Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc]Lamienie gry

bartexm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam ostatnio duże problemy z LoLem i nie tylko.Otóż lami mi gry na całości ale nie tak, że ciągle, tylko w jednej chwili spadają FPSy do 5,6 i tak przez 5 min potem znowu 5min przerwy i znowu to samo. Dysk mam wyczyszczony, żadnych wirusów nie mam.Proszę o pomoc!

f8U07UQ.png

Opublikowano

Patch powinien zoptymalizować gre, ale czasami jest odwrotnie :(

Pozostaje czekać, aż poprawią poprawkę i ją wypuszczą.

## 4000 POST :) ###

Opublikowano

System Information

------------------

Time of this report: 5/25/2012, 16:52:25

Machine name: B6858FD5

Operating System: Windows XP Home Edition (5.1, Build 2600) Dodatek Service Pack 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.120411-1615)

Language: Polish (Regional Setting: Polish)

System Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd.

System Model: P31-DS3L

BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG

Processor: Intel® Core2 Duo CPU E4600 @ 2.40GHz (2 CPUs)

Memory: 3582MB RAM

Page File: 1222MB used, 5778MB available

Windows Dir: C:\windows

DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)

DX Setup Parameters: Not found

DxDiag Version: 5.03.2600.5512 32bit Unicode

-------

Proszę a jak sprawdzić plan zasilania?

f8U07UQ.png

Opublikowano

Mam wolne miejsce i wszystko zrobione a format już dawno yebłem spróbuje jeszcze raz napisze efekty.

f8U07UQ.png

Opublikowano

Mi się zdaje, że to po ostatniej aktualizacji. Mam często teraz tak jak ty i mi to wcale nie przeszkadza. Spróbuj najwyżej napisać do nich Ticketa

Opublikowano

Ale to nie tylko LoL mi lami Bo także COD BF itp. Nawet Minecraft mi lami!! Nie moge w ogóle grać. Naprawdę proszę o pomoc

@ref

f8U07UQ.png

Opublikowano

Może już zasilacz pada. Jak to jest jakiś no-name, to zalecam go wymienić, bo będą "wybuchy", albo może być uszkodzony cooler na karcie graficznej lub procesorze lub jest brudny komputer od środka. Proponuję sprężonym powietrzem go wyczyścić. Podaj jeszcze dokładny model karty graficznej, postaram się pomóc. :)

PMK3yt4.png

Opublikowano

Jeżeli masz tzw. "dużego PC", to polecam go przedmuchać sprężonym powietrzem. Szczególnie wentylator na karcie graficznej (jeżeli owy posiadasz). Mi kiedyś pomagało zdjęcie obudowy (może dziwne, ale wtedy było lepsze chłodzenie :D). Po prostu komputer Ci się przegrzewa.

Opublikowano

Powietrze mam więc czyścic zacznę już za chwile a z tym zasilaczem może być prawda wymienię i też sprawdzę. Dzięki wszystkim za pomoc :)

Może już zasilacz pada. Jak to jest jakiś no-name, to zalecam go wymienić, bo będą "wybuchy", albo może być uszkodzony cooler na karcie graficznej lub procesorze lub jest brudny komputer od środka. Proponuję sprężonym powietrzem go wyczyścić. Podaj jeszcze dokładny model karty graficznej, postaram się pomóc. :)

NVIDIA GeForce 8600 GT

1440 x 900 (32 bit) (75Hz)

1024.0 MB

f8U07UQ.png

Opublikowano

Pewnie wina patcha,ew. podzespołów.

Z innymi grami tez są problemy czy tylko z tą?

BTW. Ściągnięcie obudowy komputera nie poprawia chłodzenia komputera,wręcz odwrotnie. Ciepłe powietrze(,które jest "wyrzucane" przez dziury w obudowie) jest z powrotem zaciągane przez wentylatory co skutkuje brakiem obiegu,komputer się grzeje :)

1314539894-U88990.jpg

Opublikowano

Sprawdź czy wiatraczek kręci się na karcie graficznej ew. zasilacz do dupy.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Zasilacz wymieniony.Nie pomogło teraz szukam sprężonego powietrza, posprawdzam czy wszystko działa i napisze.

f8U07UQ.png

Opublikowano

Przeczyść dyski ew. format ale także poczekaj do patcha i podaj teraz nazwę zasilacz wymienionego. Sterowniki najnowsze zainstaluj jeszcze.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Okej jest dobrze choć lami ale znam już przyczyne.Umiem sobie z nią poradzić i dziękuje bardzo wszystkim za pomoc.Temat do zamknięcia.

f8U07UQ.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...