Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Taktyki postaci.

MamFarta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka !

Postanowiłem zacząć dyskusje na temat taktyk postaci.

Ja mojego enginera robię pod maszyny a dokładniej pod jety. Pierwsze 2 pointy dałem w naboje do bazooki a kolejne 2 do jeta.

Nie będę nim walił w drugie drzewko gdyż jak mówiłem robię go pod maszyny. W mapkach piechotnych (bez maszyn) gram nim bazooką a dobijam (jeśli nie zabiłem) karabinem, gdyż ma mało naboi i na sam karabin bym się nie zdecydował. Mapki bez samolotów jadę jak ja to mówię ,,mrówką'' czyli tym pojazdem szybkim ale co da się nim strzelać (zapomniałem nazwy).

Mam zamiar mu kupywać adrenaline.

Moją drugą postać medyka robię pod piechotę, max pointów w HUD'a żeby pokazywał skąd strzelają 1 w wykrywacz granatów 1 w jeta a reszta chyba w apteczki i 1 w defibilatory. Moja taktyka do niego jest taka że odrazu nim chodzę FM MINI PARA ulepszona i zabijam, kładę apteczki (mam 3) przy moich snajperach a gdy mam hp powyżej 70 idę dalej rzucając sobie apteczki a gdy mam poniżej 50 czekam aż zostanie uzupełnione do maxa. Granaty rzucam tam gdzie jest najwięcej wrogów (np. Basra - zaczynasz rundę jesteś RU przejmujesz A idziesz odrazu na C i tam rzucasz granaty) gdyż na ślepo nie ma co rzucać. No to tyle teraz czekam na wasze ciekawe taktyki i inne.

Opublikowano

Moja taktyka reconem.

rozkład skilli - szybsze wchodzenie po drabinie a reszta w jety,czołg oraz helikopter. Idę trochę za moimi (100-200m) gty naszym wyskakuję przeciwnik leci head. Po prostu czyszczę drogę przed naszymi szturmowcami/medykami. Najlepiej jest walić będąc na wpół wychylonym zza budynku. Rolą snajpera jest także zdejmowanie ludzi z igieł, tych strzelających z karabinów zamontowanych na czołgach i samochodach itp. Sądzę że camper mało pomaga drużynie dlatego ja chodzę z drużyną i często interweniuje z zaskoczenia nożem. Według mnie w 80%przypadkach nie opłaca się używać broni krótkiej. Mam m24 i nawet na bliski dystans wolę strzelić jednego pewnego heada.

Opublikowano

SIEMA tak wyglądają moje ustawienia

Do każdej postaci mam dokupione magazynki i inne dodatki więc zawsze mi starczy naboi no i oczywiście boostery kupuje

post-632322-0-58033600-1337946601_thumb.jpg

post-632322-0-83356900-1337946612_thumb.jpg

post-632322-0-51931400-1337946618_thumb.jpg

Opublikowano

Witam

Gram enginerem 13lvl z MP5 z dodatkami na full celnosc.

O drzewku napiszę tylko tyle że dodaje 2/2 do naboi rpg a resztę do prawego drzewka, ponieważ uważam że z lotem helikopterem jest więcej zadymy niż punktow, no chyba że ktos potrafi naprawde dobrze latac.(większosc osob minute po wyleceniuz bazy już nie żyje więc...)

Wole czerpac przyjemnosc z gry zabijając w uczciwej walce:)

Wskazowki:

-Kiedy widzisz zaznaczony pojazd nawet jeżeli jest bardzooo daleko, bez zastanowienia celujesz z rpg w niebo troszkę na skos w strone pojazdu i strzelasz.

Kiedy strzelasz z broni nie celując zawsze kucaj gdyż wtedy jak zauważysz zmniejsza się celownik.

-zawsze kiedy kampisz i jestes pewien że trochę wystajesz, bądz zawsze w ruchu gdyż wtedy trudniej snajperowi trafic Ci headshota

-kiedy biegniesz często używaj podglądu na siebie aby sprawdzic czy nikt cię nie sciga bądz w ciebie celuje.

-po zabiciu wroga kiedy nikt cię nie widzi zmieniaj magazynek gdyż enginer ma bardzo mały.

Więcej nie mogę sobie przypomniec ;)

Pozdrawiam

Opublikowano

@up. taka mała uwaga. Każdy ogarnięty strzelec wyborowy jeżeli biegasz monotonnie na boki zostawi celownik w jednej pozycji, poczeka aż tam wbiegniesz i strzeli. Jeżeli już chcesz mu utrudnić zadanie biegaj w nieprzewidywalny i staraj się nie być za dużo razy w jednym miejscu.

Opublikowano

Szczęście, że snajperki nie zabijają 1 strzałem w tłów bo by to było... dobra ja zawsze robię tak, że jak dostane 1 strzał to latam jak jakiś psychopata skakam,sprintuje aby tylko mnie nie trafił snajper znowu, a następnie jako medyk chowam się jakieś melinie i tam się leczę i idę zabić snajpera :P

Opublikowano

Taka mała uwaga jeżeli snajper już raz cie trafi to zwykle drugi strzał jest smiertelny więc nie lataj jak psychopata bo przeciwnik nie będzie walił w głowę tylko w tors w ktory banalnie trafic jest nawet w biegu.

Jeżeli już raz trafi cię snajper to jak najszybcie się chowaj zanim snajper przeładuje bron

Opublikowano

Ja medykiem latam pi całej mapie i rzucam apteczki gdzie popadnie ożywiam wszystkich, wałem hedy i randżer kile moim MG36 ( wychodzi po 6k na rundę a staty to ok. 25-10).

Jeśli chodzi o inżyniera to rozwalam wszystkich i rzucam miny po drogach. Rpg używam częściej na piechotę i daleki dystans.

Snaiperem staje na jakiejś górce i wale hedy.

Natomiast assaulterem nie lubię grać a jak gram to poprostu lecę tam gdzie strzelają i strzelam do nich.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...