Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MVC++ Show, Hide Form

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka potrzebuje przykładu ukrywania formy buttonem X czyli tym co zamykamy forme i pokazywania formy np jakimś tam buttonem1 najlepiej gdybyście pokazali mi i uploadneli projekt bo pewnie tak na "aby było na odległość" będzie pełno błędów.Gdyby ktoś miał się przyczepić że trudno mi jest poszukać na forach,google czy samemu pokombinować to dla wiadomości wszystkiego spróbowałem i nie umiałem tego zrobić.

Proszę o konkretny przykład do Microsoft Visual C++ 2010

Z góry dziękuję.

Edit@:

Dodam jeszcze że przy pokazywaniu formy musi być warunek chyba że jesli forma nie stworzona to tworzy i pokazuje a jeśli stworzona wtedy tylko pokazuje.

Tak aby działało gdy np wpisze w textbuttona liczbe : 4 to po zamknieciu (hide form) i po otworzeniu (show) liczba w textbuttonie nadal pozostała.

Opublikowano

No hidowanie akurat mam nie wiem czy nie jest złe ale kompiluje sie a forma sie ukrywa lub chowa(nie moge tego przetestowac bez showowania)

Cos takiego napisałem:

private: System::Void Healer_FormClosing(System::Object^  sender, System::Windows::Forms::FormClosingEventArgs^  e) {
e->Cancel = true;
this->Visible = false;
}

Ale własnie co do tego to już nie jestem taki cwany :

Dodam jeszcze że przy pokazywaniu formy musi być warunek chyba że jesli forma nie stworzona to tworzy i pokazuje a jeśli stworzona wtedy tylko pokazuje.

Tak aby działało gdy np wpisze w textbuttona liczbe : 4 to po zamknieciu (hide form) i po otworzeniu (show) liczba w textbuttonie nadal pozostała.

Czyli samo showowanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...