Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Odnośnie bezpieczeństwa używania hacków

lewo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co polecacie mi zrobić aby nie wyłapać bana na privach zabezpieczonych?

I garstka pytań, trochę technicznych ( jestem mało kumaty w tych sprawach )

- co logi wysyłają do gma? z kim handluje itp? jak rozpoznać i zablokować pliki wysyłające logi ?

- czy da się sprawdzić ip z których gra gracz ze strony adminów?

- czy są jakieś specyficzne hacki których wykrycie jest łatwe przez administracje? Chciałbym korzystać z sh, drophacka,

wh, bs'a

- jaki bs jest bezpieczniejszy : w pythonie czy puszczany przez kamera/clienta typu padamak v3?

- czy używanie kamermoda jest wykrywalne, lub sposób na jego ukrycie

z poradników dostepnych na mpc wiem ze trza

- rozne emaile miec zeby nie bylo powiazania

- wywalanie itemów a nie dawanie przez handel ( jesli logi nie są zablokowane widać czym handlowano? :D )

coś jeszcze doradzicie? jakie macie doświadczenia z tym tematem na privach?

Opublikowano

1. Logi wysylane z clienta zawieraja tylko informacje o uruchomionych procesach, specyfikacji komputera oraz bibliotekach w procesie klienta gry.

2. Tak, administrator serwera moze to sprawdzic.

3. Modyfikacje wewnatrz klienta gry lub cheaty napisane w pythonie (py, pyc) nie sa wykrywalne. Reszte moze zobaczyc HS. Administracja nie ma mozliwosci sprawdzenia klienta gry uzytkownika.

4. Najbezpieczniejszy bedzie w pythonie / cliencie gry.

5. Nie, nie jest to wykrywalne.

6. Zgadza sie, lepiej miec konta na innych adresach e-mail bo jak dostaniesz bana to na oba konta jak beda na tym samym mailu

7. Nie spotkalem sie jeszcze zeby za wyrzucanie itemow na ziemie i podnoszenie przez inna osobe byl ban. Allegrowicze sprawdaja yangi przez handel w tem sposob ze kupujacy wystawia malo wartosciowy item na handel za cene ustalona i nie ma prawa dostac za to bana, a jesli dostanie to starczy napisac powod odwolania od blokady z informacja ze np. dla jaj zostal wystawiony item za tak wysoka cene. Na privach nie ma tak rygorystycznego sprawdzania logow, za to na globalach sprawdzaja logi handlu.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

- logi raczej wysyłają to co robisz w grze

-tak, da

-drop hack, waithack, bonusswitcher- wh nie uzywaj pzy graczach( i bedzie ok) bonusswitchera uzywaj w m1 gdzie jest duzo ludzi przy sklepie w m1 wszystkich tak szybko nie sprawdzi( nie będzie mu się chciało)

-zaden BS nie jest bezpieczny, najlepszy jest ten od padmaka

- podobno jest (tego sam nie wiem) ale na 99,99% jest

Opublikowano

1. Logi wysylane z clienta zawieraja tylko informacje o uruchomionych procesach, specyfikacji komputera oraz bibliotekach w procesie klienta gry.

2. Tak, administrator serwera moze to sprawdzic.

3. Modyfikacje wewnatrz klienta gry lub cheaty napisane w pythonie (py, pyc) nie sa wykrywalne. Reszte moze zobaczyc HS. Administracja nie ma mozliwosci sprawdzenia klienta gry uzytkownika.

4. Najbezpieczniejszy bedzie w pythonie / cliencie gry.

6. Zgadza sie, lepiej miec konta na innych adresach e-mail bo jak dostaniesz bana to na oba konta jak beda na tym samym mailu

7. Nie spotkalem sie jeszcze zeby za wyrzucanie itemow na ziemie i podnoszenie przez inna osobe byl ban. Allegrowicze sprawdaja yangi przez handel w tem sposob ze kupujacy wystawia malo wartosciowy item na handel za cene ustalona i nie ma prawa dostac za to bana, a jesli dostanie to starczy napisac powod odwolania od blokady z informacja ze np. dla jaj zostal wystawiony item za tak wysoka cene. Na privach nie ma tak rygorystycznego sprawdzania logow, za to na globalach sprawdzaja logi handlu.

to skoro logi informuja co mam wlaczone podczas grania to mogą wykryć? (a i słyszałem to z kim handlujemy i czym tez się w tych logach da zobaczyc )

albo inaczej: w jakis sposób w takim razie dochodzą kto hackuje , skoro jest niewykrywalne :P

da się jakoś ukrywać swoje ip na noobku? przy proxy czy coś? ( i czy da się to zrobić gdy gram na drugim ip tym normalnym )

byłbym wdzieczny za jakas instrukcje

Opublikowano

Sa 2 rodzaje logow - serwerowe i clienta. W logach serwerowych sa informacje o handlu itp a w logach clienta sa informacje o procesach, bibliotekach w grze itp.

Nie polaczysz sie z gra przez VPN (podobne do proxy tylko dziala w systemie a nie w przegladarce), musialbys przerzucac itemy z zalogowanym glownym na innym ip i n00bcharem na innym ip, bo jest duze ryzyko ze wykryja jak bedziesz to robil na tym samym (chociaz ja tak robilem wiele razy i nie dostalem zadnego bana)

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...