchamiasz Ulta (DAAAARKNEEEESSssss) a enemy szybciutko cofają się pod swoje Towery. Odbicie zaklęcia tarczą również jest cieszy (Karthus nas ultuje a tu BAM! uruchamiamy tarczę).

Jeżeli miałbym polecać jeszcze jakiegoś junglera to na pewno Skarner. 2 na liście stonewall008 i nawet grałem nim już. Osobiście powiem, że to taki typ postaci, która nie potrzebuje nawet dobrych run na junglę.

wikmk9.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...