Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wow start

bauzer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam gralem do tej pory w lola ale chce wyprubowac sie w wow a dokladnie na servie priv. Czy warto w to grac? o co w tym chodzi i wogole mechanika gry. I czy lista najpopularniejszych serverow na mpc jest aktualna? Za pomocne posty lajkuje

Opublikowano

Nie warto grac na privach, jest tam pelno bugow itp. Jak zaczynac to lepiej na Globalu. Warto w to grac ale tylko na Globalu^^ W grze chodzi o to samo co we wszystkich MMORPG tylko ta jest bardzo dobrze rozbudowana itp.

Tu masz starter mozesz sobie 10dni do levela 20 wyprobowac: https://us.battle.net/account/creation/wow/signup/;jsessionid=CCB20577616E5A2ADACFD3BB975350A4.blade34_04_bnet-mgmt

5n7zT.png

Akezj.png

264.pngPomoglem? Daj like!264.png

Opublikowano

nie nie ma takiej opcji zebym placil za globala poprostu mam inne wydatki i szkoda mi pieniedzy na gry. Czekam na dalsze wypowiedzi co do serverow priv

Opublikowano

To zależy na jaki server trafisz... Swego czasu grałem na "MagicWoW",gdzie pve było na dennym poziomie,no ale grać się dało. Z czasem server się rozkręcił i można było kleić raidy (widzę,że jesteś "nowy" jeśli chodzi o tą grę,więc od razu wyjaśnię Ci mniej więcej o co biega). No więc tak,grając w WoWa dążysz do wbicia max poziomu,gdzie można powiedzieć,że gra się dopiero zaczyna. Ogólnie to robisz przyjemne questy (oczywiście jeśli poprawnie działają) i powolutku uczysz się grać swoją postacią. Po wbiciu maksymalnego poziomu (gdzie polecam patch Woltk-jest dużooo więcej dopracowanych serverów niż na Cata) możesz wybrać jedną z dróg (oczywiście później możesz zająć się tym i tym-jednak z początku nie polecam,gdyż gear (Twój ekwipunek) do PvE nie będzie nadawał się do PvP i na odwrót) A mianowicie czy grać PvE (najpierw eq z questów,później dungeony 5 osobowe i na końcu raidy 10/25 osobowe) czy też wybrać PvP (tego chyba tłumaczyć nie muszę?). Podstawowy gear do PvP jesteś w stanie "kupić" za honor,później szukasz partnera (który najbardziej będzie pasował do klasy,jaką będziesz grał) i gracie arenki,gdzie będziesz mógł podbić rating i z czasem kupić lepsze eq (za arena pointsy,które dostajesz za rozegranie kilku aren dziennie-naliczanie jest zależne od servera,na niektórych masz co tydzień jak na globalu,a na niektórych zaraz po północy następnego dnia). To tak pokrótce,jak masz jakieś pytania,jaką klasę wybrać,dlaczego właśnie ją itd,to wal śmiało..

Opublikowano

Ja przez 2 lata grałem na privie o nazwie Sunwell. Po zakupie dodatków na battle.net zdałem sobie sprawę że zmarnowałem 2 lata gry na privie. Ale lepiej grac w wow'a niż nie grać wcale :) Ja osobiście z privów polecam serwer Sunwell. Lecz nie ma tam jeszcze ICC, bugi, lagi, bugi.

simply.4557.gif

Opublikowano

Na sunwellu również grałem ( ahh te czasy Ulduaru,kiedy to bugowało się XT 10 hm i jako jedyna osoba na servie biegałem z Aesir's Edge ^^) No ale server muszę przyznać,że średni.. Na magicu również nie polecam już grać,gdyż z tego co słyszałem populacja strasznie spadła,a jakby tego było mało,na F U N (bo tak można go nazwać,biorąc pod uwagę lockout (czyli czas blokady na instę,po zabiciu jakiegokolwiek bossa) servie zmniejszyli dropa do x1? To jest przesada (jak dla mnie) : ] Mało jest DOBRYCH privów ale od czegoś trzeba zacząć. Kto wie,może kiedyś tak zajawisz się na WoWa,że zaczniesz płacić za grę na globcu : )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...