Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Tworzymy dobry poradnik!

MrMarcinMarek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

bla.png

Siema! Dzisiaj napisze, jak stworzyć dobry Tutorial!

Let's go!

Najważniejszą rzeczą, jest odpowiednia nazwa tematu! Nie może to być np. ,,Super epicki TuT do minecrafta!". Musi to być, dobra nazwa tematu, np. ,,Jak zrobić brame z pistonów". To przyciągnie napewno więcej ludzi, a ludzie = LAJK'i.

Temat musi być przejrzysty, w tym celu używamy oprawy graficznej (Niekoniecznie) i enterów, w celu nadanie przejrzystości. Nikt nie przeczyta poradnika, który będzie pisany ciągle jednym wierszem.

Kolejną ważną rzeczą, jest ortografia. Chociaż masz Dysleksje - przecież przeglądarka podkreśla błędy czerwonym szlaczkiem. Jeśli nie - zmień przeglądarke na Mozille, Chrome itp.

Nasz TuT, powinien zawierać przywitanie. Niekoniecznie, ale będzie milej gdy ktoś nas przywita

:).

Teraz temat kolorków - możemy je dodać, ale nie np. Oczojebne i słabo widoczne. Ale, nie przesadzajmy z kolorami. Nieraz widziałem takie tematy co były całe w kolorkach. Wprost rzygałem tęczą.

Linki dajemy w

CODE

Inaczej, mogą je widzieć niezarejstrowani użytkownicy, a przecież chcemy więcej użytkowników naszego wspaniałego forum ;)

Jeśli jest to duży TuT, który ciężko zrozumieć, to musimy go dobrze opisać, i dać screeny, ale w takim kodzie:

[spoiler][img=LINK DO OBRAZKA][/spoiler]

Bo niepotrzebnie screeny wrzucone bez spoilera, zapychają miejsce w temacie!

Nie spamujemy w nim, i każdą krytyke staramy się przyjąć. I PAMIĘTAJCIE - REFY CO 24H!

To byłoby chyba wszystko

:). Jak mi się coś przypomni to dopisze. A jak narazie proszę o LAJK'i, to mnie motywuje :P

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

Ta mistrzu jesteś, mogłeś dać większą czcionkę, podać przykłady ssy, kolory, ładniejszy układ a nie

Najpierw

Robimy

Dwa pistony

A

Potem

Blablabalbalbalba.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

@up, po kiego większą czcionke? Skąd mam znaleźć przykłady? Układ niczego sobie, :O

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

TheProcekAMD - A poco ma dodać ss'y?Do tego są niepotrzebne screeny chyba że lubisz czytać bajeczki z obrazkami.A poco czcionka większa?Chyba że masz zły wzrok.Dobrze napisał,dokładnie przedewszystkim.Teraz będą jakieś porządne Tut'y . Kolory dodał, ciesz się że nie sw33t@sn3 k0l0rki którymi się rzyga.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...