Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Allegro - za pomoc lajk

ZeTrax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich ... Mam dziś nie codzienny problem... Mianowicie chodzi o przesyłkę allegro , ale do rzeczy

28 kwietnia wygrałem licytacje karty graficznej .

3 dni poźniej wysłałem pieniądze

pieniążki doszły mu 3 maja poźniej powiedział że przesyłkę wyśle jutro - 4maj z tego co pamietam

Spytałem gdzie przesyłka on w drodze - Email ( ok 7/8 maj)

poźniej wysyłałem mu wiadomości z 10-15 i NIE ODPISUJE DO TERAZ PRZESYŁKI BRAK . NUMERU TELEFONU -NIESTETY NIE WIEM JAK SPRAWDZIĆ...

Obawiam się, ponieważ to jest przesada. Nie wiem co robić pomóżcie

Za pomoc lajk i 5*

zetrax.jpg

Nie jestem najlepszy na świecie, ale lepszych ode mnie nie ma.

Opublikowano

Napisz do niego/wystaw komentarz, że zgłaszasz sprawe na policje

RaVneS - najgorszy mod ever. Tylko życzyć szybkiego odejscia na emeryture :).

Trolling/hejting moim Graalem. Feed the troll!

Opublikowano

Jeżeli nie chcesz zgłosić tego na policję, to odpuść sobie.

Ale jak chcesz coś z tym zrobić, to napisz do supportu allegro.

Oni ci właśnie doradzą, żeby zgłosić sprawę na policję, i generalnie allegro zwróci ci kasę z racji tego, że jest ochrona transakcji do 10 tyś. zł.

(Po zgłoszeniu sprawy na policję)

Opublikowano

Moja mama to na multum takich spraw z allegro... Idź na policje i tyle. Nic innego ci nie pozostaje.

A tak btw: dlaczego za pobraniem nie wziąłeś?

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

@Up może nie było takiej opcji, nie każdy daje opcje za pobraniem a tym bardziej jak ktoś sprzedaje coś bardzo rzadko .

Wierzysz w czary? Masz czar goryczy wypij. 

Wierzysz w dary? Masz dar pierdol czary idź z tym ...

Opublikowano

Napisz maila z ostrzeżeniem (o ile już tego nie zrobiłeś). Potem wystaw negatywa i złóż doniesienie. Miałam taką sytuację i sprawę wygrałam. Dostałam zwrot i odszkodowanie, a koleś dostał zawiasy w nagrodę.

[ma to sens jeśli kwota była dość wysoka, bo o "drobne" raczej się starać nie będą]

#don't care

Opublikowano

Nie dostałeś od niego żadnego potwierdzenia nadania? Jeśli nie, to załatw to po prostu przez Allegro, oni mają do tego odpowiednie narzędzia, które działają sprawnie. Wystarczy, że w zgłoszeniu przedstawisz wszystko. Ważne jest, żebyś miał też ten dowód wpłaty ;)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

UP@

Dobra piszesz nie prawdę sprawdzałeś te ich działania bo ja ze swojego przekonania wiem, że zgłaszałem porządne zgłoszenia na jakieś 2 strony po miesiącu je zamykali a oszust sam pisał że do niego dochodziły tylko emaile od allegro prosimy o wywiązanie się z umowy którą zawarł Pan w aukcji ... tej i tej .... i takie 3 emaile w różnych formach mu przyszły i nic, jak chcesz coś zdziałać to napisz coś porządnego allegro ale nie czekaj aż oni przekierują sprawę na policję tylko sam idź na policję i tą sprawę zgłoś. Będzie szybko i skutecznie. Na Allegro nie masz co liczyć.

Opublikowano

Dobra lajki rozdane . Problem rozwiązany ... Jakiś gnojek 15 letni ... pare słów i paczka w drodze POZDRAWIAM!!!!

zetrax.jpg

Nie jestem najlepszy na świecie, ale lepszych ode mnie nie ma.

Opublikowano

Policja może pomóc :P Raz zamawiałem koleżance jakaś tunike ok 200zl, po jakimś czasie przyjechała do mnie policja w sprawie zakupionego towaru i jak się okazało koleś był oszustem i sprzedawał podrobione rzeczy. Zamówiony towar otrzymałem ale ktoś zgłosił nieuczciwość sprzedawcy i się nim zajęli, jak chcesz odzyskać kasę to zgłoś :)

Nawet jak to nie była jakaś duża kwota to zgłoś żeby frajer więcej nikogo w ch*ja nie zrobił :)

Wierzysz w czary? Masz czar goryczy wypij. 

Wierzysz w dary? Masz dar pierdol czary idź z tym ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...