Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Dyskusja o KV-4

demostenes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wiec zakładam temat który może wiele wyjaśnić, jak wiadomo K-4 to HT 8 tieru gdzie sporo ludzi biorąc pod uwagę HT 8 tieru, myśli IS-3 lub KT, nikt nie wspomni o "kawce" z przyczyny "koledzy mi mówili..."

Chciałbym aby każdy tutaj wypowiedział swoja opinie, jak i znajomych o walce tym czołgiem lub przeciwko niemu ...

Jak dla mnie jest to Świetny, chodz strasznie wolny nawet na HT, ale jak wiadomo obrona do podstawa tej gry, a do tej roli nadaje się jak nikt inny ze wspolpoziomowcow. Wystarczy sie dobrze ustawić, i potrafimy obronić bazę przed 10 tierami (czołg bez wsparcia) lub kilkoma słabszymi (nawet 2 IS'y lub KT). Jednak początek jest trudny, jednak tak chyba jest z każdym czołgiem :D

Opublikowano

No nie przesadzałbym aż tak z tym wychwalaniem. Warto zauważyć, że KW-4 jak i KW-5 mają ogromne weak spoty, a KW-4 ma go już tak wysoko wysuniętego, że nie da się go ukryć. Poza tym miejscem posiada on jednak przyzwoity pancerz, nie do przebicia na niższych tierach.

Tyle o jego obronie, lecz o sile ognia się nie wypowiem, ponieważ czołgu nie posiadam i to co napisałem zaobserwowałem grając przeciwko KW-4.

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

hmmm... masz wiele racji.

KV-4 czołg jest wolny przez co nie nadaje się do szturmowania, pancerz też ma dobry( przy kontowanie T95 nie przebije ;)) | całkowite przeciwieństwo IS-3 kładą na tobie lufe i nic nie robią i jest szybko

KV-4 bardzo celna + Mk2 i dosyłacz +<10%HP(z zastrzykiem adrenaliny) bardzo szybko wyzbędzie się tych 40-50 naboi(przy okazji będzie pare trupów bądz uszkodzonych sporo)

I ostatnia wzmianka ostatnio wygrałem bitwe zarobiłem stalową ściane, specjaliste, snajpera i wypierdzieliłem 30 pestek(30k/ubitych 9,5), naprawa 10k, a i tak zarobiłem 10k(bez premki)

KV-4 jak to powiedzieć... to ciężki czołg wsparcia stoi z boku lub na obronie i wali we wszystko co na czerwono się świeci, lecz do szturmu też dobry.

Jeśli widzisz że ktoś popełnia błędy, to nie krytykuj tego!! Niektórzy ludzie mają DYSLEKSJĘ. Jeśli należysz do tych os. to skopiuj to na sygnaturę

Opublikowano

Z walki przeciwko niemu rzucała mi się w oczy jego mobilność. Łatwo go "wyhujać" w mieście. Wystarczy objechać budynek i nawalać od tyłu. Czołg albo I lini frontu statecznego lub linii wsparcia szturmu. Zbyt wolny do atakowania z zaskoczenia, lecz dobry do frontalnego uderzenia w trakcie którego trudniej trafić w weak spoty a jego pancerz pokazuję klasę. Spotykam ich stosunkowo mało ale już niedługo sam będę jego posiadaczem (1-2miesięcy, mam KV3 ale najpierw w inne czołgi chce iść)

Opublikowano

no co do tego weak spotu, to zapewne chodziło o 2 wieże ja tej pierwszej (nie wiem jak to wytłumaczyć) ale to nie do końca prawda, kolega KW-3 z działem 100mm i 122mm, bo próbował obiema, nie mógł przebić, chyba raz mu się udało, a strzelał tak z przodu jak i z tylu :D

Opublikowano

Ja ogólnie uważam że KV4 taki trochę postrzelony.... KT i is3 bije na łeb go (moim skromnym zdaniem oczywiście)

Opublikowano

Straszny misiak ale nie ryzykował bym przytulania. Całkiem całkiem pancerz i działo ale najlepiej z dystansu nawalać lub od tylca zajechać. Trochę z nimi walczyłem, ale dokładniejszej odpowiedzi udzieli ktoś kto miał.

ps. YYYYYY czy tylko ja siedzę przed kompem???? Średnio co 3 post mój... :mellow:. Jestem aż takim no-lifem i spamerem??????

Opublikowano

Ja powinienem się uczyć ale to że mam trudność z przeczytaniem samego tematu mnie zdemotywowało. Wole pisać i wyrażać swoje racje..... xD

znowu offtop się robi. musimy z tym skończyć bo możemy dostać prezenciki za spamowanie i offtopowanie każdego tematu xD (bynajmniej ja)

Opublikowano

KV-4 jest trochę przereklamowany :) Grałem przeciwko niemu i sam go posiadam. Jak się dobrze ustawi to potrafi dużo odbić działo 107 mm jest bardzo przyjemne, ale to nie zmienia faktów, iż jest wolny, wiec jak go ogarnięty med dopadnie to jest posprzątane. Po drugie tak jak już napisano ma wielkie weakpointy i po trzecie wychył jego działa jest tragiczny. Jeśli trafiasz na mapę z pagórkami to jest po prostu jedna wielka tragedia. Ale jeżeli wsiądzie do niego ogarnięty gracz to może być ciekawie. czołg raczej przeciętny.

Opublikowano

@up

masz racje co do ruchu działa, i tego ze ogarnięty med robi co chce, ale pamiętaj ze nigdy nie gramy sami, zawsze ktoś pomoże, i ja zazwyczaj meda staram sie zblokować dla teamu (często stoję przy końcach mapy, lub budynkach), a zająć się innym, jeśli się nie uda to trudno, ale często bardzo dobrze na tym wychodzę.

Ja grałem wszystkimi ruskimi prócz linii IS, IS-3 i dalej, i uważam ze KW-4 to najlepszy czołg jaki może być, ale to może tylko dla mnie, bo jak wiadomo każdy ma inny styl gry :D

Opublikowano

oczywiście każdy ma inny styl, ja naprzykład nie umiem medami grać( co dziwne bo VIII francuzem zapierdzielam aż wiury z wroga lecą ;))

dla mnie HT-TD-DS to najlepsze koleżanki

to zależy od przyzwyczajenia gracza

Jeśli widzisz że ktoś popełnia błędy, to nie krytykuj tego!! Niektórzy ludzie mają DYSLEKSJĘ. Jeśli należysz do tych os. to skopiuj to na sygnaturę

Opublikowano

up@ IS-y są podobne do medów. Szybkie, zwrotne. No normalnie medy na sterydach. Linia KV to typowe miśki. Ociężałe mocne, typowe HT. A żabozjady to nie medy tylko LT xD

Opublikowano

nom tera se grałem I mi lolitke40t traktor amno rozwalił :D

Opublikowano

Jak kurna????????? Ty masz większą grubość pancerza niż on kaliber xD Gdzie cię walną? I czy tylko ja mam dziwne skojarzenia z imieniem lolitka??? Kurde tyle pytań a tak mało czasu.....

Opublikowano

Bóg wie jeden gdzie może jakiś bogaczek z złota walną, sam nie wiem a taką beke z kumplami miełem że zrzutki nie zrobiłem i tera lipa i lipne słowa tylko... słowa...

Opublikowano

Ale się w ciebie poeta odezwał.... Jak masz już taką fazę to poproszę na 8 czerwca wiersz na temat życia minimum 8 wersów(linijek)xD

A co do algorytmów to są trochę spierdzielone. Kiedyś mi się zdarzyło że KV w ms-1 i ryko z derp guna poleciał. Morzę to poprawią ale znając ich tempo to lepszymi algorytmami będą się nasze dzieci rozkoszować....

Opublikowano

poeta ?!

stary bez ściemy ale ja jestem FIZYKIEM JĄDROWYM(chociaż wykonywany zawód księgowy:)) dla mnie militaria to hobby

tak na marginesie faktycznie algorytmy są powalone mi się zdażyło że AMX 13 90 zrykoszetował pestke z E-100

a i jescze jedno najlepszy patent raz mnie KV-4 do takiej bitwy wywaliło że dla jaj jeżdziłem jak powalony

post-596146-0-21721200-1337969204_thumb.jpg

Opublikowano
xD fizykiem JĄDROWYM. Jakaś alternatywa ginekologa xD A nawet jeżeli nie jesteś poetą tylko księgowym to mam problemy z matmy też się przydasz xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...