Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak obniżyć temeperature silnika?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie jak obniżyć temperature silnika w samochodzie bo w korkach dochodzi do ponad 100 *C .

Nie działa mi czujnik wentylatora więc jest jakiś inny sposób na zbicie temperatury do 94-96 *C ?

1315387402_pitbull.jpg

Opublikowano

Zrób tak jak mówiłem, jest to najlepsze rozwiązanie jeżeli nie chce ci się czujnika naprawiać. Zrób włącznik w jakimś mało widocznym miejscu i jak temp będzie za wysoka włącz sobie wiatrak

Opublikowano

Tak, ale jak sobie wyobrażasz stanie w korku gdzie na dworze +30 stopni z włączonym nawiewem? Zmień termostat i po sprawie...

@A nie sorry to nie termostat, mój błąd...

Opublikowano

Tak, można ale to nie jest rozwiązanie twojego problemu. Znajdź jakiś włącznik w garażu, podepnij go w szeregu z akumulatorem i jak zobaczysz że temp są wysokie to go załączaj ręcznie nic innego nie zrobisz.

Opublikowano

mi to potrzebne tylko na dwa dni bo mechanik nie ma czasu więc muszę jezdzić na nawiewie jeszcze dwa dni więc nie będe zakładał wiatraka do ręcznego włanczania bo to się nie opyla

1315387402_pitbull.jpg

Opublikowano

No do mechanika, lub jeśli sam na tym się znasz to wymień czujnik ;)

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

weź sb obejrzyj wszystkie odcinki fanów 4 kółek tam mechanik remontuje samochody bez większych wydatków/specjalnego sprzętu naprawia samochody.. może tam coś znajdziesz... albo napisz w necie i tyle...

nie wiem czy masz golfa ale 1wszy link i już coś...

Opublikowano

weź sb obejrzyj wszystkie odcinki fanów 4 kółek tam mechanik remontuje samochody bez większych wydatków/specjalnego sprzętu naprawia samochody.. może tam coś znajdziesz... albo napisz w necie i tyle...

nie wiem czy masz golfa ale 1wszy link i już coś...

Jak sie ktos nie zna to nie powinien ruszac, samochod to nie jest taka latwa sprawa ze wpisujesz w google i robisz....

gallery01843468.png
Opublikowano

Vassopent GNOJU! Nie dość ,że chodzisz po tematach i piszesz bezsensowne posty w których nie pomagasz , masz max 15 lat to jeszcze myślisz,że jak będziesz głupoty pisał to ktoś uwierzy..

Jeśli będziesz stać w korku i włączysz nawiew to myślę,że dość szybko spadnie temperatura do 94C tak jak chciałeś. Nie będzie większego problemu z zbiciem.

Opublikowano

ale nawiew ustawic na gorące powietrze...? :)

Tak. Ciepłe powietrze z silnika będzie przez te nawiewy do kabiny wlatywało... Trochę będzie gorąco ale temp. silnika obniżysz :D

2mg3y3k.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...